Blat de tort – reteta de baza

Blat de tort   reteta de baza (IMG 5420)   imagine reteta

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.

Ingrediente:

6 oua
250 gr zahar
300 gr faina
10 linguri apa
1 praf de copt

Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min.  Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema , frisca sau dulceata.

Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina
cu 1 lingura cacao.

Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.
Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci, Torturi. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

396 Responses to Blat de tort – reteta de baza

  1. Ligia spune:

    Deci nu-mi vine sa cred! E singura reteta care mi-a iesit din zecile de retete,super!multumesc de reteta…

  2. anica spune:

    nici mie nu imi raman asa crescute ca inainte sa le scot din cuptor se lasa nu stiu dc sper ca asta sa iasa

  3. alina spune:

    Supeerrrr !!!! L-am facut de ziua sotului si a iesit perfect … P. S. : Chiar trebuie 1 plic de praf de copt , nu creste si dc punem mai putin ? Caut o reteta buna cu lamaie pt Sarbatori , ce imi recomanzi ?

    • Amalia spune:

      Chiar trebuie un plic de praf de copt :)… cat despre reteta cu lamaie am o tarta cu crema de lamaie, o gasesti la deserturi :)

  4. dab spune:

    Multumesc pentru reteta. Ideea este ca imi doresc sa fac un blat cu cacao, insa nu stiu cum sa calculez 2 linguri din 300 g. Altfel spus, ar fi fost perfect ori grame, ori linguri….in acest caz este usor sa strici o reteta

  5. Andreea Prajescu spune:

    Multumesc de reteta chiar aku l-am terminat blatu de tort sa mancat in 2 secunde de catre sotu la mancat k pe un pandispan initial trea sa-l fac tort da mai fac maine altu k aku imi iese pt prima oara d fiecare data knd incerkam nu iesea delok,mersi mult pt reteta Amalia!!Toate cele bune:)

  6. Olga spune:

    Si mie la fel ami cade dupa cel scot din cuptor,care e motivul oare???

    • Sorin spune:

      Ce este ma de capul vostru? Orice preparat scos din cuptor pierde din volum din cauza trecerii de la cald la rece…e legea fizicii ce naiba. Mari bucatari mai sunteti. Singura sansa ca el sa ramana mare si gras asa cum era in cuptor este ca el sa se deshidrateze total si sa scoti o uscaciune si nu cred ca iti doresti.

  7. patrascu spune:

    as adepta prajiturilor am facut foarte multe retete de la dumneavostra

  8. bianca spune:

    Trebuie sa incalzesc cuptoru inainte?cate grade

  9. istoc helmut spune:

    sper sa iasa superb am facut deci daca iese bun va laud pagina sunt cofetar de meserie si nu prea am gasit reteta de blat care sa iasa am incercat-o si pe asta sa vedem cum iese

  10. Madalina spune:

    Am 16 sh fak pt prima oara blat d tort pt k d obicei cumpar:-) dar din fericire mî.a iesit :-D.

  11. iordache ionela spune:

    Este bine daca adaugam esenta de rom?

  12. ana spune:

    este cea mai buna reteta care am incercato.Amalia este o bucatareasa de nota 10.

  13. Eli spune:

    L-am incercat pt prima data si a iesit super. Acum il fac din nou pt revelion. Ms mult

  14. mariana spune:

    mi a iesit perfect!multumes!

  15. alex Sous Chef spune:

    interesanta idea de a freca galbenusurile cu zaharul. eu toate blaturile bateam spuma tare albusurile cu zaharul si fara praf de copt si imi iese perfect. dar vreau ceva nou :D :)) revin cu com dupa pregatire

  16. issa spune:

    am facut blatul si eu de revelion si nu am deschis cuptorul 40 de min dar sa lasat nu mia iesit oare din ce cauza

  17. Nicoleta spune:

    Draga Amalia vreau sa iti multumesc pentru retetele minunate care ma salveaza de multe ori cand sunt in pauza/panica de idei. Toate retetele tale lasa gura apa, ai un stil de scris care se citeste fff usor si este pe intelesul tuturor. Varianta ta de blat iese de fiecare data fara nici o greseala, am inceput sa devin experta datorita tie, inca odata merci.

    • Amalia spune:

      Daca ai stii cat ma bucura comentariul tau :)… cateodata imi fac reprosuri in ceea ce priveste exprimarea si greselile gramaticale, dar ma tot gandesc cum sa scriu mai explicit retetele…toate cele bune si cat mai multe retete reusite !

  18. alex spune:

    Perfect

  19. Pingback: Prichindei de Aprilie 2011 - Pagina 1612

  20. varias777 spune:

    Am facut si eu tortul dupa reteta ta si mi-a iesit batucit. Nu este prea multa apa? Care este cauza?. In schimb am facut alta blat dupa alta reteta de a ta 8oua 8zahar 8 faina si a iesit foarte usor si pufos.

  21. andreea spune:

    A iesit super……..e ok reteta….pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>