Daca aveti chef de o prajitura care nu necesita prea mult timp in prepararea ei sau foarte multe ingrendiente iata o reteta care va poate ajuta.
Ingrediente (tava dimensiuni 25×30):
2 oua mari
250 gr faina
200 gr zahar
8 linguri de lapte
8 linguri de ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahar vaniliat
Visinele se spala se curata de samburi si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se amesteca ouale cu zaharul, nu foarte mult timp cam 5 minute. Separat se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga alternand cu laptele si uleiul ( puteti sa puneti cam 150 gr unt topit sau margarina topita) si se amesteca bine bine.
Se pudreaza visinele cu faina ( 1 lingura) pentru ca acestea sa stea mai bine in aluat si sa nu se lase la fund in timpul coacerii.
Se pune aluatul intr-o tava mai mica unsa cu unt si tapetata cu faina , deasupra pe aluat se aseaza visinele.
Se baga prajitura in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit aprox 15 minute. Ca sa fiti sigure ca este coapta faceti testul cu scobitoarea.
Se scoate afara se lasa sa se reaceasca si calduta se pudreaza cu zahar. Se taie patrate si se serveste.
Eu cred ca se poate face cu orice fruct de sezon, ar merge de minune cu caise sau prune.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Asta este una dintre cele mai rapide si gustoase retete de prajitura din cate stiu. E f buna! Amalia te pup!Am postat pe blog sufleul de conopida!
In mod normal,as putea sa fac prajitura sub forma de muffins,asa-i?Imi surade ideea ca e buna de luat la picnic.Nu cred ca are nimic daca fac cu fructe din compot,sau?
Ina , multumesc ma uit pe blog la tine imediat.
Diana cu siguranta ca se poate face sub forma de muffins, eu nu am forme ptr asa ceva si cred ca ar merge si cu bucatele de ciocolata in loc de fructe. Sa-mi spui daca o incerci cum ti-a iesit. O zi buna !
Astazi o incerc cu capsuni,ca am avut in congelator.Mai dureaza,poate abia pe maine o postez,ca trebuie sa mi se scurga capsunii bine.Revin cu impresii :)
Am facut prajitura.Am pus si bucatele de ciocolata.Delicoasaaaaa!!!Multumesc pt reteta!Am postat-o si la mine,sper ca nu te superi
singurul dezavantaj e ca se termina prea repede ca e tare buna.Eu am facut-o cu caise,a iesit buna de tot…data viitoare voi face portie dubla,in tava de la aragaz…:)))
Angela merge si cu caise si cu fructe de padure … te pup si-ti urez un weekend placut!
Saru'mana si bodaproste! Asa de simplu si frumos explicasi reteta ca mi-am luat inima-n dinti si am facut prima prajitura din viata mea!:D Numai superlative am despre ea de povestit, mergea si aluatul fara fructe, asa de proaspat si gustos a iesit!
Hey poate incerci si clatitele cu banane sunt dementiale ! :)) .
Eh, numai cuvantul clatita suna complicat… Si, oricum, momentan sunt obsedata si fascinata de prajitura asta, fac in fiecare seara, alternand fructele, si dispare in 2 minute maxim.. :D
Okii astept cu nerabdare sa treci la "nivelul urmator" :). Grija cu kilogramele :)).
Hello,
Thanks for this easy and super fast recipe. I tried it today and came out really well.
keep up the good work
regards
wahouu superbe cette recette rapide
bisous mimi
felicitari,foarte buna si rapida reteta
Buna Amalia,
Iti cer o mica parere : pentru o versiune mai "exotica" a acestei prajituri, crezi ca ar fi buna cu mango/ananas/litchi + putin rom si presarata cu nuca de cocos?
Multumesc,
Alina
Mmmm yummyy , sigur ca da, doar sa le dai prin putina faina . Sa-mi scrii cum ti-a iesit :).
Waw, ce raspuns super rapid, multumesc, acum ca am binecuvântarea ta, ma arunc pe cuptor! Ah… e o mica problema, sunt la birou:). Ce greu e sa astept pâna diseara…
Dar te tin la curent, bineînteles!
Alina
Dupa cum am promis, revin cu vesti despre prajitura. A iesit delicioasa, o explozie de gust si parfum : mango, litchi, ananas, rom, vanilie, si putina lamâie. Am pus mai putin zahar decât în reteta, si am înlocuit laptele cu lapte de cocos, ceea ce a dat savoare si onctuozitate prajiturii. Paralel am diminuat putin si cantitatea de unt topit. Rezultatul : un succes total apreciat de familie.
