Mancare de vitel cu ardei si ceapa

Vitel-cu-ardei-si-ceapa-0

Afara ploua, Adrian doarme, sotul dormiteaza la televizor cu gandul la ce meciuri sunt azi, iar eu in loc sa ma odihnesc, gatesc si intre timp mai postez o reteta :).

Am gasit carne de vitel la magazin si fiindca acum e sezonul ardeilor m-am gandit sa fac o tocanita cu ardei si ceapa, putin picanta asa cum ne place. Cel mai bine merge cu mamaliguta dar daca faceti un piure de cartofi sau orez nu se supara nimeni :)

Ingrediente ( 4 -5 portii):

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 2 ardei kapia sau gogosari mari
  • 2 cepe
  • 300ml rosii pasate
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita boia iute
  • sare
  • putin ulei

Carnea o taiem cubulete si o prajim la foc iute in putin ulei.

Adaugam ardeii taiati cubulete, ceapa tocata marunt si amestecam bine. Lasam cateva minute si apoi adaugam, boiaua dulce, amestecam bine si aproximativ 300ml apa.

Punem si frunza de dafin, lasam sa dea in clocot apoi lasam sa fiarba la foc mic, acoperita timp de o ora.

Adaugam rosiile pasate, maghiranul si ardeiul iute tocat ( optional ). Lasam sa mai fiarba la foc mic cu capac cam 30 minute pana cand carnea este fiarta si sa scada sosul si apoi condimentam cu sare, piper proaspat, ardei iute.

Servim calda cu mamaliguta si muraturi.

Aici aveti reteta video

Recomandari:

Este indicat sa folositi o cratita cu pereti grosi ( nu neaparat ceaunul cum am folosit eu )

Cantitatea de apa variaza functie de carne. Daca carnea fierbe mai greu trebuie sa adaugati mai multa apa.

Daca doriti la sfarsit puteti adauga ustuoi verde tocat, ii da un gust minunat.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


17 comentarii la „Mancare de vitel cu ardei si ceapa”

  1. revin din nou cu o nelamurire legata de magazinele de carne. am gasit magazinul cu carnea de pui. dar Sannicoara nu gasesc in Manastur; il stiu doar pe cel din P-ta M. Viteazu

  2. Sună foarte interesant. Cu vită și cu puține ingrediente așa cum îmi place mie.
    Pentru că încă mai există roșii în piață, s-ar putea folosi roșii (eventual trecute prin blender) în loc de bulion?

  3. Problema este ca nu ma omor dupa carne, insa imi place supa cred ca as manca toata supa si as lasa carnea deoparte(nu ma omor dupa carnea fiearta)
    Insa eu tot simt nevoie sa iti multumesc, mersi!

  4. Simplu si foarte bun,imi place mult aroma ardeilor,imi aminteste de copilarie ,de mancarea facuta de bunica mea.Poate ai timp sa ne impartasesti si noua cateva idei din meniul de diversificare al lui Adrian.

    1. Sa stii ca m-am gandit si la asta. Deocamdata merg pe piure-ul de legume, vad ca ii place lui Adrian. Acum am introdus si fructele… oricum o sa studiez problema :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.