Ce imi place perioada asta din an cand pe strazi miros teii infloriti iar in piete mirosul de capsuni coapte te imbie sa le cumperi! Si sa incerci orice reteta doar sa fie cu capsuni :). Parca te cuprinde asa un fel de graba de a face ceva cu ele; gem, dulceata, sirop, prajitura, spuma…ceva rapid sau ceva mai elaborat, dar repede ca sezonul lor trece si nu le mai gasim. Febra asta m-a cuprins pe mine zilele trecute cand toate tarabele din piata erau pline de caspsuni, am vrut sa fac o prajitura cu crema dar apoi din lipsa de timp am incorpit un desert delicios care s-a si consumat imediat ce a fost gata :).
Reteta este destul de des intalnita pe internet pentru ca este rapida si usoara, eu am facut-o la ochi dar incerc sa scriu cantitatile la ingrediente ca sa aveti o reusita sigura.
Ingreidiente ( 5 cupe de 200ml)
- 150g biscuiti integrali digestivi ( astia i-am avut dar puteti folosi fursercuri sau daca va plac Oreo)
- 200g mascarpone sau rircotta
- 400ml frisca
- 300g capsuni coapte bine
- 4 linguri de zahar
- optional ciocolata rasa pentru decor
Capsunele le spalam bine si le strecuram, apoi le zdrobim impreuna cu 3 linguri de zahar.
Biscuitii ii macinam marunt, 200ml de frisca ii amestecam cu mascarpone si o lingurita de zahar pudra, restul de frisca o pastram pentru decor.
In cupele sau paharele pregatite punem un strat de biscuiti, apoi jeleul de capsuni, crema de mascarpone cu frisca, repetam iar deasupra ornam cu frisca. Putina ciocolata rasa si o frunza de menta sau lamaita dau un efect minunat acestui desert.
Daca nu aveti pofticiosi prin preajma, le puneti la rece o ora. Eu nu am mai apucat, in fapt picii mi-au stat in spate tot timpul cat le-am preparat, iar pana s-au spalat pe maini am reusit sa pozez doua pahare :)
Puteti sa incercati acest desert si cu orice alt fruct preferat dar de preferinta sa fie aromat.
Si reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
O reteta rapida si minunata.
Asa este :)