Ouale cu orez sunt un preparat foarte versatil, se poate umple cu tot felul de bunatatati, de la verdeturi la legume sau carne voi alegeti ce si cum va place. Sunt gustoase si poate fi servite atat la pranz cat si la micul dejun, depinde cat va este de foame :) Ouale cu orez sunt un preparat usor si rapid si este o buna metoda de a recicla orezul. Fac o paranteza si va scriu ca eu mereu fierb orez in cantitate mai mare si ce ramane il integrez ori intr-o salata ori intr-un preparat de acest gen. Este foarte buna si va recomand sa o serviti fara paine eventual cu o salata sau un iaurt alaturi.
Oua cu orez
Ingrediente 1 portie:
- 2 oua
- 70g orez fiert
- sare, piper, nucsoara
- 1 lingura ulei de masline sau 30 g unt
Pentru inceput topim untul sau incingem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam orezul si-l prajim cateva secunde timp in care batem doua oua impreuna cu sare , piper si putina nucsoara.
Turnam amestecul de oua peste orez si punem un capac deasupra tigaii. Lasam un minut si apoi intoarcem omleta sau o amestecam cu o lingura daca nu va iese schema asta :)
Prajim cateva secunde si ouale sunt gata.
Se servesc alaturi de o salata sau in cazul meu impreuna cu ridichi murate.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]