Pui cu sos de cimbru

Pui , pui si iarasi pui … vad ca numai asta am gatit in ultima vreme, ar fi cazul sa schimb :) pr omit sa folosesc si alta carne :). Reteta de azi e cu cimbru, il folosesc aproape in toate mancarurile , sper sa il folositi si voi.
Ingrendiente:
700 g pulpe de pui
2 rosii
2-3 fire cimbru proaspat
200 ml vin alb
2 catei de usturoi
boia, sare, piper
1 lingura unt
150 ml smantana
Preincalzim cuptorul la 160 grade. Condimentam pulpele cu sare,piper, boia si usturoiul zdrobit. Le prajim in unt cateva minute pana se rumenesc  si apoi le punem intr-un vas termorezistent.

Adaugam rosiile taiate cubulete, cimbrul si un pahar de vin.

Acoperim cu folie si coacem 30 minute apoi luam folia si mai lasam inca 10 minute. Adaugam smantana si mai lasam 5 minute. Cred ca se poate servi fara smantana sau eventual sa scoateti pulpele si sa faceti un sos cu  smantana.Mie nu mi-a placut ca s-a branzit, poate era prea slaba , oricum aratau mult mai bine inainte de-a pune smantana dar asa e , conteaza gustul :).
Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...

8 comentarii la reteta Pui cu sos de cimbru

  1. Abelha Maia

    Deliscious, and magnific photos.
    kiss

    Raspunde
  2. Ala Oancea

    Cred ca este foarte bun ! Si arata si foarte bine ! Trebuie sa incerc si eu ;)

    Raspunde
  3. Ruxi

    Amalia..arata ft bine.Si cred ca este si ft gustos.Bravo

    Raspunde
  4. Amalia

    Thank you, and kisses :)!

    Raspunde
  5. Amalia

    Ala sa stii ca sunt bune, eventual vezi cum pui smantana :).

    Raspunde
  6. Amalia

    Ruxi, multumesc mult … daca iti place cimbrul merita sa le incerci :)!

    Raspunde
  7. Sweet Corner

    this is great!!!

    Raspunde
  8. Pingback: Pui cu sos de cimbru | ecoVazon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>