Ciorba cu carne de vita si fasole

Ciorba de vita cu fasole

Pentru vremuri friguroase va recomand aceasta reteta de ciorba consistenta care tine loc si de felul intai si de felul doi, ciorba cu carne de vita si fasole. Dureaza ceva timp pana se face dar rezultatul merita sa va faca sa asteptati iar ingredientele sunt foarte accesibile. Nu am facut prea multe fotografii dar sincer nici nu era cazul :)

Ingrediente:

  • 500g carne tocata de vita
  • 1 conserva mica de fasole rosie
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 400ml rosii pasate
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper, ardei iute

1. Curatam ceapa si o tocam marunt, la fel procedam si cu zarzavatul.

2. Incingem putin ulei intr-o oala de 6 l si adaugam ceapa tocata. Lasam cateva minute sa se caleasca si apoi adaugam carnea tocata. Amestecam si o zdrobm cu furculita sa nu se faca cocoloase. Cand incepe sa se prajeasca adaugam fasolea, zarzavatul si rosiile. Completam cu apa si lasam sa fiarba aproximativ 2 ore.

3. Condimentam cu sare si gustam, daca carnea este fiarta acrim cu lamaie, adaugam si un ardei iute tocat. Optional puteti pune si utin piper proaspat.

Servim

Este foarte gustoasa si asa cum am spus consistenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.