Daca va place usturoiul aceasta reteta este binevenita deoarece contine usturoi, nu in cantitate foarte mare insa suficient cat sa-i dea aroma specifica. Poate o sa va para cunoscuta insa sunt sigura ca nu ati incercat-o, este un snitel la cuptor, fara oua si cu o crusta crocanta de psemet si branza.
Ingrediente 4 portii:
- 2 buc piept de pui ( se considera o portie jumatate din pieptul de pui )
- 3 linguri ulei de masline
- 40g unt
- 4-5 catei de usturoi
- 75g pesmet
- 50g parmezan proaspat ras
- 100g branza cheddar rasa ( am inlocuit cu cascaval)
- 1/2 lingurita patrunjel uscat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- sare, piper
1.Preincalzim cuptorul la 175g C.
2.Punem intr-o tigaie la foc mic untul si uleiul, apoi cand untul s-a topit adaugam usturoiul tocat si se prajeste aproximativ 5 minute, aveti grija sa nu-l ardeti, temperatura trebuie sa fie foarte mica.
3. Intr-un castron amestecam parmezanul, branza rasa, pesmetul, patrunjelul si oregano uscat.
4. Pieptul de pui il taiem in doua apoi fiecare jumatate iarasi in doua pe lungime. Batem usor fiecare bucata dar nu le subtiem foarte tare ca si la snitele. Condimentam feliile cu sare si piper
Trecem fiecare bucata de piept prin untul topit, apoi prin amestecul de branza si pesmet ( apasati bine ) si le asezam una langa alta in tava in care am presarat pesmet. Daca va ramane unt topit sau pesmet le presarati deasupra. Eu am folosit 2 tavi pentru ca am uitat sa iau in calcul faptul ca feliile se pun una langa alta si astfel ocupa loc.
5. Coacem timp de 30-40min pana feliile prind o crusta aurie. Nu intoarceti feliile de piept in timpul coacerii.
Servim cu legume fierte sau salata.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]