Waffe traditionale

Reteta ii apartine Anei din Galati este o reteta de baza, exista multe variante de waffe.

Ingrendiente:
125g unt
250ml lapte
150g zahar tos
1/2 lingurita suc de lamiie
un virf de cutit de sare
3 oua
250g faina alba
1 lingurita praf de copt

Se topeste untul si se adauga la restul de ingrendiente, se amesteca bine cu mixerul.

Se lasa sa se incinga aparatul si se unge cu putin unt

Se pune cu polonicul din compozitie si se coc waffele una cate una


Se consuma ca atare sau cu dulceata, inghetata in functie de preferintele fiecaruia.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Waffe traditionale”

  1. Bianca, mi l-a cumparat sotul meu de la un magazin Plus. Nu stiu cat a costat ca mi l-a facut cadou.Am auzit ca sunt si la Kaufland dar eu nu am vazut niciodata , poate in alte orase.

  2. Le-am transformat in tortulețe cu crema pasticcera și ananas.

    De mare efect combinația de arome.

    Și ca să iasă un fel de turnul Babel, am pus glazură de ciocolată.

    Voi posta și varianta asta până la urmă.

    Mulțumesc încă o dată!
    Seara bună!

  3. Eu am gasit un aparat la Kaufland (in Cluj), e de fapt un toaster cu 4 tipuri de forme care se pot schimba intre ele, deci se pot si spala usor, iar una din ele e de waffe. Forma waffelor rezultate e dreptunghiulara, nu inimioara ca si a Amaliei. Aparatul a costat 50 lei acum un an si e produs de firma Superior.
    Felicitari pentru blog! Toate retetele pe care le-am incercat au fost delicioase, chiar acum am in cuptor o tarta cu banane, abia astept… Yummy!
    Oana

  4. Draga Amalia ,am facut waffe-le si din pacate nu mi-au iesit asa pifoase cum ma asteptam.Care sa fie motivul?Tu cite linguri de aluat pui in ap
    aparat?
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.