Ce pot sa va scriu decat ca am cautat toata ziua o reteta de post si cand am gasit-o pe asta gata ! am zis musai sa o incerc . Reteta este de pe reteteculinare.ro , mi-a placut faptul ca este cu multe legume.
Ingrendiente:
deci masuram in cani,cred ca 1 cana = 250 g
1 cana orez
1 cana mazare
2 morcovi ( 200 g)
1 ceapa
6 cartofi mari sau 12 mai mici
sare,piper
3 fire patrunjel verde
2 linguri de gis
optional puteti pune vegeta in loc de sare
pesmet, ulei
Fierbem cartofii cu coaja si apoi ii curatam.
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o cratita mai mare. Se adauga morcovii taiati rondele, se mai lasa 5 minute si apoi se adauga orezul ( eu nu l-am spalat sa faca „priza” mai buna) . Amestecam putin sa se prajeasca putin orezul si apoi adaugam 3 cani de apa si mazarea. Punem si sare sau vegeta, lasam sa fiarba la foc mic.
Cand pilaful este gata luam de pe foc si adaugam grisul si patrunjelul verde tocat. Gustam si adaugam putin piper.
Ungem cu ulei vas de yena sau o tava mai adanca, il tapetam bine cu pesmet si apoi asezam felii de cartofi una langa alta ( eu am taiat cartofii atunci cand i-am asezat in tava). Punem un strat de orez cu legume, apoi cartofi, iar orez si ultimul strat cartofi.
Presaram pesmet deasupra si apoi punem putin ulei( poza e dinainte de-a pune ulei :))
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 30 min la foc potrivit.Este gata daca s-a rumenit frumos deasupra.
Servim ca atare sau daca vreti alaturi de un gratar din piept de pui sau cu ce va place voua :)).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Salut Amalia,
Arata super reteta asta si merita incercata acum in Postul mare.O printez sa o incerc week-endul viitor, ca pentru weekendul asta deja am cumparat ingrediente pentru alt tip de mancare de post.
Am incercat si eu odata o musaca de legume de post din Sanda Marin…o sa o mai incerc odata pana al sfarsitul Postului si o sa o pun pe blog.Era pe baza de paste si vinete (era posrul Craciunului si inca mai aveam vinete).A fost ft apreciata de familie…si de colegii de serviciu (lol…toata lumea intreba..ce ai acolo..ce e aia?)
Merci de reteta
AMALIA RETETA CHIAR ARATA SUPER O SA INCERC SA FAC SI EU CHIAR ARATA DELICIOS.ESTI O BUCATAREASA FOARTE BUNA.FELICITARI CRED CA FAMILIA TA TE APRECIAZA FOARTE MULT
Eu nu tin post, poate doar in saptamana dinaintea Pastelui…totusi, reteta asta e super de papat chiar si pt cei ce nu postesc! Si mie imi place ca are multe legume in ea.
Foarte faina ti-a iesit!
Pupici.
Suna bine! Si arata si mai bine :)) Cred ca am sa ma incumet si eu sa o fac! Multumesc!
Intr-adevar o idee foarte buna!
Va multumesc, puteti sa o mancati si rece… se taie felii si arata foarte bine :).
Amalia, ai un premiu la mine pe blogul culinar.
Pupici.
Visiting you Amalia
Super buna aceasta musaca.
Te felicit pentru bogatul tau blog si am placerea sa-ti ofer un premiu, care te asteapta la mine pe blog.
Te pup!
Dev’essere proprio buono, mi piacerebbe capire bene la ricetta.
Mi s-a parut atat de interesanta reteta , incat nu m-am putut abtine sa nu o incerc, dar cum am o familie de mofturosi, a trebuit sa o adaptez si separat am tocat niste piept de curca, i-am adaugat codimente si usturoi, l-am gatit si apoi adaugat retetei tale si a iesit o „minune”, asa ca , multumesc inca o data. Iti doresc numai bine. Luiza
Luiza cred si eu ca a fost bun… asta e o varianta de post dar cu carne ee… alta viata :)). Ma bucur ca ti-a placut, daca mai ai idei sa-mi scrii sa le incerc si eu :). Te pup, Amalia
I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!
Sorry for offtopic
Hello :) I hope you will try the recipes … using google translate :).
ceau Amalia,arata foarte bine musacaua,multumim ca impartasesti cu noi retetele tale,urmeaza sa o fac si eu
te pup
Vero e foarte buna o sa vezi :).
Acum am terminat musacaua, a iesit senzational!! Felicitari si multumim!
Cu placere Ioana !
ARATA SUPER SI CRED CA NU TE INGRASI ? NU AMALIA E SUPERBA TIN-O TOT ASA CEAU.PUPICI
Multumesc, spr sa incerci si tu reteta :).
Buna, Amalia.Iti multumesc foarte mult pentru retele tale.Am gatit de nenumarate ori dupa aceste retete si toata familia a fost incantata.As vrea sa te intreb daca este posibil sa inlocuiesc,la acest fel de mancare, grisul cu pesmet( locuiesc in Egipt si nu gasesc gris).Iti doresc mult succes si astept sa postezi cat mai multe retete.
SUPER!Chiar am cautat reteta de musaca de post,dar nimeni nu a putut sa ma ajute.Mancasem o astfel de musaca dar n-au stiut sa-mi spuna reteta.O sa incerc sa o fac.Multumesc din suflet
Cu drag!