Pui cu 40 de catei de usturoi


Testul suprem pentru iubitorii de usturoi :)… asa am crezut  cand am citit titlul dar la final cand am mancat puiul cu usturoi am realizat ca sosul este excelent, pur si simplu se topeste in gura … foarte bun chiar merita sa-l incercati.
Ingrendiente:
aprox 1,200 kg carne de pui ( eu am folosit pulpe si aripi)
40 de catei de usturoi ( din aceia mici daca sunt mari aproximati asa ca si mine)
6-7 linguri ulei
1 lingura de unt
1 lingura amidon alimentar sau faina
1 cana supa de pui ( sau apa +vegeta)
100 ml lapte
cimbru uscat, rozmarin, sare, piper
1 lingura patrunjel verde tocat

Punem putin ulei int-o oala si prajim carnea pana se rumeneste putin.

O scoatem intr-un vas de yena sau o tava de friptura si in uleiul ramas prajim usturoiul curatat timp de 4-5 minute.Adaugam supa si amestecam bine.

Punem amestecul peste carnea de pui, condimentam cu sare, piper, cimbru si rozmarin, acoperim cu o folie de aluminiu si coacem timp de 30 min la foc potrivit.

Luam folia si mai coacem inca 10 minute.

Dupa ce carnea este facuta, o scoatem intr-un vas si o pastram la cald. Sosul si usturoiul le punem intr-o craticioara unde adaugam amidonul amestecat cu lapte. Adaugam si untul si lasam sa fiarba la foc mic 3 minute amestecand mereu pana acesta se ingroasa.

Punem sosul peste pui si servim alaturi de o garnitura de legume. Carnea este foarte frageda iar sosul minunat !

Reteta am preluat-o de pe blogul lui Pam, retetele de acolo sunt pe gustul meu asa ca o sa incerc cat mai multe.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

43 comentarii la reteta Pui cu 40 de catei de usturoi

  1. Dany

    Delicios! si mie imi pare rau ca nu am incercat reteta asta mai demult.
    Sosul pulpelor este o baza delicioasa pentru o ciulama extraordinar de gustoasa si cu mamaliguta … o bunatate.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>