Aripi de curcan picante


In sfarsit o reteta care este pe gustul sotului meu :). De ce ? Carnea este suculenta , frageda si iute foc ! Nu-i de porc, e de curcan … am reusit sa-l conving ca e foarte buna … merit o inghetata pentru asta , nu ? :)). Reteta este destul de simpla si cred ca se poate folosi cu succes si la carne de pui
Ingrendiente:
3 aripi de curcan
1 lingura mustar
1 lingura kechup
1/2 lingurita rozmarin
1/2 lingurita cimbru
1 lingurita zahar
sucul de la o lamaie
4 linguri ulei de masline
1 ceapa mica
3-4 catei de usturoi
sare,piper
2 ardei iuti ( chilli)
Se pun toate ingrendientele in blender ( inafara de aripi) si se zdrobesc fara mila. Aripile se pun intr-o punga apoi se adauga sosul obtinut ( asa arata ca si un sos) se amesteca bine si se lasa la frigider 3 ore ( sau de pe o zi pe alta).

Punem intr-o tava putin ulei apoi rasturnam tot ce e in punga ( aripi+marinata),

acoperim cu o folie si coacem 40 de minute la foc mic. Luam folia jos si mai coacem inca 30 de minute, intorcand aripile dupa 15 minute sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Servim cu cartofi prajiti, natur sau cu orice alta garnitura.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


20 de comentarii la „Aripi de curcan picante”

  1. Amalia, exceptionala reteta! Am vrutsa cumpar aripioare de curcan, nu am luat, acum am vazut reteta si imi vine sa imi dau palme!! O sa o fac cu siguranta!

  2. Doamneeee superb arată ! o sa fac si eu ca de un curcan pot face rost usor numai sa plece vecina mea de acasă :))

  3. am luat mai demult rețeta de la tine,am gătit aripile și au ieșit delicioase………..acum neștiind ce să gătesc,ceva deosebit,mi-am amintit de rețeta ta .Uneori stai și gândești : aș mânca ceva bun…….ei,rețeta ta face parte din categoria „aș mânca ceva bun”…………….Mulțumesc…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.