Tort "Floare de primavara"

Un tort foarte usor de facut si se poate face atat cu fructe proaspete cat si din compot.

Blat:

  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 1 praf sare
  • 85 gr faina
  • 85 gr amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr unt topit
  • coaja rasa de la 1/2 limetta

Crema si ornat:

  • 10 gr gelatina
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 150 gr capsuni ( eu am pus 250gr)
  • 2 linguri suc de piersici
  • 300 gr piersici din compot( eu am pus un compot de 800 gr)
  • 100 ml frisca
  • 50 gr ciocolata rasa

Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se bat ouale cu zahar si sare; se adauga faina amestecata cu amidonul, praf de copt si cacao. Se inglobeaza cu grija untul topit si coaja de limetta.

Se aseaza compozitia intr-o forma de 24 cm tapetata cu hartie de copt; se coace 10 min. Se reduce focul la 180 gr C si se mai coce blatul 20 min. Se scoate se lasa sa se raceasca si se taie in 3.
Se inmoaie gelatina in apa rece. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic, se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca . Fructele se taie felii.

Se pune un inel de tort in jurul blatului inferior, se insiropeaza cu suc din compot si se aseaza un strat de crema apoi 1/3 din cantitatea de fructe.

Se repeta operatia si cu celelalte 2 blaturi ultimul strat fiind de fructe. (eu am pus deasupra gelatina transparenta sa luceasca mai frumos fructele). Se lasa la rece 2 ore.
Marginea tortului se acopera cu un strat de frisca si se presara ciocolata rasa.

Pun si o sectiune.

Reteta este din „Secretele bucatariei” putin modificata la titlu si la crema :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Tort "Floare de primavara"”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.