Desert fara coacere cu cafea

Desert fara coacere cu cafea

Cand e atat de cald afara si ne este pofta de ceva dulce sau cine stie se anunta musafiri, deserturile fara coacere sunt o alternativa rapida si potrivita. Puteti prepara mai multe portii pe care sa le pastrati la rece si apoi sa le serviti cand aveti pofta. Pentru asta trebuie doar sa va aprovizionati cu cupe sau pahare adecvate si sa cautati retete care va plac. Poate o incercati pe aceasta eu am avut succes cu ea.

Am ales sa prepar doua deserturi fara coacere cu cafea pentru ca am avut la dispozitie o cafea buna de la Cafe del Sol si pentru a-i face o surpriza sotului cand se intoarce de la servici. Bineinteles ca am facut si o friptura ca sa poata servi desertul :)

Eu am preprat doar doua portii dar mai mari ca pentru adulti,  Pentru copii puteti inlocui cafeaua cu cacao sau pudra de roscove.

Reteta este asa cum am scris pentru doua portii mai mari sau 4 mai mici.

Ingrediente:

  • 150ml cafea espresso preparata cu Cafe del Sol
  • 1 galbenus de ou
  • 60g zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 200ml cafea la ibric preparata cu Cafe del Sol
  • 150g piscoturi
  • cacao pudra pentru decor

Pentru inceput am amestecat galbenusul de ou cu zaharul, amidonul si cafeaua espresso apoi le-am pus la foc mic amestecand mereu pana amestecul s-a ingrosat avand consistenta unei budinci. L-am lasat sa se raceasca bine.

Smantana pentru frisca am mixat-o bine pana s-a transformat in frisca.

Am pus amestecul de cafea si ou peste frisca si am mixat usor pana am obtinut o compozitie pufoasa. Puteti adauga cateva picaturi de esenta de rom, eu nu am pus pentru ca nu am vrut sa schimb gustul de cafea.

Desert fara coacere cu cafea Desert fara coacere cu cafea Desert fara coacere cu cafea Desert fara coacere cu cafea

Separat pregatim piscoturile, cafeaua si cupele unde urmeaza sa asamblam desertul.

Desert fara coacere cu cafea

Trecem piscoturile prin cafeaua racita si le punem pe fundul cupelor. Ar fi bine daca puneti initial un strat subtire de crema.

Desert fara coacere cu cafea

Peste ele punem crema de frisca si cafea, apoi din nou piscoturi inmuiate in cafea si apoi din nou crema. Pudrati deasupra cacao si le lasati sa se odihneasca la rece o ora.

Desert fara coacere cu cafea

Serviti si va bucurati de ele :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.