Piure de dovleac placintar

Piure de dovleac placintar 0

Ce-i al americanilor sa ramana al lor as zice avand in vedere dovleacul asta placintar, retetele cu dovleac inca nu m-au convins dar tot incerc poate gasesc una pe placul meu :). 

Piure-ul de dovleac este o garnitura care merge langa o friptura sau se p0ate servi ca atare. Se face foarte usor, in consecinta reteta este foarte simpla.

Ingrediente:

  • dovleac placintar
  • nucsoara
  • unt

Nu am scris cantitatile deoarece cantitatea de nucsoara si unt difera in functie de marimea dovleacului.

Piure de dovleac placintar 1

1. Taiem dovleacul in doua, apoi scoatem samburii si  il coacem in cuptor la 180grade C cu fata in sus pana se rumeneste frumos si furculita intra usor in el.

Piure de dovleac placintar 2

2. Scoatem miezul cu o lingura sau ustensila de pus inghetata, il punem intr-un bol si adaugam unt si putina nucsoara. La o jumatate de dovleac de 1,2 kg am pus 1/2 lingurita de unt si un varf de cutit de nucsoara. Amestecam bine , bine, daca doriti puteti sa-l mixati dar eu zic ca nu merita, si asa e estul de pufos.

Servim

Si nu, inca nu m-au convinscu reteta asta dar pe cei mici definitiv da :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Piure de dovleac placintar”

  1. Amalia, incearca sa il cureti de coaja, taie-l cuburi de vre-o 2-3 cm, amesteca-le cu ulei, sare, piper si optional salvie tocata. Coace-le intr-un singur strat la 200C pt vre-o 30 min, amestecandu-le o data ca sa fie rumenite uniform. S-ar putea sa iti schimbi parerea :)
    P.S. Imi plac mult rețetele tale, multumesc de idei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.