Dupa cum stiti pastele in familia noastra sunt acceptate in toate felurile si in toate combinatiile. Reteta de mai jos este una simpla, pastele se gatesc usor si rapid, totul este sa aveti la indemana paste scoici mari. Si ca sa fie introducerea completa poate cu aceasta reteta reusiti sa-i faceti pe cei mici sa manance branza de vaci :).
Ingrediente:
- 24-25 buc paste de tip scoica
- 250g branza de vaci
- 150g branza mai tare dar care se intinde la copt ( mozarella, cas, cascaval)
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 conserva de rosii cubulete de 400g
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita zahar
- busuioc
1. Pastele le fierbem al dente adica 3/4 din timpul indicat pe ambalaj, apoi le strecuram si le lasam deoparte pana preparam umplutura.
2. Branza de vaci o amestecam cu cascavalul ras, patrunjelul tocat si sare.
3. Pentru sosul de rosii, taiem usturoiul marunt si-l prajim putin in ulei, apoi adaugam conserva de rosii, zaharul si lasam la foc mic cam 10 minute. Condimentam cu sare, piper si putin busuioc uscat.
4. Intr-o tava mai mare turnam sosul de rosii apoi umplem pastele cu amestecul de branza si le asezam una langa alta. Eu am mai adaugat cam 100ml bulion pentru ca mi s-a parut cam putin sosul.
Coacem 20 de minute la 200g C.
Servim fierbinti. Si daca alaturi mai serviti si un pahar de vin ati dat lovitura :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]