Tort fin cu caise si crema de vin

 

Tort de fructe cu tepi de bezea

Blat: 250 gr aluat de pateuri ( aluat frantuzesc)

Crema :
1 conserva mare de caise(poti pune orice fruct vrei) 850 ml
3 plicuri de gelatina a 7 gr fiecare
125 ml vin alb sec (poti face si cu vin spumos)
100 gr zahar
sucul de la o portocala( dar poti folosi mai bine sucul de la compot..e cam jumatate de cescuta)
3 galbenusuri
400 ml frisca

Bezea
4 albusuri, 200 g zahar

1.Se incinge cuptorul la 200 C.Se lasa sa se decongeleze aluatul si se intinde.Se decupeaza din foaia de aluat un blat circular si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt .Se coace 15-20 min.
2.Se lasa sa se scurga caisele.Se inmoaie gelatina in apa rece.Se incalzesc , amestecand , vinul cu zahar , suc si galbenusuri.Va lua nastere o crema groasa.Atentie! Nu se lasa sa dea in fiert! Gelatina se pune putin pe foc pana se dizolva granulele si se adauga la compozitie.Se ameasteca in crema pana se raceste.
3.Cand crema incepe sa se intareasca , se bate frisca .Se asaza in jurul blatului un inel pentru torturi si se unge blatul cu o treime din cantitatea de crema . Se asaza deasupra caisele si se adauga restul de crema .Se da tortul la rece 3 ore.
4.Se bat albusurile cu zahar.Se acopera tortul cu compozitia de bezea , radicandu-se din loc in loc tepi cu ajutorul unei lingurite.Se da tortul putin la cuptor , lasandu-se pana ce se incepe sa se rumeneasca tepii.Se orneaza cu fulgi de migdale ( daca doriti)

 



Reteta este preluata din Secretele bucatariei

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Tort fin cu caise si crema de vin”

  1. nu apare nici o reteta,doar poze…rog mult sa apara cumva si cantitatile si modul de preparare ca arata extraordinar de delicios!
    numai bine!

  2. adevarul e ca asa e mai bine :)
    oricum sa stii ca merge facut zoom, eu asa am facut reteta de 3 ori si acum venisem pregatita cu zoom-ul sa o rememorez . cu bezeaua de deasupra nu m-am prea inteles, ea turca, eu chineza, dar crema e un deliciu,toata lumea a apreciat-o :)acum le-am pus gand rau colegilor sotului :)
    o primavara senina cu pace si liniste sufleteasca!

Dă-i un răspuns lui boscodina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.