Papanasi


Cum sa incep… sotul meu ma bate la cap de-o saptamana sa-i fac papanasi, eu care tot incerc sa nu mai mananc seara am zis nu, dar ce sa fac daca si mie imi plac asa de mult si nu am mai mancat de ceva timp. Am cautat retete pe net dar pana la urma am ajuns tot la cartea de bucate de la mama. De ce? Pentru ca retetele care le-am gasit aveau prea multa faina in compozitie. Asta e parerea mea :). Gata cu povestile, scriu reteta , nu vreau sa va plictisesc .

Ingrediente:
250g branza de veci,  pardon vaci :))
2 linguri de zahar
2 oua mici
1 plic zahar vaniliat
4 linguri faina ( cu varf)
1 varf de cutit bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
mai avem nevoie de faina, ulei,
smantana acrisoara, dulceata de visine, zahar pudra

Frecam bine branza de vaci cu galbenusurile, zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam faina , bicarbonatul si albusurile batute spuma. Puteti pune ouale intregi dar papanasii iasa mai pufosi daca adaugati albusurile spuma. Rezulta un aluat destul de moale.

Luam cu lingura din el , punem pe planseta cu faina si modelam papanasi astfel; facem o bila apoi o turtim si cu degetul sau coada de la lingura o gaurim. Nu o sa va fie foarte usor pentru ca aluatul este destul de moale, eu am incercat sa adaug cat mai putina faina la modelat.

Prajim papanasii in ulei incins si apoi ii scoatem pe un servet de hartie.

Servim fierbinti cu smantana si dulceata de visine.

Sunt foarte pufosi, mi-au iesit 9 bucati, puteti sa-i faceti mai mari sau mai mici dupa cum preferati.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Papanasi”

  1. pfuuuu ce pofte imi faci la ora asta. imi plac tare mult papanasii, chiar saptamana tercuta am facut, doar ca i-am fiert tocmai ca era seara si am zis sa nu mananc prajit asa de tarziu. ce sa zic? arata super, de buni sunt buuuuni de tot, si ai mai pus si dulceata de visine. Extaz pentru papilele gustative.

  2. Amalia si eu am zis ca nu mai fac seara nimic ,dar mi-ai facut o pofta cu papanasii ca poate nu ma pot stapanii deseara si-i fac….Te pup !

  3. Nu am construit niciodata papanasi , insa ii mananc cu o pofta dementa…imi plac la nebunie….si cum reteta ta mi se pare usurica de facut , cred ca o profana in prajitureala asa cum sunt eu , poate incerca reteta ta de papanasi cu incredere si curaj…:)
    Ioiiii , ca bine mai arata si mie imi ploua intens in gura!

  4. Amalia, arata foarte bine!
    Eu cand am facut ultima oara papanasii, am vrut sa incerc cu mai putina faina dar m-am speriat cand am vazut aluatul asa lipicios, am crezut ca nu e bine si am mai adaugat faina. Data viitoare dupa reteta ta am sa-i prepar!
    Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.