Ador torturile fara coacere, mai ales vara cand nu prea ma grabesc sa folosesc cuptorul din cauza caldurilor. Se fac rapid si sunt un desert convenabil atunci cand avem musafiri sau cand pur si simplu ne este pofta de ceva dulce. Cea mai intalnita combinatie de creme este probabil cea cu mascarpone si frisca sau cea de la tortul diplomat dar la acesta din urma e ceva de lucru asa ca acum am ales o varianta mult mai simpla si racoroasa si anume iaurt grecesec cu mascarpone. Nu e ideea mea, am vazut-o zilele trecute pe net si mi-a suras pentru ca mi se parea o crema numai buna pentru canicula asta.
Puteti sa inlocuiti iaurtul cu branza de vaci sau ricotta, tortul o sa iasa le fel de bun.
Reteta nu este noua sunt sigura ca ati mai vazut retete asemenatoare pe internet insa pe blogul meu nu, eu nu am incercat aceasta crema asa ca weekendul trecut cand picii mei tanjeau dupa ceva dulce am preparat acest tortulet fresh si usor.
Puteti sa-l preparati si ca desert la pahar sau cu blat de biscuiti zdrobiti amestecati cu unt ( gen cheesecake) sau cu foi de pandispan sau aluat foietaj. Toate combinatiile sunt binevenite.
Partea buna este ca se poate prepara cu aproape orice fruct, eu am ales ce am avut in frigider si anume banane si lime. Probabil ca in viitorul apropiat o sa-l incerc cu zmeura sau piersici, cred ca este delicios!
Ingrediente ( 10 felii):
- 200g piscoturi
- 250g mascarpone
- 400ml iaurt grecesc 10% grasime
- 7g gelatina
- 250ml lapte
- 50g zahar
- 1 limette
- 250ml frisca
Iaurtul il amestecam cu mascarpone si adaugam 50g zahar. Lasam amestecul deoparte si preparam gelatina; o punem la hidratat in 50ml apa rece timp de 10minute iar intr-o craticioara infierbantam 100ml lapte. Cand laptele este fierbinte, oprim focul si adaugam gelatina hidratata. Amestecam bine si lasam putin sa se raceasca apoi turnam peste amestecul de iaurt si mascarpone.
Intr-o tava de chec de dimensiunile 30x11cm sau rotunda cu diametrul de 20cm punem o folie de plastic. Trecem piscoturile prin lapte rece si le asezam unul langa altul in tava. Turnam jumatate din crema apoi punem bananele curatate si stroite cu suc de lamaie. Turnam cealalta jumatate de crema si apoi punem inca un rand de piscoturi inmuiate si ele in lapte.
Acoperim cu folie si bagam tava la rece 4 ore. Eu am lasat-o de seara pana dimineata dar 4 ore sunt suficiente pentru ca crema sa se intareasca.
Scoatem tava desfacem folia si rasturnam tortuletul pe un platou.
Ornam tortul cu frisca, felii de limette si ciocolata. Taiem felii cu un cutit inmuiat in apa rece si servim.
Va recomand sa facti portie dubla din prima pentru ca se mananca rapid :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Multumesc pentru retetele minunate.Sarbatori tihnite!
Cu drag, asemeni va doresc!