Nu stiu daca v-ati dat seama dar checurile sunt cel mai la indemana desert preparat la cuptor. Nu trebuie sa fii un as in bucatarie sa stii sa le prepari, totul este sa folosesti ingrediente de calitate care intotdeauna trebuie sa fie la temperatura camerei. Sunt multe tipuri de checuri si cred ca fiecare s-a specializat pe un anume tip. Mie imi plac cele cu morcovi, banane, chiar si cele frumos colorate cum este checul in doua culori. In general nu refuz o felie de chec, chiar doua, indiferent ce compozitie are. De cand am copii, le prepar foarte des si va scriu sincer ca dispar urgent de pe farfurie.
De sarbatori am primit un colet generos de la Koliba, cu diferit tipuri de branza si de unt. Untul l-am folosit aproape tot la prajiturile de Craciun, biscuiti si covrigei. Pentru ca retetele lor le am deja pe blog, ieri am preparat un chec cu ciocolata, divin ! Este atat de fraged si ciocolatos incat fara sa-ti dai seama mananci cateva felii din prima :) Copiii l-au mancat cu placere si cu 2 pahare de lapte. Si cu moderatia impusa de mine ca altfel nu mai aveam ce fotografia.
Rețeta este foarte simplă așa cum v-am obișnuit.
Chec cu ciocolată
Ingrediente pentru o tavă
- 175g unt sau amestec grăsimi tartinabile 65% Koliba
- 120g zahăr
- 3 ouă mari
- 200g făină 000
- 1/2 linguriță praf de copt
- 110ml lapte gras
- puțină esență de vanilie
- 150g ciocolată cu lapte
Preîncălzim cuptorul la 170g C si ne apucam de treaba. Nu vă stresați ca nu e mult de lucru :)
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul aproximativ 10 minute, nu trebuie sa se topeasca zaharul. Adaugam ouale rand pe rand si mixam bine dupa fiecare. Adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Adaugam si ciocolata topita si mixam usor pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si o nivelam cu o spatula.
Coacem timp de 60 minute. Ca sa fiti siguri ca checul este copt faceti proba cu scobitoarea, infigeti in mijloc o scobitoare si daca iese curata inseamna ca checul este gata.
Il scoateti si lasati sa se raceasca bine, apoi il scoateti din tava si il taiati felii.
Este delicios si ciocolatos!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]