Prajitura cu prune a la Laura S

Pentru ca am ramas datoare cu reteta de prajitura o postez, cu mentiunea ca nu am decat 3 fotografii … reteta ii apartine lui Laura si am preluat-o de aici.
Ingrendiente:
1 kg prune
400 g faina
4 oua
250 unt sau margarina
1 praf de copt
1 budinca de vanilie
250 g zahar de preferinta pudra
200 ml lapte ( in reteta scria 100 )
1/2 lingurita esenta de rom
3 linguri nuca de cocos
3 linguri zahar tos
1 lingurita scortisoara macinata

Incingem cuptorul la 180 grade.
Curatam prunele de samburi si le lasam sa se scurga pe un servet.
Untul se freaca bine cu zaharul , se adauga esenta de rom si treptat cate un ou. Separat amestecam faina cu praful de copt si budinca. O adaugam la amestecul de unt , alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie destul de tare , sa nu curga.
Il punem intr-o tava mare de aragaz , tapetata cu hartie de copt .

Prunele le taiem in doua sau patru si le amestecam cu nuca de cocos, zaharul tos si scortisoara.
Le punem deasupra pe aluat si bagam prajitura la cuptor.

Am lasat-o 30 de minute, am facut proba cu scobitoare si era coapta.

Lasam sa se raceasca putin, o pudram cu zahar si servim.

34 de comentarii la „Prajitura cu prune a la Laura S”

  1. hi draga mea !:) sunt incepatoare si asa ca tot ma uit pe la voi fetelor …sunteti fff inspirate ma bucur si aveti retete ff delicioase …

  2. Hey! Super blog, e cel mai interesant lucru pe care l-am gasit pe net in ultimele luni. Suuuper retetele, am incercat vreo 4 deocamdata si…am de gand sa perseverez :D. Multumesc mult pt efort…and keep on cooking.

    Monica (Iasi)

  3. Hallo Amalia,

    super fainä Präjiturä ai fäcut. Compliment mare.
    Si eu fac Teigul mai moale ca si Tu ,
    iese asa Präjitura tare fragedä si asa le place la Fetele mele.
    Präjiturä cu Prune este de neegalat. Gustul äla dulce-acrisor este de Vis.
    Minuant..

    Multe Salutäri din Nürnberg
    Jacob

  4. Draga Amalia, pentru ca aceasta reteta dupa cum ai citit la mine pe Blog se numeste
    >>PRAJITURA CU PRUNE a la LAURA S.<<
    ,deci este o reteta "personala" care as dori sa si ramina.De aceea te rog sa o denumesti cum am denumit-o eu.
    Cu speranta ca ma vei intelege , iti ndoresc o dumineca placuta in continuare!
    Laura S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.