Tortilla

Azi postez mai nimic :) adica reteta asta :)) … nu, serios e chiar ok mai ales cand ai musafiri pentru ca se pot umple cu sunca, rosii , branza . La cat e de simpla reteta merita sa o incercati. Cred ca e luata de pe cucinajugariu.ro , sper ca scriu bine cantitatile .

500 g faina
250 ml apa calduta
75 g unt
sare
1/2 lingurita praf de copt
Se amesteca toate ingrendientele, apoi se intind foi rotunde ( ale mele nu sunt ca ma grabeam ) care se coc cateva minute intr-o tigaie antiadeziva. Nu este necesar sa ungeti tigaia deoarece aluatul are grasime in compozitie. Se pastreaza acoperite ca sa nu se intareasca.

13 comentarii la „Tortilla”

  1. Probabil ca esti foarte tanara, nu ai de unde sa stii ca astea se numesc foarte pe romaneste cococi, de la strabunica citire :-) Tortilla are in compozitie otet sau altceva care adauga aciditate.

  2. Nu sunt foarte tanara :)… probabil ca asa le spune , eu am preluat o reteta de pe un blog nu am avut timp sa ma informez corect, totusi ma gandesc ca daca se foloseste praf de copt e suficient, oricum daca aveti reteta originala m-as bucura sa o scrieti, as vrea sa o incerc macar sa pot face comparatie .Va multumesc ca mi-ati vizitat blogul sper sa gasiti retete interesante :)

    1. tortilla asa cum e scris in spaniola inseamnaun fel de omleta cu cartofi dar ceva mai groasa de 2,3 cmsi reteta e asaAPROXIMATIV UN KG CARTOFI 5 OUA SI O CEAPA SE PRA JESC CARTOFII IN MULT ULEICU CEAPA TAIATA MARUNT CAND SAU PRAJIT BINE DAR SA VA RAMANA ALBI SA NU SE ARDA AI SCURGETI SI AI AMESTECATI CU OUALELE BATUTE BINE LE PUNETI INTRO CRATITA CU DIAMETRU DE 18 CM LE INTOARCETI CA PE CLATITE SE POATE PUNE OBTIONAL SALAL SUNCA JAMON PESTE SA AVETI POFTA

  3. Valentina scuze abia acum am vazut mesajul tau :). Eu nu m-am abonat la cineva dar in principiu ar trebui sa functioneze asa: Uita-te in dreapta sus scrie „abonati-va la retetele mele” , apoi „Postari”, dai click pe sageata din dreapta si iti apare ciar jos de tot „my yahoo” da click . Daca nu merge trimite-mi te rog un mail la amy3747@yahoo.com si iti raspund. O zi frumoasa !

  4. Scuza-ma ca ma bag si eu.Dar tortilla nu e nici pe departe ceea ce ai facut tu aici.Tortilla este o reteta specifica atat Spaniei cat si Frantei(in ambele tari exista numai ca sunt un pic diferite)avand ingredientele de baza aceleasi:cartofi si oua.Nu stiu de pe ce blog ai luat reteta dar e total gresita denumirea( la ceea ce ai facut tu)
    Te laud pt celelalte retete!

  5. Anonim nicio problema pentru lamuriri, m-as bucura daca ai scrie reteta sa o incerc si sa o scot pe asta … cred ca de pe net am luat-o , am mai patit si cu altele …daca stau bine sa ma gandesc cred ca tortilla de patatas este o chestie cu cartofi care se prajesc si se aduga oua… din pacate nu am informez foarte mult asupra unei retete , o incerc si gata . Iti multumesc inca o data si daca ai timp sa-mi scrii reteta ti-as ramane recunoascatoare.

  6. Tortilla la spanioli e omleta cu cartofi si eventual ceapa. Asta e de la mexicani? la ce o folosesti? ca eu o umplu cu salata de cruditati si sos de parmezan asa sul ca pe o clatita ummmmmm que rico!

    Imi plac mult retetele tale, as dori sa ma abonez si eu. dbunny_28@yahoo.es
    felicitari pt blog. Diana

  7. Diana de la mexixani e :)), ca sa te abonezi vezi ca sus in drepta scrie Abonati-va la Postari sau Comentarii dai click pe Postari

  8. imi cer scuze ca intervin si eu doar acuma…dupa 2 ani..hahha..insa…da,tortilla,este o reteta specific spaniola,pe care spaniolii,o consuma asezonata cu friptura,si multe alte chestii,este minunata,si are ca ingrediente principale,cartofi,oua,ceapa…si pt cine prefera,poate adauga,dupa gust si imaginatie sunca.cascaval,spanac etc…asadar,,se taie 5 cartofi rondele,,,si se prajesc pe rand..cat sa se inmoaie numai,intre timp..se bat 5 oua,intregi cu sare,piper,intr-un bol mai mare,unde se adauga,cartofii prajiti.Odata terminati cartofii,se caleste o ceapa si se adauga la compozitie.Ei bine,toata amestecatura asta,se pune incet,intr-o tigaie,unsa cu putin ulei.nu mult,si la foc mic,se prajeste pe o parte,apoi,cu alta tigaie,sau un platou,se intoarce pe partea cealalta,si se prajeste.E super gustoasa,pe cat de banala pare,si cum am precizat,se poate manca,langa o friptura,sau ca atare…pupici….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.