In sfarsit o reteta care este pe gustul sotului meu :). De ce ? Carnea este suculenta , frageda si iute foc ! Nu-i de porc, e de curcan … am reusit sa-l conving ca e foarte buna … merit o inghetata pentru asta , nu ? :)). Reteta este destul de simpla si cred ca se poate folosi cu succes si la carne de pui
Ingrendiente:
3 aripi de curcan
1 lingura mustar
1 lingura kechup
1/2 lingurita rozmarin
1/2 lingurita cimbru
1 lingurita zahar
sucul de la o lamaie
4 linguri ulei de masline
1 ceapa mica
3-4 catei de usturoi
sare,piper
2 ardei iuti ( chilli)
Se pun toate ingrendientele in blender ( inafara de aripi) si se zdrobesc fara mila. Aripile se pun intr-o punga apoi se adauga sosul obtinut ( asa arata ca si un sos) se amesteca bine si se lasa la frigider 3 ore ( sau de pe o zi pe alta).
Punem intr-o tava putin ulei apoi rasturnam tot ce e in punga ( aripi+marinata),
acoperim cu o folie si coacem 40 de minute la foc mic. Luam folia jos si mai coacem inca 30 de minute, intorcand aripile dupa 15 minute sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Servim cu cartofi prajiti, natur sau cu orice alta garnitura.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Delicious, I love spicy
kiss
am pus-o pe lista de to do. si mie imi plac muuult chestiile picante :)
Amalia, exceptionala reteta! Am vrutsa cumpar aripioare de curcan, nu am luat, acum am vazut reteta si imi vine sa imi dau palme!! O sa o fac cu siguranta!
Thank you Albeha, maybe you will try it !
Delicios Amalia draga !Pupici!
Mazilique astept sa-mi scrii cum ti-au iesit !
Doamneeee superb arată ! o sa fac si eu ca de un curcan pot face rost usor numai sa plece vecina mea de acasă :))
Ninu mai repede gasesti la Kaufland :))
Amalia, am si eu o intrebare, cu sare nu trebuie deloc condimentate aripile?
ba da , am trecut la ingrediente sare, piper… se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Bafta la gatit!
Acum sunt la cuptor, miroase divin, te anunt cand sunt gata cum au iesit.
arata super!!!!!!!!acum am sa ma apuc si eu sa fac reteta!mrs.
Sa-mi scrii daca ti-au placut :)
aceasta reteta am facut-o sapt. trecuta si a avut un mare succes, delicios pur si simplu!
Ma bucur ca ti-a placut, as gati curcan mai des dar sotul nu e mare fan decat daca e picant :).
am luat mai demult rețeta de la tine,am gătit aripile și au ieșit delicioase………..acum neștiind ce să gătesc,ceva deosebit,mi-am amintit de rețeta ta .Uneori stai și gândești : aș mânca ceva bun…….ei,rețeta ta face parte din categoria „aș mânca ceva bun”…………….Mulțumesc…..
Amalia, a iesit minunata friptura de curcan inspirata din reteta ta si iti multumesc !
http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2012/10/friptura-de-curcan.html
Cu placere !
aceste aripioare ….. foarte bune o sa mai fac si a doua oara :p
Asa-i? Si eu le-am facut de cateva ori cu succes deplin :)