Salata cu rucola, rosii cherry si branza

Salata-cu-rucola-rosii-cherry-si-branza-1
Salata-cu-rucola-rosii-cherry-si-branza-1

Cat de mult imi plac salatele stiti. Cat de mult imi plac retetele simple si rapide stiti, se vede defapt pe blog :) . Asa ca orice salata care se face rapid si simplu este preferata mea, la fel ca si aceasta cu rucola. De ce rucola? Pai acum sa va mint si sa enumar calitatile ei sau sa fiu sincera si sa va scriu ca era la oferta la magazin si am zis las ca o prepar eu cumva rapid? Sunt sincera si va mai scriu ca nu e chiar cea mai preferata „frunza” datorita gustului usor amarui dar daca stiti cu ce sa o combinati este excelenta. Si da seamana foarte mult cu frunzele de papadie, si este considerata  cea mai sănătoasă salată verde datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale.  Doar ca idee, rucola contine de opt ori mai mult calciu decat salata iceberg.

Ce mai trebuie sa stiti este ca frunzele de rucola sunt bune pentru consum imediat după recoltare. Atunci când cumperi din comerț rucola este bine să achiziționezi cantitatea pe care o poți consuma într-o singură zi. Depozitată în frigider rucola nu rezistă mai mult de 1-2 zile, după care, chiar și la temperaturi scăzute, se instalează procesul de ofilire. Unul dintre cele mai importante avantaje ale frunzelor de rucola este că poate fi servită cu aproape orice fel de mâncare. Plus c frunzele ei sunt ca un magnet pentru impuritati asa ca trebuie spalata foarte bine inainte de intrebuintare.

Astea fiind scrise reteta de salata este una foarte faina zic eu, am mancat-o cu placere la cina si sa stiti ca m-am si saturat. Pentru ca are si branza de capra si ou nu sunt doar niste frunze amestecate cu rosii.

Daca nu aveam ou o mancam cu crutoane asa ca voi puteti alege desi fie vorba intre noi oul e rege :)

Salata cu rucola , rosii cherry si branza

Ingrediente pentru o portie:

  • 60g rucola ( e foarte usoara nu va speriati, o caserola are aprox 120g)
  • 80g branza de capra ( eu am folosit telemea pentru ca sunt mare fan)
  • 5-6 rosii cherry
  • 1 ou fiert tare
  • sare, piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic sau daca nu aveti otet, putin suc de lamaie

Oul il taiem felii, rosiile cherry in jumatate sau sferturi depinde cat sunt de mari.

Intr-un bol punem frunzele de rucola, rosiile si condimentam cu putina sare. Adaugam branza zdrobita, uleiul de masline, otetul si amestecam usor.

Punem salata in bolul in care o servim, deasupra punem oul taiat felii si condimentam cu piper proaspat.

Servim imediat!

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.