Daca sunteti adeptii mancarurilor cu legume bine ati venit in lumea mea :). Spre deosebire de carniovorii din familie , la numar 3 eu sunt cea cu legumele. Sau mai bine zis mai mult cu legumele, mananc si carne desigur dar nu in cantitati mari. (Sigur ca nu ma dau in laturi de la o slana prajita picurata pe pita dar ramane intre noi asta). Reteta de mai jos pica la fix daca v-ati saturat de mancarurile grele de sarbatori sau daca pur si simplu doriti ceva usor si sanatos.
Vinetele umplute cu legume sunt un preparat simplu fara pretentii cu cateva ingrediente dintre care nu trebuie sa lipseasca samburii de pin sau cei de nuca, combinatia de nuca-vanata este una de succes. La orice salata de vinete de exemplu puteti adauga putina nuca macinata, o s avedeti ca are cu totul alt gust.
In rest nimic pretentios asa cum am scris, rosii, ardei, masline. Legat de masline, va rog sa cumparati nu ce este la oferta sau mai ieftin, cumparati ceva de calitate, conteaza foarte mult gustul lor.
Despre vinete… pai, ce sa zic, e bine sa le consumati in sezonul lor, in afara sezonului se poate sa nimeriti vinete fade, fara gust. Eu le nimeresc bune cateodata, saptamana trecuta am cumparat unele chiar foarte bune. Asa ca m-am pus pe treaba si le-am preparat conform unei retete de pe un grup cu mancare specific turceasca. Au iesit extraordinar de bune, defapt mancarea turceasca e una foarte gustoasa, asa ca scriu reteta si sper sa le incercati si voi.
Ingrediente pentru reteta de vinete umplute cu legume
Din aceste cantitati ies 2 portii:
- 2 vinete potrivite
- 3 rosii
- 1 ardei kapia
- 100g masline ( eu am folosit kalamata)
- 50g miez de nuca
- ulei de masline
- sare
- oregano
- verdeata tocata
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 200grade Celsius.
Rosiile se taie cubulete la fel si ardeii. Miezul de nuca se taie marunt.
Vinetele se cresteaza in interior, apoi se condimenteaza cu sare si oregano si se stropesc cu putin ulei de masline.
Le asezam in tava si punem deasupra rosiile, ardeiul, maslinele si miezul de nuca. Mai punem putin ulei de msaline si bagam tava la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
După ce s-au rumenit frumos le scoateți din cuptor.
Scoatem vinetele pe un platou.
Presaram verdeata tocata deasupra si ne infruptam :)
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]