Crenvurștii în aluat foietaj sunt un preparat delicios, desigur extrem de caloricos dar dacă ne propunem sa nu l facem des, este in regula, nu ne afecteaza greutatea.
Se prepara usor si pot fi o cina rapida sau un aperitiv atunci cand avem musafiri neasteptati. Nu aveti nevoie decat de 3 ingrediente, din care doua apar in titlul retetei, mai simplu de atat nu se poate va scriu de pe acum :)
Legat de aluatul de foietaj, musai sa-l lasati sa se dezghete la temeperatura camerei, nu-l fortati sa-l intindeti inghetat altfel se va rupe. Oricum pana se incalzeste cuptorul, aluatul se va dezgheta.
Eu am pus deasupra seminte pentru ca ne plac asa, voi puteti sa faceti ca mine sau sa presarati susan, sare grunjoasa.
Crenvurști în aluat foietaj
Ingrediente 24 buc:
- 1 pachet aluat foietaj ( sunt 2 foi greutate totala 800g)
- 8 crenvursti nefierti
- 1 ou
Pentru pus deasupra:
- seminte, sare, mac, chimen
Pentru inceput puneti alautul sa se dezghete la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius pe ventilatie. Daca nu aveti aceasta functie atunci fara ventilatie.
Bateti oul intr-un castronel cu putina sare.
Intindeti o foaie de aluat usor si pe lungime, in margine asezati 2 crenvursti unul dupa altul.
Rulati bine si in momentul cand aluatul ajunge sa se suprapuna, ungeti latura cu ou batut. Practic il lipiti cu ou.
Taiati aluatul in surplus si repetati figura cu cel ramas. In total obtineti 4 suluri mari de aluat.
Le taiati in jumatate si apoi fiecare jumatate in 3 sau 4.
Puneti rulourile in tava, le ungeti cu ou batut si deasupra presarati seminte.
Coaceti timp de 10 minute, timp in care o sa creasca si o sa se rumeneasca frumos.
Serviti calde sau reci sunt la fel de bune!
Puteti sa le faceti si cu carnaciori dar atentie, acestia sa nu fie grasi, o sa se desfaca din rulou.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]