Pomana porcului


Da, pai asa-i zice la mancarea asta, „pomana porcului”. Se face la taiatul porcului din carne proaspata de porc si carnati. Reteta e cat se poate de simpla, o scriu pentru ca sunt sigura ca poate o sa va surprinda putin modul de gatire :).

Ingrediente:
carne proaspata de porc
carnati proaspeti
sare, boia, piper
putin ulei

Taiem carnea bucati un pic mai mari, la fel si carnatul. Le punem intr-o cratita sau tigaie mai inalta si adaugam pana la jumatatea carnii apa. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade apa. Condimentam apoi adaugam putin ulei si lasam sa se prajeasca frumos , intorcand-o pe o parte si pe alta.

Servim cu mamaliga, branza , muraturi si obligatoriu un pahar de vin rosu sa spele pacatele ! 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


32 de comentarii la „Pomana porcului”

  1. Ghiocel eu m-am reparat cu un vin rosu :)), da' nu fac eu des chestii din astea :). Stii este un restaurant in Cluj, unde la inceput, cand s-a deschis erau portii mari si se servea numai mancare "sanatoasa". Pe meniu scria la sfarsit "Trifermentul sau colebilul gratis din partea casei" … cred ca asa trebuia sa scriu si eu :)).

  2. Pai cum sa pui carnati la pomana porcului ca acesti carnati se fac mai tarziu nu atunci cand se taie porcul. in pomana porcului se pun anumite bucati de carne neaaprat cu usturoi si o ceasca de tuica fiarta :)

  3. Anonim la noi carnatii se fac in ziua cand se taie porcul,iar tuica se bea asa cum e nu fiarta si ca sa ma crezi data viitoare te invit la o portie :).Weekend placut !

  4. In primul rand vreau sa iti spun ca este prima data cand ma gandesc sa las comment pe blogul tau..Faci o treaba excelenta si ai din partea mea sincerele felicitari .Multe retete le'am incercat si chiar mi'au iesit.Multumesc frumos pt ca iti faci timp sa le si postezi.Bianca Bucurescu

  5. Draga Bianca , iti multumesc pentru comentariu sa stii ca sunt vizitatoare care imi scriu pe mail pentru ca nu indraznesc sa lase ccoment pe blog… blogul imi ia ceva timp cateodata sincer mi-e greu sa postez dar sa stii ca satisfactiile sunt enorme :). De aceea am zis ca incerc o chestie mai serioasa cum e site-ul, vreau sa postez mai multe si sa ajut mai mult tinerele gospodine :). Te pup si sper sa-mi scrii data viitoare pe site :).

  6. –pomana porcului se face cu , carne proaspata de porc si sorici, de unde tatamare carnati –aia care ai scoti pe loc din porc (tuica fiarta sau vin rosu de buturuga)

  7. eu nu pun carnati … pun cateva bucatele de ficat cu 15 min inainte de a lua cratita de pe foc . un pahar de vin rosu si iese un deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.