Multumesc din nou, Alina
Alina hotarat mi-ai facut pofta !Trebuie sa incerc si eu varianta asta :).
Azi am incercat reteta, dar am modificat-o putin(am schimbat visinele cu nuca macinata, am pus cu 3 linguri mai mult lapte si niste nuci taiate mai mari pe deasupra)si trebuie sa iti spun ca de mult nu am mai fost asa de fericit cand am gatit ceva, mai ales ca imi aduce aminte de prajiturile facute de bunica,iti multumesc ca ai facut blogul asta, e genial :)
Am facut azi reteta cu o mica modificare(am schimbat visinele cu nuca macinata, incorporata in compozitia aluatului, si nuci taiate deasupra in tava) si trebuie sa iti spun ca de mult nu am mai fost asa fericit ca am facut o reteta noua, mai ales ca mi-a adus aminte de cum facea bunica prajiturile, multumesc ca ti-ai facut blogul, e nemaipomenit, fac retete postate de tine de aproape un an :)
Vlad tot ce e cu nuca e foarte bun :). Multumesc pentru aprecieri si daca mai ai idei la retete nu ezita sa-mi scrii .
Arata minunat si gustul este divin. Prajitura asta o facea mama cand eram mica si acum ca am regasit-o aici am si trecut la prepararea ei …. of ce minunat este gustul copilariei ;)
Salutari "again" din Focsani :)
Multumesc mult pentru reteta ! Si apropo ai un blog foarte frumos, felicitari pentru indemanarea pe care o ai :)
Buna Amalia,
imi place fff mult blog-ul tau si pana acum am facut nenumarate retete de aici. O rugaminte, totusi, pt ca eu nu sunt in rom, si aici nu e ca acasa, te rog sa ne spui si ce gramaj folosesti la praf de copt sau alte ingrediente la pliculete. De aici nu cumpar praf de copt la pliculete, sunt la borcanase de 30-50gr, si e greu sa imi dau seama cat are un pliculet. In rest abia astept sa mananc prajitura mea preferat, cea de mai sus.
Multumesc
Alina sigur ca o sa scriu, uite de asta nu mi-am dat seama. Din cate stiu praful de copt la plic are 10 grame. Zaharul vaniliat are 8g. O sa scriu si la retete :)
Multumesc mult, si prajitura a fost delicioasa, nu a stat 2 zile pe masa:)))
Cu drag, sa va fie de bine :).
se dauga alternand …tot nu am inteles cum se face pina la urma compozitia aceasta ..care peste care se adauga alternand cu laptele si uleiul ?
Adica putina faina , mixezi, putin lapte , mixezi ideea e sa le pui pe toate trei lapte, faina, ulei astfel incat sa nu se faca cocoloase in aluat. Daca pui laptele si uleiu prima data apoi faina la sfarsit risti sa se faca cocoloase … sper ca ma explicat destul de bine, cred ca m-am grabit atunci cand am postat reteta :).
cred ca nu te-ai grabit , insa eu nu ma pricep deloc si nu am inteles , nu de alta dar am un visin si s-au copt …………..imi place acest blog culinar !
Multumesc Maria :).
Buna Amalia! Inca de mic copil mi-a placut aceasta prajitura, era si este preferata mea, as vrea sa incerc sa o fac sambata, dar unde gasesc eu acum visine ? Mercic, pup.
In compoturile din magazine :)
Mi- a iesit o bunatate :) yammy doar ce am gustat-o, e super buna, multumesc pt idee ! o zi frumoasa tuturor !!
Cu placere si la mai multe prajituri !
:)
Servus Amalia,
Untul sau margarina sunt optionale nu? Eu nu am pus, ca nu era trecut la ingrediente, dar vad ca altii care comenteaza au pus implicit.
Multumesc.
Da :)
Buna. Pot unge tava cu ulei in loc de maragarina sau unt?
Sigur ca da :).
Bună Amara, se poate pune și alte fructe? Acum e sezonul piersicelor, caiselor.
Sigur ca da!
Dimensiuni tava? :D
Ioana scuze acum am vazut intrebarea; 25×30 ( am completat si in reteta )