Aripioare de pui crispy. Aș putea adauga aripioare de pui crispy ca la KFC, pentru ca seamana extrem de mult cu celebrele aripioare. Desigur ca nu este reteta lor secreta, daca ar fi asa acum as sta pe o plaja in Caraibe si nu m-as stresa sa mi aduc aminte exact cantitatile si sfaturile pentru a scrie reteta :)). Glumesc, dar adevarul ca de-a lungul timpului am incercat sa reproduc mai multe retete insa nici una nu s-a apropiat de cea la care am facut referire mai sus. Acum cateva zile am incercat aceasta reteta pe care am gasit o pe un site si pot sa spun ca aripioarele au fost super crocante!
Aripioarele de pui crispy pot fi servita la o masa principala in familie, sau puteti sa le preparati pentru petreceri sau cand iesiti la iarba verde.
Carnea este suculenta si frageda iar crusta de aluat condimentat crocanta si buna, rog nu va ganditi la calorii cand le consumati.
Puteti folosi aripioare de pui dar la fel de bine puteti folosi si pulpe de pui sau bucatele de piept de pui.
Va scriu reteta si incerc sa va explic pe larg cum sa obtineti niste bucatele de carne prajite bine dar nu arse, crispy, dar nu uscate, bune, foarte bune .
Aripioare de pui crispy – ingrediente
- 800g aripioare de pui sectionate
- 1 lingurita boia afumata
- 1 lingurita piper negru macinat mai mare
- 2 lingurite sare de mare grunjoasa
- 1/2 lingurita pudra de ceapa
- 250g faina alba de grau
- 300ml lapte
- 300ml iaurt
- ulei pentru prajit
Carnea – Asa cum am scris puteti folosi si alte parti din pui nu doar aripioarele. Puteti folosi pulpe, bucati de piept de pui sau puteti chiar sectiona un pui intreg si fiecare sa se serveasca apoi cu ce i place.
Faina – Faina universala de grau e cea mai potrivita, puteti folosi si faina fara gluten.
Iaurt – In fapt la aceasta reteta se foloseste de fapt buttermilk un fel de zer, dar eu am folosit iaurt. Puteti pune lapte dulce in care sa puneti o lingurita de suc de lamaie (la 250 ml lapte )
Condimente – La cele din lista puteti adauga pudra de chilli daca doriti sa le faceti picante sau puteti pune pudra de usturoi, cimbru si oregano.
Mod de preparare
Bucatile de pui recomand sa le puneti intr-un bol si sa turnati lapte peste ele pana se acopera si sa le lasati sa stea 4 ore sau de seara pana dimineata. Aceasta procedura este foarte importanta deoarece fragezeste carnea rog sa nu o omiteti.
Apoi totul este foarte simplu.
Puneti faina intr- un bol adaugati faina, condimentele si in altul iaurtul sau laptele cu sucul de lamaie.
Aripioarele le scoateti din lapte le treceti prin amestecul de faina si condimente apoi prin iaurt si din nou prin faina cu condimente. Initial am pregatit doua boluri cu faina, unul cu condimente si altul fara, dar am folosit doar faina amestecata cu condimente, asa ca faceti abstractie de cel din poza.
Puneti bucatile de pui pe o tava de copt sau un platou.
Prajiti carnea intr-o tigaie de fonta adanca, in baie de ulei, la foc potrivit aproximativ 12-15 minute intorcand bucatile de carne astfel incat sa se prajeasca bine pe toate partile.0
Este foarte importanta tigaia, cea de fonta distribuie temeperatura uniform.
Scoateti bucatile de carne pe un servet de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Serviti cu diferite sosuri sau salate.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]