Blat de tort – reteta de baza

Blat de tort   reteta de baza (IMG 5420)   imagine reteta

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.

Ingrediente:

6 oua
250 gr zahar
300 gr faina alba de grau 000
10 linguri apa
1 praf de copt

Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema ca si o alifie. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec.
Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune
compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min.  Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Blat de tort   reteta de baza (IMG 5421)   imagine reteta

Se taie in 2 sau 3 s se umple cu crema , frisca sau dulceata.

Blat de tort   reteta de baza (IMG 5439)   imagine reteta

Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina
cu 1 lingura cacao.

Acest blat il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos, se taie usor si poate fi umplut cu orice crema.
Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci, Torturi. Etichete: .

413 comentarii la reteta Blat de tort – reteta de baza

  1. MUSAT VERONICA VICTORIA

    Toata lumea este incantata de retetele tale. Cred ca sunt foarte bune si ies fara probleme. M-au incantat comentariile. Cred ca am sa incerc si eu aceasta reteta de tort, acum de sarbatori. Bravo!

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa-ti reuseasca si astept sa-mi scrii daca ti-au placut :) Spor!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>