Pentru ca maine e sarbatoare va propun un tortulet simplu si delicios. Se face rapid si este pe gustul tuturor, mai ales a copiilor cu branza dulce, frisca si fructe.
Ingrediente
Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 lingura cacao de buna calitate
- 1 lingurita ulei
- 1 lingura apa
- 1 varf de cutit praf de copt
Crema:
- 300ml smantana pentru frisca
- 300g branza de vaci
- 1 plic intaritor pentru frisca
- 6 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vaniliat
- coaja rasa de la o jumatate de portocala
Pentru insiropat sucul de la 2 portocale.
Mai aveti nevoie de fructe pentru ornat, fructe pe care le puteti alege in functie de sezon. Fiind iarna eu l-am ornat cu fructe exotice ( mai putin visinele din compot )
Asadar incepem cu blatul care este unul clasic de pandispan.
Punem cuptorul pe ventilatie la 160g C.
Ungem cu putin ulei si tapetam cu faina o tava rotunda cu diametrul de 26cm. Eu nu prea folosesc hartie de copt la formele rotunde deoarece nu iasa blatul perfect rotund.
Separam galbenusurile de albusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei ).
Mixam albusurile cu un pic de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si apa si mixam pana acesta se topeste.
Apoi punem unul cate unul galbenusurile mixand bine dupa fiecare.
Adaugam si lingurita de ulei.
Faina o amestecam cu cacao si praful de copt si o adaugam lingura cu lingura la compozitia de oua, amestecand peste cap cu o spatula de lemn.
Turnam compozitia in forma si coacem timp de 25 min. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Infigem o scobitoare in blat si daca iasa curata inseamna ca este gata.
Scoatem blatul si-l punem pe un platou.
Pana cand se coace blatul preparam crema.
Punem intr-un bol branza de vaci, zaharul pudra si zaharul vaniliat. Frecam cu o lingura de lemn sa se omogenizeze bine. Adaugam si coaja rasa de portocala.
Batem smantana pentru frisca si adaugam plicul de intaritor. Daca smantana nu contine zahar mai adaugati 2 linguri de zahar pudra inainte de a o mixa.
Adaugam lingura cu lingura frisca la branza si amestecam la fel ca la blat peste cap sa ramana compozitia pufoasa.
Insiropam blatul, asezam crema, o intindem frumos si apoi punem fructele.
Putem servi imediat.
Si un mic curios :)
Sfat:
Daca faceti tortul pentru a 2-a zi, puneti desupra fructelor gelatina incolora pentru ca acestea sa nu-si schimbe aspectul lucios.
(Si eu am intentionat sa fac asta dar sotiorul a cumparat gelatina alimentara :)).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna Amalia arata foarte bine tortul,zimi si mie te rog de care branza ai folosit?
Sunt foarte bune torturile pe care le faci tu mersi ptr retete te poop
Eu cumpar lactate de la un mic magazin ce reprezinta o PF din piata … insa pot sa-ti recomand Monor :)
tortul ca tortul Amalia (ne-ai obisnuit cu minunatiile tale ), dar cel mai tare e ‘micul curios’ care deja e foarte mare, sa va traiasca! Zboara timpul, nu-i asa?
Da micul curios foarte curios :))… trece timpul :)
Vreau sa ținem legătura, tot ce preturi, este pe gustul meu draga mea… acest tort de brânză de vaci îl voi face cu siguranță..mulțumesc frumos și o zi frumoasă..!!!
Tortul arat atare bine, nu e de mirare ca cineva ii da tarcoale ;)
Foarte bine arata tortul iar cel mic al tau e un scump. Sa va traiasca si sa va bucure.
Multumesc mult!
tot ce faci e super, dar
tot ce faci mi se pare ok ,dar PRINTISORUL le antrece pe toate sa va traiasca multa sanatae.
Multumesc mult sa stii ca nu te contrazic :).
este f. f. f.bun.eu l-am facut
tortu cu brinza e f oarte bun si racoritor am sa il fac si eu dar frisca din comert nu este buna?
Si in comert sa gaseste frisca naturala.
Pingback: Tort cu branza de vaci si decorat cu fructe – România de astăzi