Prajitura rapida cu visine


Daca aveti chef de o prajitura care nu necesita prea mult timp in prepararea ei sau foarte multe ingrendiente iata o reteta care va poate ajuta.

Ingrediente (tava dimensiuni 25×30):
2 oua mari
250 gr faina
200 gr zahar
8 linguri de lapte
8 linguri de ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahar vaniliat

Visinele se spala se curata de samburi si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se amesteca ouale cu zaharul, nu foarte mult timp cam 5 minute. Separat se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga alternand cu laptele si uleiul ( puteti sa puneti cam 150 gr unt topit sau margarina topita) si se amesteca bine bine.

Se pudreaza visinele cu faina ( 1 lingura) pentru ca acestea sa stea mai bine in aluat si sa nu se lase la fund in timpul coacerii.

Se pune aluatul intr-o tava mai mica unsa cu unt si tapetata cu faina , deasupra pe aluat se aseaza visinele.

Se baga prajitura in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit aprox 15  minute. Ca sa fiti sigure ca este coapta faceti testul cu scobitoarea.

Se scoate afara se lasa sa se reaceasca si calduta se pudreaza cu zahar. Se taie patrate si se serveste.

Eu cred ca se poate face cu orice fruct de sezon, ar merge de minune cu caise sau prune.

45 de comentarii la „Prajitura rapida cu visine”

  1. Azi am incercat reteta, dar am modificat-o putin(am schimbat visinele cu nuca macinata, am pus cu 3 linguri mai mult lapte si niste nuci taiate mai mari pe deasupra)si trebuie sa iti spun ca de mult nu am mai fost asa de fericit cand am gatit ceva, mai ales ca imi aduce aminte de prajiturile facute de bunica,iti multumesc ca ai facut blogul asta, e genial :)

  2. Am facut azi reteta cu o mica modificare(am schimbat visinele cu nuca macinata, incorporata in compozitia aluatului, si nuci taiate deasupra in tava) si trebuie sa iti spun ca de mult nu am mai fost asa fericit ca am facut o reteta noua, mai ales ca mi-a adus aminte de cum facea bunica prajiturile, multumesc ca ti-ai facut blogul, e nemaipomenit, fac retete postate de tine de aproape un an :)

  3. Arata minunat si gustul este divin. Prajitura asta o facea mama cand eram mica si acum ca am regasit-o aici am si trecut la prepararea ei …. of ce minunat este gustul copilariei ;)

    Salutari "again" din Focsani :)

  4. Buna Amalia,
    imi place fff mult blog-ul tau si pana acum am facut nenumarate retete de aici. O rugaminte, totusi, pt ca eu nu sunt in rom, si aici nu e ca acasa, te rog sa ne spui si ce gramaj folosesti la praf de copt sau alte ingrediente la pliculete. De aici nu cumpar praf de copt la pliculete, sunt la borcanase de 30-50gr, si e greu sa imi dau seama cat are un pliculet. In rest abia astept sa mananc prajitura mea preferat, cea de mai sus.
    Multumesc

    1. Alina sigur ca o sa scriu, uite de asta nu mi-am dat seama. Din cate stiu praful de copt la plic are 10 grame. Zaharul vaniliat are 8g. O sa scriu si la retete :)

  5. se dauga alternand …tot nu am inteles cum se face pina la urma compozitia aceasta ..care peste care se adauga alternand cu laptele si uleiul ?

    1. Adica putina faina , mixezi, putin lapte , mixezi ideea e sa le pui pe toate trei lapte, faina, ulei astfel incat sa nu se faca cocoloase in aluat. Daca pui laptele si uleiu prima data apoi faina la sfarsit risti sa se faca cocoloase … sper ca ma explicat destul de bine, cred ca m-am grabit atunci cand am postat reteta :).

      1. cred ca nu te-ai grabit , insa eu nu ma pricep deloc si nu am inteles , nu de alta dar am un visin si s-au copt …………..imi place acest blog culinar !

  6. Buna Amalia! Inca de mic copil mi-a placut aceasta prajitura, era si este preferata mea, as vrea sa incerc sa o fac sambata, dar unde gasesc eu acum visine ? Mercic, pup.

  7. Servus Amalia,
    Untul sau margarina sunt optionale nu? Eu nu am pus, ca nu era trecut la ingrediente, dar vad ca altii care comenteaza au pus implicit.
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.