Prajitura "Tosca"

 

Daca vreti sa faceti o prajitura buna, va recomand „Tosca” . Este foarte gustoasa si aspectuoasa. Reteta ii apartine lui Dany B , ocazie cu care ii multumesc :) pentru postarea ei pe culinar.
 
Ingrediente :
  • 8 oua,
  • 200g zahar pentru blat si alte 8 linguri pentru crema
  • 50g nuca de cocos
  • 100g mac
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 300g margarina sau unt
  • 250g ciocolata
  • Biscuiti cu cacao probabil 300g-cat sa acopere tava in care se face blatul
  • 300ml lapte
  • 1 praf de copt
Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos+ 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul bine incins in prealabil, timp de 15-20 min . Eu am copt-o intr-o tava de 30×30 cm.

Crema : 8 galbenusuri + 8 linguri de zahar se freaca bine. Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie. Se fierbe compozitia pe baie de abur pana se ingroasa ca o maioneza.Lasam sa se raceasca bine ai apoi adaugam treptat 300g de margarina sau unt mixand bine.
Crema se intinde uniform peste blat.
Deasupra cremei asezam biscuiti cu cacao unul langa altul (eu am facut un blat de pandispan din 4 oua pentru ca nu-mi place sa folosesc biscuiti in loc de blat).
Peste biscuiti se toarna ciocolata topita in care am adaugat 2 linguri de ulei.
Lasati la rece peste noapte si taiati cu un cutit putin incalzit. Eu am taiat-o dupa 2 ore si de aceea in poza crema apare un pic mai moale. Va asigur ca se intareste beton peste noapte.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


42 de comentarii la „Prajitura "Tosca"”

  1. Buna Amalia, sotul meu este foarte incantat de aceasta prajitura, i-am facut o surpriza minunata de ziua lui, datorita tie, iti multumesc, este o prajitura foarte gustoasa si foarte spectaculoasa in acelasi timp…abia astept sa incerc si alte retete de ale tale…Iti multumesc inca o data!!!!

  2. Buna,

    As vrea sa fac prajitura aceasta de Revelion si as avea o mica intrebare, sper sa apuci sa imi raspunzi.
    as putea folosi in loc de biscuiti cu cacao sau pandispan – piscoturi usor inmuiate in cafea cu baileys? Ar merge?

    Merci. Adina

      1. Executat reteta si in loc de biscuiti sau blat am folosit piscouturi inmuite in cafea si Baileys. O minunatie de prajitura. O nebunie. Merci pt reteta.

  3. Buna,

    As vrea sa fac prajitura aceasta de Revelion si as avea o mica intrebare, sper sa apuci sa imi raspunzi.
    as putea folosi in loc de biscuiti cu cacao sau pandispan – piscoturi usor inmuiate in cafea cu baileys? Ar merge?

    Nu inteleg de ce nu ma lasa sa postez mesajul :(
    Merci. Adina

  4. Multumesc tare mult Amalia pentru aceasta minunata prajitura.Este super super delicioasa,copiilor mei le-a placut foarte mult.Am o intrebare: macul trebuia cumva macinat?Eu nu l-am macinat si a iesit foarte buna si asa.
    O zi placuta!

  5. Buna ! am incercat si eu aceasta prajitura, blatul a iesit ok dar crema mi s-a branzit oarecum de 2 ori. cand am amestecat o pe foc s-a facut bulgari si apoi s a intarit foarte urat. oare de ce?

  6. Draga Amalia,am incercat sa fac prajitura ta, si mi-a iesit totul bine dar la crema in momentul in care am adaugat margarina si am incercat sa o mixez s-a branzit toata… Am incercat sa o repar punand-o din nou la foc iar dupa aceea am adaugat o gelatina.Dar totusi nici acum nu stiu de ce s-a branzit?

    1. Hmmm, vad ca am scris margarina sau unt, din pacate nu-i amintesc ce-am folosit :(…s-ar putea sa nu fi fiert budinca suficient cu ouale, compozitia trebuie sa fie tare cand se raceste, apoi margarina sau untul se adauga treptat si se mixeaza mereu. Ai pus 300g margarina? si de care ai folosit?

  7. Draga mea, am folosit 300 g de margarina Unirea si am adaugat-o cate putin,dar am observat ca la aprox. toate prajiturile cand folosesc margarina Unirea se branzeste.. . Crezi ca din cauza margarinei?Multumesc!!!

  8. Hei Amalia! Sarbatori fericite! Tind sa iti multumesc. Ai niste retete super. Am 15 ani si ador sa cac prajituri sau mancare. Am facut si aceasta prajitura, a iesit super buna, doar ca atunci cand o tai se crapa glazura.

    1. Andreea trebuie sa o tai cu un cutit trecut in prealabil prin apa fierbinte. Ma bucur mult ca iti place sa găsesti la o vârstă asa fragedă :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.