Pui cu 40 de catei de usturoi


Testul suprem pentru iubitorii de usturoi :)… asa am crezut  cand am citit titlul dar la final cand am mancat puiul cu usturoi am realizat ca sosul este excelent, pur si simplu se topeste in gura … foarte bun chiar merita sa-l incercati.
Ingrendiente:
aprox 1,200 kg carne de pui ( eu am folosit pulpe si aripi)
40 de catei de usturoi ( din aceia mici daca sunt mari aproximati asa ca si mine)
6-7 linguri ulei
1 lingura de unt
1 lingura amidon alimentar sau faina
1 cana supa de pui ( sau apa +vegeta)
100 ml lapte
cimbru uscat, rozmarin, sare, piper
1 lingura patrunjel verde tocat

Punem putin ulei int-o oala si prajim carnea pana se rumeneste putin.

O scoatem intr-un vas de yena sau o tava de friptura si in uleiul ramas prajim usturoiul curatat timp de 4-5 minute.Adaugam supa si amestecam bine.

Punem amestecul peste carnea de pui, condimentam cu sare, piper, cimbru si rozmarin, acoperim cu o folie de aluminiu si coacem timp de 30 min la foc potrivit.

Luam folia si mai coacem inca 10 minute.

Dupa ce carnea este facuta, o scoatem intr-un vas si o pastram la cald. Sosul si usturoiul le punem intr-o craticioara unde adaugam amidonul amestecat cu lapte. Adaugam si untul si lasam sa fiarba la foc mic 3 minute amestecand mereu pana acesta se ingroasa.

Punem sosul peste pui si servim alaturi de o garnitura de legume. Carnea este foarte frageda iar sosul minunat !

Reteta am preluat-o de pe blogul lui Pam, retetele de acolo sunt pe gustul meu asa ca o sa incerc cat mai multe.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


43 de comentarii la „Pui cu 40 de catei de usturoi”

  1. BlueArinne ti-o recomand din suflet este delicioasa. Am avut indoieli la inceput pentru ca mi se parea prea mult usturoi dar sa stii ca se simte aroma atat cat trebuie :).

  2. AM CAM LUAT O MICA PAUZA DE LA GATIT IN ULTIMUL TIMP.DE FAPT TU STI LUCRUL ASTA DAR ACUM CA AM VAZUT RATETA ASTA RECUNOSC PAUZA ASTA A LUAT SFARSIT.ARATA DELICIOS.POOP AMALIA

  3. Hi Amalia,

    asta este o Creatuine de 10 milioane. Pentru asa ceva imi bat toti Copii sua imi tai o minä. Compliment.

    Salutäri Jacob

  4. Jacob cunosc expresia :)) sa stii ca am citit destul de multe variante a acestei retete, in unele se punea usturoiul necuratat si la sfarsit se arunca…ma bucur ca am incercat-o pe asta sosul de usturoi e minunat!

  5. Of Amalia tocmai ce am terminat de facut puiul cu 40 de catei de usturoi si am uitat ca faina o terminasem ieri cu produsele de patiserie asa ca am pus niste smantana si am bagat-o inapoi la cuptor in speranta ca se mai strange sosul , ca la cartofii gratinati. te pup

  6. Oana nu-nimic smantana e mai importanta decat faina… cred ca trebuia doar sa o adaugi la sfarsit … sper sa-ti iasa bun iti tin pumnii :)

  7. Pai la sfarsit am pus-o si se pare ca a iesit. Dar nu a iesit bun puiul ci foarte bun. Gustul sosului e senzational si nu se simte foarte tare gustul de usturoi(poate pt ca mie imi place foarte mult) Oricum sotul meu a fost incantat precum si seful. Ai nota 10 pentru reteta. Te pupic

  8. Oana daca a fost multumit atunci astept o bere :)) macar asa virtual :)… daca iti place puiul iti recomand reteta Pui cu bere, ceapa si sunca sau ultima reteta Pui cacciatore

  9. De multe ori retetele nu se dau complet , secretul care este cel mai imp si care defineste tot gustul si reusita retetei lipseste, iar de multe ori la sfirsit sint dezamagita realizind totusi reteta exact cum este data

  10. Anonim dar ce s-a intamplat, te referi la retetele de pe blogul meu sau in general ? Ce nu ti-a iesit? Scrie-mi te rog sa vedem , poate am explicat gresit sau am omis ceva .

  11. Tocmai am terminat de gatit, doar am gustat si trebuie sa multumesc pt reteta, miam mia, ff bun! Am sa incerc si alte retete, toate arata demential! Multumesc Amalia si slava Domnului ca te-am gasit!

  12. Vreau sa spun ca am facut si eu azi.. si a iesit foarte dar foarte bun.. doar ca eu am modificat putin reteta dupa placul meu :D (am pus mai putini catei de usturoi si am renuntat la sos). In schimb, am facut si niste legume grill ca garnitura.. oricum.. a fost super bun !

  13. buna.am facut si eu aceasta reteta aseara.am o intrebare:nu prea mi s-a ingrosat sosul.din ce cauza?eu am pus amidon,in rest am respectat reteta.poate am pus prea multa supa?in final mie mi-a placut si desi sosul e alb cam asa de la lapte(membri fam erau cam sceptici cand l-au gustat le-a placut).a fost foarte buna ,chiar dk a fost sosul mai subtire.

  14. Andreea, se poate sa fi pus prea multa supa… trebuia sa pui putin amidon in plus, daca nu le place sosul alb renunta la lapte, dizolva amidonul in apa rece :)…ma bucur ca a fost pe placul vostru, data viitoare sunt convinsa ca iti va iesi mai buna acum stii ce ai de facut ! Te pup.

  15. buna Amalia, am facut in seara asta pulpele si a u iesit super bune, am facut si mamaliga si am mancat pe rupte, sosul a iesit asa de bun k nu-ti mai trebuia pulpe, il mananci numai cu mamaliga. Multumesc mult pt aceste retete minunate, abia astept sa incerc si altceva.Multi pupici!

  16. da imi place sa gatesc si mai ales sa incerc ceva nou, si de silueta am cea mai mare grija obosesc cantarul in fiecare dimineata.O zi buna Amalia.

  17. Am facut si eu reteta si am un singur regret… ca nu am incercat-o mai demult. :)
    A iesit ceva de vis! Multumesc mult Amalia! Felicitari pentru tot ce faci!

  18. Delicios! si mie imi pare rau ca nu am incercat reteta asta mai demult.
    Sosul pulpelor este o baza delicioasa pentru o ciulama extraordinar de gustoasa si cu mamaliguta … o bunatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.