Chec tigru

 

Iata un alt chec , delicios,  a carui reteta o am de pe culinar de la Poca, ocazie cu care ii multumesc !
Va scriu cantitatile din reteta , eu am folosit mai putine (am impartit aproximativ la 2).

250 gr unt ( margarina)
250 gr. zahar
2 plicuri zahar vanilat
un praf de sare
4 oua
250 gr faina
50 gr amidon
1/2 plic praf de copt
75 ml lapte
2 linguri cacao

Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul (daca-l topiti se amesteca mult mai usor) zaharul vanilat si un praf de sare, se amesteca bine apoi se adauga pe rand ouale. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga la aluat, alternand cu 50 ml lapte. Aluatul se imparte in doua, iar intr-una din jumatati puneti cacao , laptele ce a ramas si amestecati bine.Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina.

Aluatul se aseaza astfel: Se pune o lingura din aluatul galben in centru , apoi deasupra o lingura de aluat cu cacao si se repeta operatia. Nu intindeti cu lingura caci aluatul se va aseza de la sine. Eu am facut in forma rotunda si am pus aluatul in 4 locuri. Pun poze pentru exemplificare.


Se tine la cuptor 1 ora, puteti incerca cu scobitoarea sa vedeti daca este facut.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


37 de comentarii la „Chec tigru”

  1. Da, e foarte pufos, acum mi-am dat seama cum ar iesi mai multe dungi , trebuie pus cate putin din fiecare culoare.

  2. Draga mea Amalia, soufleul tau e BEST of THE BEST!!!!! buuuuuuunnnnn…… cred ca doar duminica apuc sa-l postez dar m-a lasat :-O cat de bine arata si ce gust are. Am vrut sa stii dinainte. Te pup !!!

  3. Am incercat si eu tigrutul tau, in Cehia se numeste babovka, dar mi-a iesit foarte unsuros, esti sigura ca sunt 250 g unt in reteta?

  4. Amalia, ceva nu merge la checul asta. el pare foarte bun ,dar cred ca amoniacul e prea mult. Eu aveam o sticluta de 30g, si tu zici sa pun 50g, insa eu am pus doar o lingurita si miroase rau de tot a amoniac, si parca si gustul e prea mult amoniac. i nrest pare ok, dar as vrea sa clarifici cantitatea de amoniac, daca poti. Multumesc mult!

  5. Draga Amalia , m-ai speriat bine :)dar mi-am revenit, e vorba de amidon nu amoniac, sper ca nu ai incercat reteta :). Sa-mi scrii cum ti-a iesit!

  6. ai ai ai, am confundat amidonul cu amoniacul, nici macar nu stiu cum arata amidonul…eu sint in Toronto, nici macar nu stiu cum se traduce….ba da , am icnercat reteta cu amoniac :((( am aruncat tot, nu s-a putut minca! o sa o mai incerc o data weekendul viitor, doar cu praf de copt! Sper sa iasa! Multumesc pt raspuns! Site-ul este grozav. Mai am un comentariu pt o alta prajitura care am facut-o!

  7. Amalia imi inchipui ce-a iesit :)). Daca iti plac checurile ti-l recomand pe cel cu albusuri este mai simplu de facut decat asta … ma uit si al comentariu.

  8. buna amalia.am facut si eu acest cheh ,dar mi-e nu mi-a crescut,referitor la oua,le pun intregi,sau bpun doar galbenusurile si apoi albusurile batute spuma?gustul a fost bun,numai ca el nu prea a crescut.

  9. Emilia se pun ouale intregi … oare de ce nu o fi crescut ? erau ouale prea reci ? nu stiu ce sa-ti scriu :) eventual poti incerca checul cu albusuri .

  10. Fericire mare: l-am facut ieri din nou, fara amidon sau…amoiac :) doar cu praful de copt. A iesit foarte buuuuuuuun, si mi se pare foarte usor de facut.
    Cu siguranta va mai fi facut (prima data de ziua mea, acum in ianuarie, am o groaza de invitati) si vreau sa fac o groaza de prajituri :) inclusiv tortul egiptean :))))) te tin la curent!

  11. Ce-mi place la tie este ca esti perseverenta… si ca te cheama Amalia…si ca esti nascuta in ianuarie ca si mine :)), astept noutati!

  12. buna amalia!
    am incercat si eu aceasta reteta si iti pot spune ca a iesit absolut super. f gustos si pufos. nu ma asteptam sa imi iasa pentru ca am avut o mica problema cu cuptorul: eu am aragaz electric si nu prea reusesc sa ma obisnuiesc cu el. facuse crusta deasupra dar inauntru nu era deloc copt, dar am dat la temp mai mica si sa rezolvat problema.
    sigur voi mai incerca si alte retete alea tale cu mare drag.
    spor la bucatarit in continuare :D

  13. Alinut nu-mi pomeni de aragaz ! Al meu e stricat in sensul ca la minim arde/coace la maxim :)) … sper sa-l repar cat de curand… ma bucur ca ti-a iesit checul, sper sa incerci si cel cu albusuri este foarte bun.

  14. Am incercat reteta de chec tigru, dar nu a iesit bun deloc, deoarece a iesit prea unsuros si eu am pus doar 100 gr unt topit, in rest ingredientele le-am impartit aprox. la 2. In plus, mi-a iesit tot maro chiar daca am pus ca si tine 2 feluri de blat: galben si maro.
    Cum pot sa-l fac sa-mi iasa ok?

  15. buna Amalia,am facut si eu cateva retete de prajituri sunt foarte bune,vreau sa fac si eu checu tigru pot sa il fac in forme(tavi chec) normale de chec?nu am din aia ca a ta…mersi

  16. Salut, Amalia ! Felicitari pentru site !!! retzetele tale arata delicios, azi am incercat mazare cu pui si a iesit ft ft buna. Mersi inca o data pentru retzetele tale. Salutari de la Toronto, am spus si prietenilor nostri de aici din Canada, sa-ti viziteze site-ul.

  17. astazi il incerc si eu,sa vedem ce iese,am facult multe de pe site-ul tau si miau iesit toate cu exceptia gombotilor cu prune aluatul cu cartofi,nu cred ca am facut suficient de tare aluatul,dar sau mancat oricum,te vizitez in fiecare zi .multumesc mult pt ca existi.numai bine o zi placuta

  18. Buna! Am facut reteta asta dar in tigaia dry cooker si a iesit super! Nu am folosit amidon. a…dupa ce am pus in tigaie checul am ras pe deasupra putina ciocolata neagra. Arata super dupa ce se coace. Am facut incercarea asta pt ca noua nu ne place sa punem deasupra zahar tos.
    A fost f bum! :)

  19. „Intr-un castron se pune untul topit cu zaharul (daca-l topiti se amesteca mult mai usor)” …nu am inteles prea bine..se topeste si zaharul sau doar untul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.