Chec cu iaurt

Cineva ma ruga sa postez mai multe retete de checuri. Ieri am gasit aceasta reteta , foarte simpla si pot sa zic economica :).

Ingrediente:

  • 225g iaurt
  • 200g zahar
  • 150 ml ulei
  • 450g faina
  • 4 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de lamaie sau portocala ( optional )

Mixam ouale impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat timp de 10 minute. Adaugam coaja de portocala sau lamaie. Adaugam treptat si alternativ iaurtul, uleiul si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu putina grasime si tapetata cu faina.

Coacem 60 de minute la 160 grade. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.

Dupa cum vedeti in poza checul a crapat putin.  Cred ca puteam sa fac 2 checuri, forma mea e destul de mica . Scoatem , rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca. Puteti sa-l pudrati cu zahar sau sa turnati  glazura deasupra. Eu l-am lasat asa , e suficient de dulce.

Reteta e preluata de aici .

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


21 de comentarii la „Chec cu iaurt”

  1. Multumesc, Amalia, pare foarte simplu. Dar cum ai tradus dupa site-ul ala? Eram si eu curioasa, nu de alta dar am vazut acolo mai mult de 10 retete de checuri :)))

  2. Amalia,spune-mi te rog daca sunt suficiente cele 60 grade ale cuptorului pt.coptul checului sau ai omis ceva.merci mult,cristi nitu

  3. Si ieri, simbata, l-am facut si pe acesta – copiii mei iubesc checurile…si…eu la fel :) A fost intradevar f usor de facut, economic, si f gustos! Pt ca nu e prea dulce. Nu prea imi plac checurile prea dulci. Asta e perfect de facut in orice seara, atit de rapid e. Aveam o pizza in cuptor, pina s-a facut pizza, checul era in tava! Numai bine sa intre la cuptor :) Multumesc Amalia, site-ul tau e grozava, tot ce fac de aici imi iese, pt ca sint bine explicate!

  4. Buna Amalia,

    Deoarece mi-ai recomandat sa incerc si ceva dulciuri,am zis ca e cazul sa incep cu ceva simplu si m-am oprit la chec.
    Intrebarea mea ,inainte de a ma apuca de lucru este daca albusurile le bati separat si apoi,eventual inainte de a adauga faina ,pui si galbenusurile?\
    Din cate ai scris,se amesteca impreuna albusuri+galbenusuri,deci nu le- ai separat.
    Fetelor mele le place grozav checul si as vrea sa le fac o surpriza….un chec cu visine-daca tot e sezonul lor…Apropos, cand adaug visinele cu zahar,la inceput sau dupa ce a crescut putin checul?

    Cu prietenie,
    DRAGOS

    1. Se mixeaza impreuna, nu inteleg la ce te referi cu visinele… vrei sa pui si visine in chec ? daca da sa le treci prin faina intai…sa-mi scrii cum ti-a iesit in combinatia cu visine sunt curioasa :).

  5. A iesit super……….
    Multumesc pt.reteta.La inceput am crezut ca e prea multa faina, 450 g dar m-am lasat pe mana ta si am respectat intocmai reteta scrisa de tine.In cele din urma satisfactia a fost mare.Am fost placut surprins cand am vz. cum a crescut si ce gust bun are.

    Dragos

  6. Amalia,

    Azi am incercat reteta ta de chec dar cu 250 g faina, in loc de 450g.
    A iesit mai pufoas checul si mai bun parca.Copiilor le-a placut mai mult.Iti recomand cu incredere sa incerci si tu reteta modificata.
    Sper ca nu te superi ca am modificat cantitatile date de tine…..
    Visinele se pun in continutul checului.
    Azi am incercat cu stafide inmuiate in apa cu esenta de rom si apoi scurse bine,apoi introduse in tava de prajituri.
    Cu ce sa ung tava sa nu se mai prida prajitura.Am uns cu ulei de masline si am tapat cu faina alba dar tot mi s-a prins putin…

    Week-end placut,
    Dragos

    1. Dragos multumesc de idee cum sa ma supar, ma bucur cu cat mai putina faina cu atat mai sanatos . Cat despre tava nu stiu ce sa-ti spun, mai unsa de atat nu se poate :).

  7. vâ salut! tot respectul pentru checul dvs. puteti evita sâ crape întrucât dupâ 15 min în cuptor îl tâiati cu un cutit subtire si ascutit la 2 cm adîncime dintr-un cap în celâlalt. baftâ!

  8. A iesit mai mult decat super !!!! eu am turnat jumatate din compozitie, am pus stafidele, iar deasupra, cealalta jumatate de aluat amestecat cu cacao, si dupa ce am turnat in tava, am amestecat cu un betisor rondele, si a iesit o splendoare…. multumesc pt. reteta, era exact ceea ce cautam……

  9. Buna tuturor!

    Ma bucur ca am dat peste acesta reteta de chec minunata. Si da, am si incartat-o :) si a iesit foarte gustoasa. Am facut cateva modificari ca sa fie pe gustul meu si suna asa: am pus in compozitie stafide si deasupra am infipt cateva visine :P. O parte alba jos si partea de deasupra am amestecat-o cu cacao si am turnat cu grija. Apoi cu coada de la lingurita am luat de jos in sus circular…a iesit foarte bine, zic eu :). Astept si parerea mancatorilor de chec maine :D. Am uns tava cu ulei si presarat faina si nu s-a lipit deloc.
    A… inca un detaliu, eu am facut 2 checuri cu acesta compozitie si a fost la fix :P.

    Cu drag!
    Monica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.