Anul acesta m-am reprofilat puțin din cauza caniculei, și când scriu asta ma refer la prăjituri și la torturi, am preparat o mulțime de dulciuri fără coacere. E adevărat că dau dependență pentru că se fac rapid și ușor dar imediat vine vremea rece și trecem la alt tip de deserturi.
Tortul din rețeta de mai jos l-am făcut după preferințele băiatului mai mic și să știți că nu are gusturi rele :) Mi – a cerut să fie cu cremă multă de zmeură și un pic de crema de ciocolată așa că m-am conformat și am făcut un tort excelent zic eu, dulce acrișor în care se simte aroma de zmeură dar predomină oarecum gustul de ciocolată.
Puteți să – l preparați cu blat de pandișpan clasic sau ca și mine cu pișcoturi… sau dacă ma gândesc bi e puteți să folosiți și un blat de biscuiți cum este cel de la cheesecake , în orice varianta este le fel de bun. De asemenea puteți să-l decorați cu frișcă, eu am preferat varianta minimalista și l-am decorat cu dulciuri pentru că așa a vrut cel mic. Dacă nu era pentru el cred că foloseam câteva bucăți de zmeură și ciocolată rasă. Oricum aveti liber la decor :)
Tort fără coacere cu cremă de zmeură și ciocolată
Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 24 cm:
- 200g pișcoturi
- 600ml smântână pentru frișcă
- 100g zahar
- 200g zmeură proaspătă sau congelata
- 10g gelatină granule
- 200g ciocolată amăruie
- 300ml lapte
Pentru început preparam crema de ciocolată. Punem într-o craticioara 200ml de smântână pentru frișcă, o lăsăm să se încălzească la foc mic și adăugăm ciocolata ruptă bucatele. Amestecam bine până se omogenizează apoi lăsăm să se răcească bine apoi punem crema la frigider o oră Mixam și obținem o cremă pufoasă. În caz că nu v-ați prins e o cremă ganache :)
Până stă la rece crema de ciocolata o preparam pe cea de zmeură.
Punem la hidratat gelatina în 100ml.apa rece.
Smantana pentru frișcă o batem până se transformă în frișcă. Eu nu am mai pus zahar pentru că crema de ciocolata este destul de dulce. Punem vasul la rece.
Zmeura, zaharul pudră și 100ml apa le mixam bine adica le zdrobi și le punem la foc mic. După ce au dat 3-4 clocote oprim focul și adăugăm gelatina hidratata. Amestecam bine, lăsăm să se raceasca și apoi o adăugăm la frișcă amestecând cu un tel până se omogenizează. Gata și crema de zmeură!
Asamblam tortul :punem inelul de tort pe platoul unde va fi tortul, trecem piscoturile prin lapte, punem un strat de pișcoturi, crema de ciocolata, apoi iar pișcoturi înmuiate în lapte și crema de zmeură. Băgăm tortul la rece minim 4 ore, de preferat de pe o zi pe alta apoi îl scoatem, îndepărtăm inelul (treceți ușor cu lama la cuțit între tort și inel) și decoram după preferințe.
0
Este absolut delicios!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Este un tort foarte apetisant,de sezon care te cucereste.
Buna Amalia as vrea sa fac total dar cu blat ce zici merge?
sigur ca da, de ce nu, sa-mi scrieti va rog cum v-a iesit :)
Scuze Tortul*