Tort cu mousse de ciocolata



Blatul este de la tortul cu nuca, aceleasi cantitati.


Mousse de ciocolata:
Reteta este de la Daneza careia ii multumesc !
Mousse 1 cu ciocolata alba
2 oua
4 linguri zahar
2 linguri amidon
360 ml lapte
100 gr ciocolata alba
15 g gelatina
60 ml apa rece
240 ml smantana pentru frisca

Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara,apoi se adauga ouale batute bine si se omogenizeaza.Se adauga laptele, apoi se pune la bain-marie si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu.Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte. Gelatina se pune in 60 ml apa rece. Ciocolata se topeste. Peste crema se adauga gelatina si ciocolata si se omogenizeaza.


Se lasa sa se raceasca si cand este rece se adauga frisca batuta.


Se insiropeaza blatul cu un amestec de lichior de ciocolata si cafea sau cu esenta de rom si se toarna primul strat de crema.
Se da la rece si se prepara a 2-a crema.

Mousse 2 cu ciocolata cu lapte
Aceleasi ingrendiente, numai ca in loc de ciocolata alba se topeste 100 gr ciocolata cu lapte.

Se toarna peste prima crema si se da la rece cateva ore.

Asa arata scos de la frigider.

Glazura:
160 ml smantana pentru frisca
100 gr zahar
100 gr cacao
160 ml apa
10 gr gelatina

Se amesteca smantana cu zaharul si apa si se pune la fiert, se adauga cacao si se amesteca bine , se lasa sa clocoteasca cateva minute si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand incepe sa se raceasca se strecoara si se pune pe tort.

Inca o poza cu un tort cu mousse de ciocolata

Reteta publicata in Torturi. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

128 Responses to Tort cu mousse de ciocolata

  1. bianca nc spune:

    buna Amalia, vreau sa fac acest tort si am o intrebare: cand il cladesc trebuie sa pun inelul de la tava de copt in jurul lui? sau doar se cladeste normal? mersi!

  2. bianca nc spune:

    draga Amalia, vreau sa fac acest tort si am o intrebare: cand il cladesc trebuie sa pun in jururl lui inelul de la tava de copt? sau il pot cladi normal fara inel? mersi!

  3. bianca nc spune:

    acum vad in poze ca e inelul in jur. deci m-am lamurit! mersi!

  4. bianca nc spune:

    ce e aia bain-marie?

  5. Roxana spune:

    Buna Amalia,

    Eu mereu la torturi am o preoblema cand trebuie sa le asez pe un platou frumos.Pentru ca nu reusesc sa-l scot de pe fundul tavii detasabile, las tortul in baza lui (cu inelul indepartat, desigur) si-l asez direct pe un platou. Ma gandeam totusi ca poate ai un sfat cum as putea sa fac sa-l scot de pe fundul tavii.
    In legatura cu glazura: daca nu am un grata pe care sa asez tortul si sa se scurga glazura de pe tort, cum as putea totusi sa-l glazurez si sa nu se stranga toata glazura pe margini la baza?
    Voi face tortul acesta vineri, sa-mi tii pumnii :-)

    • Amalia spune:

      Roxana eu pun 2 folii de nylon pe platou, apoi baza tortului, inelul si continuu cu umplerea. Bag platoul in frigider si cand crema se intareste scot inelul si apoi scot foliile tragand dintr-o parte si din alta ( de aceea pun doua ). Poti renunta la folie si sa pui trtul direct pe platou. Alta modalitate nu am incercat… cat despre glazura , nu stiu sa-ti spun mare lucru, eu nu folosesc gratar, o pun putin cate putin pe tort. Ce-i drept nu prea lucrez cu glazura ( poate ai vazut si restul torturilor ). Eventual te mai uiti si pe la celelalte fete pe la retete :). Pup si tin pumnii !

