Mancare de mazare cu ciolan afumat

Pentru ciorba de fasole am cumparat, adica sotiorul, un ciolan cred ca de dinozaur :)… nu l-am folosit pe tot si o parte l-am congelat pentru alta mancare.

L-am „rezolvat” azi gatindu-l cu mazare si cu morcovi.

O mancare consistenta si foarte gustoasa care se face usor si rapid.

Ingrediente:

  • 1/2 kg ciolan afumat dezosat( fiert si afumat sau puteti inlocui cu kaizer)
  • 1 morcov mare
  • 500g mazare (eu am folosit congelata)
  • 1 ceapa mica
  • 150ml bulion
  • sare, ulei, marar, putin cimbru

Ciolanul il taiem cubulete si il prajim in putin ulei, la foc mic, acoperit cu un capac pana se rumeneste putin.

Adaugam ceapa tocata si morcovul curatat si taiat felii ( pe diagonala sa arate bine in farfurie :)).

Amestecam 1 minut si apoi adaugam mazarea.

Completam cu apa si lasam sa fiarba la foc mic 30min.

Adaugam putin cimbru si daca este nevoie sare. Eu nu am pus sare deoarece ciolanul era deja destul de sarat.

Separat amestecam bulionul cu o lingura de faina si il rasturnam in oala amestecand mereu.

Puteti sa renuntati la faina, eu am vrut sa fie un pic mai grosut sosul.

Adaugam mararul, amestecam usor si servim.

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Mancare de mazare cu ciolan afumat”

  1. Da, trebuie sa recunosc, c’a iesit delicioasa! iti multumeste, un burlac gurmand. Cu o singura mentiune: in loc de faina, am taiat doi cartofi de marime medie, in cubulete si au facut sosul mai consistent.

  2. Eu nu ma omor de pe mazare dar imi place ciolanul sotia e cu mazarea. Am epuizat variantele clasice fasole varza sau cartofi asa ca am dat-o pe mazare. Mancare simpla si usor de facut eu am fiert ciolanul afumat la oala cu presiune si am ales bucatile de carne sotia s-a ocupat de restul mancarii. Am citit despre o ciulama cu ciolan dar nu are aspect comercial facuta de momarlanii din Oltenia. Asteptam ceva idei de ciolan cu ceva fasolea e traditie dar nu mereu multumim anticipat si felicitari pentru reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.