Somon prajit

Pentru prima data cand cumpar somon ( dar nu l-am platit eu :)), pentru o ocazie mai speciala. Bineinteles pusa in fata unui produs fin si destul de scump am ramas in pana de inspiratie… am cautat o reteta potrivita si pana la urma am ajuns tot la cea clasica, somon prajit,  ramanand la parerea ca mancarurile care costa mult se gatesc cel mai simplu.

Ingrediente:

  • 1 buc file somon
  • sare, piper alb
  • ierburi aromatice  (optional)
  • suc de lamaie
  • ulei sau/si unt

Stergem cu un servet uscat bucata de file, apoi o taiem felii cam de 3 cm. Le condimentam cu sare, piper, ierburi aromatice si putin suc de lamaie. Le prajim intr-o tigaie in care am pus jumatate ulei, jumatate unt. Se face repede, in cateva minute.

Am servit cu un sos de smantana si usturoi. E delicios, cred ca as manca zilnic .

Se poate coace si la cuptor , dar asta intr-un episod urmator :).

14 comentarii la „Somon prajit”

  1. Puteai sa l faci la grătar sau la cuptor, somonul este deja un peste gras si prajindu l in ulei risca sa devină prea greoi, in plus eu zic ca e un peste prea fin ca sa l chinuim in baie de ulei. Toate bune!

    1. Incearca sa il gatesti fiert in aburi, o sa vezi ce gust sublim are. Mie imi place chiar mai mult decat pe gratar sau prajit. In aburi se preteaza bine si cu sosuri de tot felul. Nu am incercat la cuptor inca.

      1. Mihai s anu te superi dar nu ma dau in vant dupa alimentele fierte in abur desi sunt extremd e sanatoase… can o sa mai prind „oferta” la somon o sa incerc si varianta propusa de tine sa vad daca ai dreptate :). Multumesc pentru idee si sper sa mai comentezi si la alte retete :).

  2. Te felicit pentru tot ceea ce faci si impartasesti cu noi! Urmaresc cu mare interes retetele tale si ai fost sursa mea de inspiratie pentru multe mese festive organizate pentru familia mea! Toata admiratia mea! Cami din Sibiu.

  3. Ce bine arata… si ce foame imi este. Cam toate retetele arata bine. In schimb, eu ma voi duce sa-mi fac clasicul sandwich.

    Felicitari pentru site.

  4. Iti recomand sa il lasi 30 min intr-un amestec de 1lg mustar/medalion, piper si cimbru/rozmarin(sau orice ce alte verdeturi preferi), apoi il poti pune direct in tigaie, fara ulei, pt ca isi lasa singur grasime, cateva minute pe fiecare parte la foc mic.
    Eu il servesc cu amestec de legume si un sos care ii mai taie din grasime facut cu mustar normal, mustar dijon, un pic de ulei de masline, zeama de lamaie, piper si este senzational!

    Acum intrebarea mea este ce inseamna sosul de smantana cu usturoi, mai exact?
    Mai putin mujdei si mai multa smantana sau altfel?

    1. Multumesc mult de sfat, tocmai am incercat sosul de capere care este senzational la somonul la gratar doar ca nu am apucat s aincerc reteta :)…Sosul de smantana da este un mujdei cu smantana :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.