Cotlet de porc "evantai"

M-am cam decalat cu retetele, azi trebuia sa pun o reteta de post, dar cotletul asta l-am facut ieri si a fost atat de bun ca-i musai sa-l postez rapid sa-l incercati si voi :).

Ingrediente:
aprox 1 kg de cotlet de porc dezosat
2 rosii
150 g felii kaizer, slaninuta sau gusa afumata
branza feliata
150g iaurt gras
2 lingurite mustar
4 catei de usturoi
sare, piper

Zdrobim bine usturoiul , apoi adaugam iaurtul si mustarul. Cotletul il taiem felii dar nu pana jos. Punem pe masa de lucru o folie de aluminiu mai mare,asezam cotletul cu taieturile in sus si il ungem din belsug cu acest amestec. Apoi intre fiecare felie punem 2 felii de rosii, una de branza si una de slaninuta. Piperam. Invelim cu grija in folie si coacem in cuptorul preincalzit la foc mic 30 min. Dupa 30 de min, il scoatem desfacem cu grija folia si o apasam spre margini. Mai bagam la cuptor 10 minute sa se rumeneasca frumos. Il scoatem si servim cu piure de cartofi sau o garnitura de legume.
Reteta am preluat-o de aici, cu modificari. Cea mai importanta este ca acolo se folosea maioneza in loc de amestcul de iaurt si mustar. Mie mi s-a parut prea grasa asa ca am inlocuit-o.
Va recomand aceasta friptura pentru zilele de sarbatoare sau atunci cand aveti musafiri . Este frageda si aspectuoasa.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


17 comentarii la „Cotlet de porc "evantai"”

  1. Amalia,excelenta friptura asta!Cu asa bunatate impresionezi pe orice…eu una sunt foarte impresionata si o retin pentru masa de Craciun…Foarte faina!:)

  2. In primul rand felicitari pentru premiu. Despre cotlet interesant, mereu ma impresionezi si ma determini sa incerc. Sunt o persoana care imi place gatesc, dar si sa mananc. Te pup Mihaela

  3. Mihaela si mie-mi place sa incerc tot timpul retete noi … cotletul asta se face foarte usor , eu cred ca o sa-ti placa . Astept sa-mi scrii daca l-ai incercat. Multumesc pentru aprecieri :).

  4. Servus Amalia! Ce branza ai pus in evantai? Daca pun cascaval, merge? Am telemea, dar e nedessarata si vreau sa fac acum. Multumesc!

  5. Deci, am folosit cum spuneam cascaval. "Foarte bun!" a exclamat sotul." Minunat!" am gandit eu. Asadar, "treaba-i buna!"… Te pup si-ti multumesc, si-ti urez numai bine si sanatate de Mos Nicolae!

  6. Draga Amalia,asta-seara am avut musafiri si am pregatit acest cotlet.Nu am schimbat mai nimic decat ca am pus cantitatile in functie de gustul nostru si l-am inconjurat de cartofi am stropit bine cu unt si condimente si am invelit totul.Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele,pana si sotul meu super pretentios a fost incantat.A iesit o minunatie si ca gust si ca aspect,asa ca iti multumesc tare mult pentru reteta si pentru munca pe care o faci cu acest blog,pentru ca sunt sigura ca nu e usor.Mai vreau sa iti multumesc ca m-ai sfatuit sa incerc si covrigii aceia sarbesti,au fost foarte buni,mai ales ca nu locuiesc in tara e tare bine ca acum stiu sa-i fac.Iti doresc o zi buna

  7. Ellis sa va fie de bine ! Pentru musafiri poti s aincerci si friptura coronita , e foarte buna si aspectuoasa :)… cat despre covrigi sunt tare buni si mie imi plac mult, acum incerc sa scriu retete pentru sarbatori … am o gramada, nici nu stiu pe care sa le fac :).

  8. Minunata reteta Amalia!

    Prima data am pregatit-o de ziua mea si toti invitatii au fost incantati, insa de atunci….trebuie sa o gatesc saptamanal pentru sotul meu :))
    Asa ca, gatind-o mai des, am inlocuit iaurtul cu smantana, apoi cu creme fraiche si a iesit cel mai bine cu creme fraiche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.