Pui cu 40 de catei de usturoi


Testul suprem pentru iubitorii de usturoi :)… asa am crezut  cand am citit titlul dar la final cand am mancat puiul cu usturoi am realizat ca sosul este excelent, pur si simplu se topeste in gura … foarte bun chiar merita sa-l incercati.
Ingrendiente:
aprox 1,200 kg carne de pui ( eu am folosit pulpe si aripi)
40 de catei de usturoi ( din aceia mici daca sunt mari aproximati asa ca si mine)
6-7 linguri ulei
1 lingura de unt
1 lingura amidon alimentar sau faina
1 cana supa de pui ( sau apa +vegeta)
100 ml lapte
cimbru uscat, rozmarin, sare, piper
1 lingura patrunjel verde tocat

Punem putin ulei int-o oala si prajim carnea pana se rumeneste putin.

O scoatem intr-un vas de yena sau o tava de friptura si in uleiul ramas prajim usturoiul curatat timp de 4-5 minute.Adaugam supa si amestecam bine.

Punem amestecul peste carnea de pui, condimentam cu sare, piper, cimbru si rozmarin, acoperim cu o folie de aluminiu si coacem timp de 30 min la foc potrivit.

Luam folia si mai coacem inca 10 minute.

Dupa ce carnea este facuta, o scoatem intr-un vas si o pastram la cald. Sosul si usturoiul le punem intr-o craticioara unde adaugam amidonul amestecat cu lapte. Adaugam si untul si lasam sa fiarba la foc mic 3 minute amestecand mereu pana acesta se ingroasa.

Punem sosul peste pui si servim alaturi de o garnitura de legume. Carnea este foarte frageda iar sosul minunat !

Reteta am preluat-o de pe blogul lui Pam, retetele de acolo sunt pe gustul meu asa ca o sa incerc cat mai multe.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


43 de comentarii la „Pui cu 40 de catei de usturoi”

  1. Delicios! si mie imi pare rau ca nu am incercat reteta asta mai demult.
    Sosul pulpelor este o baza delicioasa pentru o ciulama extraordinar de gustoasa si cu mamaliguta … o bunatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.