Jumari si untura de porc


Preparate acasa , ai mei nu au taiat porc… defapt nu mai taie demult, stiti voi probleme cu colesterolul :). Ieri am cumparat niste sunca si vazand ca multa lume cumpara slanina pentru jumari am zis hai sa fac si eu acasa, doar nu-i greu. O data abia azi spal perdelele , daca ati facut curatenia de Craciun nu va apucati de jumari, toata casa o sa miroasa a prajeala :).
Avem nevoie de:
slanina pentru jumari ( daca are si carnita prin ea cu atat mai bine)

Taiem slanina bucati de marimea unei cutii de chibrite, apoi le punem intr-o oala si le lasam sa se topeasca la foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand se ridica la suprafata sunt gata, le scoatem cu o paleta si le punem in strecuratoare.

Daca va plac mai uscate, apasati putin pe ele sa mai iasa din grasime. Daca nu le lasati asa. Mie mi-au iesit un castronel mai mare si cam 800g untura.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


23 de comentarii la „Jumari si untura de porc”

  1. Amalia dau orice la schimb cu o jumara :-)
    Sarbatori fericite !!!

    Sa va fie casa, casa
    Cu bucate noi pe masa
    Mos Craciun cu sacul plin,
    Drumu'n viata cat mai lin,
    Bogatie cata vreti,
    Sanatate pentru toti,
    Iar la anul care vine
    Sa va fie si mai bine.
    LA MULTI ANI !!

  2. Amalia, minunat blog ai! Toate retetele tale ies fara cusur (si cred ca am probat mai bine de jumatate dintre ele). Intr-atat m-ai inspirat, ca am decis sa ma apuc si eu de blogging, in cele din urma. Ai un sfat pentru incepatori ca mine?
    An nou imbelsugat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.