Vol au vent si pasta de somon

De mult mi-am dorit sa le fac si uite ca acum le-am incercat. Peripetii da, la o chestie asa de simpla :).

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foi de placinta ( sunt 2 foi in pachet )
  • 1 ou

Pentru pasta de somon:

  • 150g somon afumat
  • 150g branza de vaci
  • putin marar verde
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • optional 1 lingura de smantana

Incingem cuptorul la 220g C.

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei si apoi il intindem usor.

Avem nevoie de 2 forme de metal cu diametre diferite.

Decupam cercuri mai mari si apoi din jumatate de cercuri inele ( mai bine se vede in foto ).

Punem in tava cercurile si pe margine le ungem cu albus, apoi asezam inelele si le ungem cu galbenus amestecat cu o lingura lapte.

Coacem pana se rumenesc usor.

Si bine gandita zicala „omul din greseli invata” se aplica pentru ca la prima tura s-au umflat ca si arcurile in toate directiile asa ca am schimbat tactica si a 2-a foaie de aluat am intins-o cu sucitorul pe masa presarata cu faina pana s-a subtiat putin si apoi am taiat formele.

Am folosit doar galbenusul cu care am uns primul cerc de tot si inelul de aluat.

Au iesit mult mai bine, in total 13 bucati dintr-o foaie de aluat.

 

Pentru pasta de somon am pus in blender ( traiasca blenderul! ) toate ingredientele si am mixat.

Punem compozitia in sprit si umplem gogoselele ( eu asa le zic ).

Lasam la rece 10-15 minute sau mai mult si servim.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Vol au vent si pasta de somon”

  1. Draga Amalia in primul rand sa iti traiasca puiul..este un copil tare frumos care sunt sigura ca ti-a schimbat viata, spun asta deoarece sunt si eu mamica unui baietel de 2 luni…ceea ce voiam sa spun este ca, ma scuzi ca indraznesc, eu cred ca ai cumparat aluat foietaj deoarece foile de placinta sunt cele subtiri, subtiri si sunt vreo 15 in pachet…iar aluatul foietaj e cel care creste la copt si sunt 2 foi in pachet…oricum retetele tale sunt fenomenale..la botezul copilului meu am facut tortul tau egiptean(doar ca din 24 de oua) si a fost un succes total!!!!

  2. Draga Amalia, am cumparat din greseala somon proaspat in loc de cel afumat. Crezi ca e ok sau ar trebui sa il pun puțin la cuptor inainte? Nu am mai gatit cu somon inainte si nu prea stiu… Mersi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.