Intotdeauna cand e toamna sau iarna ma apuca dorul de a manca cartofi copti la cuptor. Si pentru ca de cateva zile mi-e o pofta nebuna de muraturi ( nu, nu sunt gravida si oricum cand am fost gravida nu am poftit la muraturi, nu stiu de unde mai vine si ideea asta ) am pus in aplicare o chestie ( nu stiu daca se poate numi reteta ) cu cartofi, oua, branza, unt pe care am servit-o cu muraturi asortate ca asa ne sta bine :).
Reteta simpla simplisima. Scriu ingredientele pentru o portie (1 persoana), ramane sa multiplicati voi in functie de cate portii doriti
Ingrediente:
- 2 cartofi potriviti
- 1 ou
- 100g branza
- 40g unt
- sare, piper, otara de iuteala
1. Cartofii ii spalam bine, ii stergem si apoi ii coacem la 180g C timp de aprox 20-30 min, depinde de cartofi. Puteti face proba cu scobitoarea ca la prajituri, daca intra usor in cartof inseamna ca este copt.
Si daca tot vorbim de cuptor banuiesc ca sunteti familiarizati cu cuptoarele incorporabile mai ales cele electrice. Daca nu si doriti sa va achizitionati unul retineti termenii; termostat care este foarte important mai ales pentru coacerea prajiturilor, ventilatie la fel si self clean, da dorinta tuturor celor care gatesc, un cuptor care se curata singur ( mai ales dupa ce prajim niste carnita cu grasime :)).
Si permiteti-mi sa fac si o recomandare, cuptoarele incorporabile Arctic, un raport convenabil calitate – pret. O oferta mai vasta de produse gasiti aici.
Revenim la reteta si pana se coc cartofii facem o omleta in care adaugam putina sare. Scoatem omleta din tigaie si o lasam deoparte.
3. Scoatem cartofii si cu ajutorul unei manusi de bucatarie si a unui cutit ii taiem in jumatate de-a lungul. Punem deasupra pe fiecare jumatate de cartof, unt, sare, piper si putin praf de chilli daca va tin papilele gustative.
Apoi mai punem o bucata de omleta si o felie de branza.
Bagam cartofii la cuptor timp de 3-4 minute pana se topeste branza.
Scoatem cartofii de la cuptor, ii lasam putin sa se astampere putin, cum zicea mama si apoi ii servim cu muraturi :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]