Vinete evantai

Imi plac lactatele de orice fel asa ca am raspuns cu promptitudine la invitatia celor de la Nutriday de-a participa la un concurs foarte simpatic: „Nutriday iti da idei”.
Pentru ca vine primavara si simtim nevoia sa mancam mai multe legume va propun o reteta simpla si cu multe legume; „Evantai din vinete” . Poate suna sofisticat insa va asigur ca e foarte simpla .

Ingrediente:

  • 250g sana Nutriday ( am folosit sana pentru ca e mai dulceaga si compenseaza gustul acid al vinetelor )
  • 2 vinete
  • 4 ciuperci
  • 4 cepe mici
  • 1 ardei rosu
  • 2 rosii
  • 150g bacon
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • ulei de masline
  • suc de la o lamaie
  • sare
  • nucsoara

Spalam vinetele, le stergem si le taiem in doua in lungime. Luam o jumatate si o taiem cu un cutit felii in lung. Incercati sa nu taiati pana jos , decat spre varf . Stropim cu putin suc de lamaie si presaram sare
Rosiile, ciupercile, ceapa, ardeiul, baconul le taiem felii.
Umplem fiecare taietura dupa preferinta cu legume taiate si bacon. Eu am facut 4 taieturi si le-am umplut asa; un rand ceapa , un rand bacon, un rand ciuperci, un rand rosii. La cealalta vanata am inlocuit rosiile cu ardei.
Asezam cu grija vinetele astfel umplute intr-o tava unsa cu putin ulei de masline.
Intr-un bol punem sana, 4 linguri ulei de masline, usturoiul zdrobit si putina nucsoara .
Mixam bine si punem amestecul peste fiecare evantai.


Coacem 35 de minute la foc potrivit.


Servim presarate cu multa verdeata.
Sunt delicioase!

Asadar va invit si pe voi sa participati la concurs. Este simplu , accesati
http://www.nutriday.ro/despre-concurs si trimiteti retetele voastre.
Va urez succes si sper sa castigati !

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Vinete evantai”

  1. Sunt grozave ! am facut si eu dar in varianta fara vinete,in schimb cu branza feta,sau telemea sau mozzarella.si cu usturoi.

  2. O idee ca asta de preparare si decorare a vinetelor n-am mai vazut niciodata. Super ingenioasa! Succes la concurs! (trebuia sa pui si linkul direct la reteta ta ca sa te putem vota… asa o sa explorez si restul de retete, vreau nu vreau):)

  3. Nu prea am mancat vinete altfel decat facute salata,dar reteta ta pare foarte gustoasa mai ales ca are si bacon,si ciuperci si rosii care imi plac foooarte mult.

Dă-i un răspuns lui pansy Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.