  6. andreea p spune:

    aoleu.am citit comm si m-au zapacit de tot.tortul arata super dar am si eu cateva intrebari:
    1.ciocolata de calitate?eu folosesc ciocolata de menaj romaneasca.e buna?
    2.las platou si ineleu l de la forma de tort,insiropez,apoi pun crema de cioc,bag la frigider,fac a doua crema si o pun peste prima ,bag la frigider.dupa un timp pun al doilea blat.sau il pun imediat dupa ce pun a doua crema?imediat?si la sf bag la frigider.
    3.smantana pt frisca?nu am fol niciodata.pot sa fol de ex creme patiserie?(lichd pe care dk il bati se face frisca).si dk da o pun asa nebatuta si o am cu zaharul si restul?
    imi cer scuze pt atatea intrebari dar as vrea sa-l fac si mie frica sa nu dau gres.ast rasp cand citesti te rog mult

    • Amalia spune:

      :)) ti-am zis ca e usor
      1. de calitate
      2. da dupa ce pui a 2 -a crema pui si blatul
      3. da creme patiserie
      sa nu ma mai intrebi ca ma duc sa fac mancare si nu mai sunt :)

  7. andreea p spune:

    ms mult

  8. Simona spune:

    Buna Amalia, poti sa imi spui te rog ce diametru are tava pe care ai folosit-o pentru acest tort?

  9. alina spune:

    salut,
    ieri am facut tortul tau…o minunatie
    blatul l-am facut pe cel clasic, facut tot de tine…a iesit si el perfect
    mi-a iesit mai mult mousse (am pus un pic mai multa frisca) si am fost nevoita sa cladesc pereti din folie de aluminiu in jurul inelului de la forma…a mers si a iesit f bine:)
    singura care nu mi-a iesit tare a fost glazura..nu stiu unde am gresit..dar tot bine a fost:))de-i pot spune asa, s-a scurs asa de frumos din varful tortului pana la baza glazura….iamiii tot…excelent tortuletul
    numai bine :)

  10. Georgiana spune:

    Până acum am încercat 5 torturi de la tine, toate mi-au ieșit foarte bine, dar pe acesta l-am făcut cel mai des și se află în topul preferințelor noastre! Cu prima ocazie cu care o să-l refac (probabil de ziua mea) o să vin și cu dovezi. Mulțumesc din suflet pt. tot ceea ce ne împărtășești, ești o mare sursă de inspirație pt. noi!

    P.S. Sper că nu te superi că te-am trecut în lista mea de bloguri care îmi plac și mă inspiră :)

  11. mihaela spune:

    draga Amalia m-am necajit la acest tort de la ora 17 pna acum la ora 21 si nu mi-a iesit nimic doar blatul a iesit bun ,nu stiu ce sa intamplat am dat kix din prima la crema 1 nu sa ingrosat absolut de loc,o si al tau arata asa de bun asa as manca si eu o felie,dar nu ma dau batuta voi mai incerca inca odata si daca nu voi reusi o las balta.Te pup si ai niste retete extraordinare ma incanta blogul tau.

  12. GABRIELLA spune:

    Buna, Amalia.
    vreau sa fac acest tort luna viitoare, cand fiul meu implineste 10 ani (il cheama Razvan). Vreau sa stiu cu ce ai ornat deasupra tortul pe care scrie “La multi ani Razvan”?

  13. paula-lavinia spune:

    Buna Amalia arata f bn tortu zimi te rog frumos cum topesti ciocolata ca sa o pui la creme?

  14. Elena spune:

    Buna Amalia! Urmarindu-ti destul de des retele am avut surpriza sa vad ca o poza de-a ta se afla in catalogul de prezentare al unei cofetarii din Iasi. Daca nu ti-au cerut acordul cred ca ar fi cazul sa le ceri ceva drepturi de autor, macar un Watermark pe poza cu blogul tau. Daca ei isi fac publicitate cu fotografiile tale de ce sa nu iti faca si ei reclama.
    http://www.regallia.ro/catalog/detalii/36/tort-cu-mousse-de-ciocolata.html

    Te pup! O zi frumoasa!

  15. Gaby spune:

    Off Amalia, tine-mi pumnii…primul meu diplomat a fost o reusita (o reteta de la mama), insa urmatoarele 3..un esec- aprox. aceeasi reteta veche (undeva greseam cu gelatina), mult timp nu am facut de teama, recent am gasit reteta ta, si cum retetele tale mi-au iesit toate, am hotarat sa il incerc pentru inca o data, maine dimineata vad rezultatul.., daca imi iese iti inramez reteta :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>