Tarta cu caise si bezea

Nicio saptamana fara ceva dulce :)). Asa m-a invatat mama si inca nu stiu daca e rau sau bine :). Ieri am facut o tarta aromata si delicata cu fructe de sezon. Iata reteta:

Pentru aluat avem nevoie de:
2 oua
5 linguri de zahar
200 ml ulei
1 plic praf de copt
aprox 250 g faina
2 linguri pesmet

Umplutura:
750 g caise
250 g afine ( in reteta originala erau 750 g cirese, puteti inlocui cu ce vreti sau puneti doar caise)
2 galbenusuri
1 ou
150 g smantana dulce
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Bezea:
2 albusuri
125 g zahar
Preincalzim cuptorul la 190 grade C. Caisele le oparim putin , le desfacem in doua si le decojim. Ouale se mixeaza cu zaharul pana obtinem o crema . Adaugam uleiul in fir subtire ca si la maioneza si mixam cu grija. Praful de copt se amesteca impreuna cu faina si se adauga putin cate putin la aluat. Amestecam cu o lingura de lemn pana aluatul devine modelabil (am mai adaugat 3 linguri de faina). Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem cu degetele . Eu am scos foaia de copt afara si am intins-o cu sucitorul apoi am bagat-o in tava ( dimensiunea 42×26) si am aranjat-o cu degetele.
Presaram deasupra pesmetul apoi caisele si afinele.
Pentru glazura batem galbenusurile cu ou, smantana dulce, zahar tos, zahar vanilinat si coaja de lamaie. Turnam amestecul peste fructe si coacem prajitura la cuptor 20 de minute.
Se bate albusul cu zahar pana obtinem o spuma lucioasa ( insistati cu mixerul :)) si se spriteaza deasupra prajiturii rozete de bezea. Se mai coace inca 15 minute la foc mic.

Lasam pana se raceste complet apoi o taiem patrate.
Reteta este preluata din Secretele bucatariei.

9 comentarii la „Tarta cu caise si bezea”

  1. Trebuie sa fie tare buna, pentru ca arata super!!
    Te asteapta niste premii pe blogul meu, te rog sa treci cand poti sa le ridici.
    Te pup.

  2. buna Amalia, am incercat aseara prajitura ta si a iesit superr buna; e un desert rapid si deosebit de gustos – eu am inlocui caisele cu piersici si a iesit foarte parfumata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.