Gulii umplute cu carne de pui – review multicooker-ul Philips Avance HD3167/70

review Philips Multicooker

Buna dragii mei, astazi o sa pregatesc a 2-a reteta filmata folosind multicookerul de la Philips. Am zis bine “pregatesc”, pentru ca doar va prezint ingredientele, multicooker-ul face toata treaba.

Pentru ca am preparat o reteta de supa folosind acest aparat, azi avem in meniu un fel principal; gulii umplute cu carne de pui. O reteta de sezon care se prepara destul de usor. Oricum am un ajutor de nadejde care isi face treaba singur.

Dar haideti sa vedem reteta.

Ingrediente:

  • 400g carne de pui
  • 50g bacon
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 morcov
  • 3-4 gulii
  • sare, piper, ulei
  • 1 rosie
  • smantana, marar

1. Folosim gulii mici sunt mai aspectuoase si mai crude chiar. Le-am curatat si le-am scobit cu o lingurita. Aici avem 300g carne tocata de pui, 50g bacon taiat cubulete pentru ca nu vreau ca umplutura de carne sa fie prea seaca si, vorba aia, suntem ardeleni si fara otara de slanina nu se poate ☺, o ceapa mica tocata marunt, ½ morcov dat pe razatoare, 1 rosie, ulei si nelipsitele condimente sare si piper.

Amestecam toate ingredientele, condimentam cu sare si piper si apoi umplem guliile. Deasupra fiecaruia punem cate un capacel din gulie sau o felie de rosie.

2. Punem putin ulei in oala de la aparat si apoi asezam guliile umplute una langa alta. Dupa cum vedeti, oala este destul de  incapatoare. Eu prepar azi 2 portii, dar daca vreti mai multe, sa zicem 4-6, nu e nicio problema. Asezati guliile una peste  alta la fel ca si sarmalele sau ardeii umpluti. Partea buna la acest vas este ca are invelis ceramic si o tehnologie de  incalzire 3D. Nu intru in specificatii tehnice pentru ca nu e cazul, dar pot sa va spun ca aceasta tehnologie ajuta la o  gatire uniforma, nu este nevoie sa amestecam, iar mancarea nu se lipeste.

Bun, sa revenim la reteta, turnam apa pana la jumatatea guliilor, cam 200ml. Inchidem capacul si apasam tasta MENU, apoi selectam functia STEW. Aceasta functie diminueaza cu 30% pierderea de apa, iar acesta este un lucru important de retinut. Pentru ca folosesc carne de pui, renunt la setarea din fabrica de o ora si aleg eu timpul de preparare. Apas tasta COOKING TIME, selectez cu usurinta timpul de gatire la 40 de minute, prima data setez orele, apoi minutele.

Chiar daca meniul este in engleza, o sa va descurcati de minune pentru ca functiile sunt clar definite, plus ca multicooker-ul vine la pachet cu instructiuni bine explicate si o carte de retete.

Eu am ales 40 de minute si cred ca este suficient. Apasam START si plecam, nu este nevoie sa stam langa aparat, isi face singur treaba si ne avertizeaza cand timpul de preparare a trecut. Daca aveti copii mici ca si mine, nu-i nicio problema, are blocaj anti copii, pentru a nu se accidenta cand nu sunteti langa aparat. 

3. Uite ca a trecut timpul, hai sa vedem cum a iesit mancarea. Miroase bine inseamna ca e de bine ☺

Abia astept sa vad cum au iesit. Scoatem guliile pe o farfurie si servim cu smantana si marar verde.

Daca nu sunteti la ora mesei si mai aveti de terminat alte treburi, nicio problema, aparatul intra automat in functia keep warm si mentine mancarea calda. Cat? Pana la 24 de ore.

Pentru ca ceea ce am gatit azi este un fel principal, as vrea sa mentionez faptul ca, datorita tehnologiei de incalzire, mancarea are intr-adevar un gust mult mai bun.

Stiti voi povestea bunicilor care spuneau ca mancarea buna care se face intr-o oala groasa la foc mic. Ei, uite ca aparatul Philips Multicooker a reusit sa faca asta.

Pofta buna, va pup! :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.