Tort masinuta

Nu credeam ca se face asa usor acest tort…blatul e facut dupa aceasta reteta, iar crema este diplomat cu fructe , de aici.
M-am gandit sa postez montarea lui si sa va scriu etapele, poate va incumetati sa-l faceti si voi.
Blatul a fost de dimensiunea 38×37.
38 lungimea masinii.

L-am taiat in 2 buc , una cu latimea de 10 cm iar cealalta de 27 cm.

Bucata cea mai lata am taiat-o in doua foi.

Pe o tava , am pus folii de nylon dar pe margini ( sa nu murdaresc tava la ornat), apoi foaia, cadrul metalic,

am insiropat foaia cu suc din compot, am pus crema

apoi am pus a 2-a foaie.
Din partea cealalta cu dimensiunile 38×10, am decupat una langa alta cu un pahar, 4 „roti” .Le-am decupat cat mai jos astfel incat sus a ramas o fasie pe care am folosit-o la „acoperisul ” masinii. Poate se vede mai bine in poza.

Am pus crema in centru apoi „acoperisul” format din 3 bucati , 2 din fasia de la roti si una ramasa chiar in capat.

Am mai aranjat cu crema astfel incat sa-i dau o forma si am bagat la frigider.
Dupa 3 ore l-am scos si cu un cutit ascutit bine am taiat putin oblic partea din fata acolo unde suntfarurile la masina .

Ceea ce am taiat am pus in spate in continuarea capotei, nu cunosc termenul dar il intreb pe sotul meu :).

Buun.

Pana aici merge destul de usor.
Am ornat cu frisca colorata , poate arata mai bine daca erau „bubite” de frisca insa rezultatul a fost satisfacator. Rotile le lipim si le ornam tot cu frisca.

Nu ma intrebati ce marca de masina e ca nu stiu sa va raspund :). Astept inca poza cu fericitul sofer , care a implinit un anisor si caruia ii urez multa sanatate si fericire, sa creasca mare si sa o asculte pe mamica lui :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


29 de comentarii la „Tort masinuta”

  1. Va multumesc mult, sunt convinsa ca poate voi o sa-l ornati mult mai frumos si cu culori mai vii … eu nu am avut coloranti profesionali asa ca am folosit din aceia cumparati din comert.

  2. Buna, Amalia! As vrea sa incerc reteta ta. Din pacate, linkurile catre reteta de blat si de crema nu merg. Poti sa mai postezi o data linkurile, te rog?

    Multumesc.
    Andreea

  3. Acum incerc sa fac si eu acest tort… Astept cu nerabdare sa mi se raceasca crema pentru a o termina si a putea incepe ornarea (deja am decupat blatul). L-am vazut dupa ce mi-a implinit puiutul un anisor, asa ca incerc sa il fac la retezul motului… Acum fac repetitii :) .
    Vreau sa iti multumesc foarte mult pentru toate retetele.Inainte nu imi placea sa gatesc pentru ca nu stiam, dar acum, cu retetele tale, nu as mai iesi din bucatarie. Cum adoarme putin cel mic, cum fug in bucatarie sa mai incerc ceva!
    Te pup!!!

  4. Draga Luana, sper saiti iasa mult mai frumos decat al meu :) Pupici pentru cel mic si iti multumesc pentru cuvintele frumoase :).

  5. interesante retele..
    eu fac mai mereu tort de bundica e f usor,ieftin si gustos..cumpar 500g biscuti simpli si 3 plicuri de budinca.din biscuiti fac blat,ii insiropez,asez budinca,apoi,pun iar un strat d biscuiti,ii insiropez si pun budinca..

  6. fffff urat mai bine nu-l postai este un dezastru toate prajiturile le arzi pana la urma ce mananci arsuri sau blat

  7. nu te supara dar asa ceva mi-ar fi fost rusine sa postez pe net ,blaturile arse de ornat sa nu mai zic , e o catastrofa nici nu vreau sa ma gandesc ce gust o fi avut ,RUSINE

    1. I-am cumparat din kaufland, pretul nu-l mai stiu sunt destul de ieftini… cred ca daca sunt alimentari nu afecteaza dar fiind coloranti artificiali nu sunt recomandati sa se foloseasca destul de des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.