Prajitura cu prune a la Laura S

Pentru ca am ramas datoare cu reteta de prajitura o postez, cu mentiunea ca nu am decat 3 fotografii … reteta ii apartine lui Laura si am preluat-o de aici.
Ingrendiente:
1 kg prune
400 g faina
4 oua
250 unt sau margarina
1 praf de copt
1 budinca de vanilie
250 g zahar de preferinta pudra
200 ml lapte ( in reteta scria 100 )
1/2 lingurita esenta de rom
3 linguri nuca de cocos
3 linguri zahar tos
1 lingurita scortisoara macinata

Incingem cuptorul la 180 grade.
Curatam prunele de samburi si le lasam sa se scurga pe un servet.
Untul se freaca bine cu zaharul , se adauga esenta de rom si treptat cate un ou. Separat amestecam faina cu praful de copt si budinca. O adaugam la amestecul de unt , alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa fie destul de tare , sa nu curga.
Il punem intr-o tava mare de aragaz , tapetata cu hartie de copt .

Prunele le taiem in doua sau patru si le amestecam cu nuca de cocos, zaharul tos si scortisoara.
Le punem deasupra pe aluat si bagam prajitura la cuptor.

Am lasat-o 30 de minute, am facut proba cu scobitoare si era coapta.

Lasam sa se raceasca putin, o pudram cu zahar si servim.

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


34 de comentarii la „Prajitura cu prune a la Laura S”

  1. Amalia, fain ca ai probat prajitura si mai ales ca ti-a placut!
    Ai scris ca ai pus mai mult cu 100 ml de lapte, da este OK: ma gindesc ca asa ti-a iesit blatul ceva mai pufos.Mie mi-a fost teama sa-l las mai pufos, deoarece prunele de mine folosite, au fost foarte suculente si astfel sucul care iesea din ele si intra in blat , facea prajitura prea moale.

    Dar cum retetele nu sint batute in cuie, este normal sa le adaptam la necesitatile personale.

    Amalia,"Felicitari" pentru prajitura, sa va fie de bine si o saptamina plina de scuccese!
    "Succese EXTRA" , in privinta camerei foto!

    Cu prietenie
    Laura S.

  2. Ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o? Va trebui sa pregatesc o prajitura pentru un party de 20 de persoane si vreau sa stiu cam de cate ori sa inmultesc cantitatile si in ce tavi sa coc prajitura ca sa aiba tot poporul ce manca.

  3. Amalia, eu o perioada nu mai vreau sa prajituresc. Am devenit supraponderala :( ! Prin urmare, cateva retete gustoase cum stii dar dietetice ne poti propune?

  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  5. hi draga mea !:) sunt incepatoare si asa ca tot ma uit pe la voi fetelor …sunteti fff inspirate ma bucur si aveti retete ff delicioase …

  6. Hey! Super blog, e cel mai interesant lucru pe care l-am gasit pe net in ultimele luni. Suuuper retetele, am incercat vreo 4 deocamdata si…am de gand sa perseverez :D. Multumesc mult pt efort…and keep on cooking.

    Monica (Iasi)

  7. Hallo Amalia,

    super fainä Präjiturä ai fäcut. Compliment mare.
    Si eu fac Teigul mai moale ca si Tu ,
    iese asa Präjitura tare fragedä si asa le place la Fetele mele.
    Präjiturä cu Prune este de neegalat. Gustul äla dulce-acrisor este de Vis.
    Minuant..

    Multe Salutäri din Nürnberg
    Jacob

  8. Draga Amalia, pentru ca aceasta reteta dupa cum ai citit la mine pe Blog se numeste
    >>PRAJITURA CU PRUNE a la LAURA S.<<
    ,deci este o reteta "personala" care as dori sa si ramina.De aceea te rog sa o denumesti cum am denumit-o eu.
    Cu speranta ca ma vei intelege , iti ndoresc o dumineca placuta in continuare!
    Laura S.

Dă-i un răspuns lui John Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.