Tort Fantezie cu afine, mure si ananas

 Ce ziceti de un tort racoros cu branza si fructe? Eu zic stop dieta pentru o zi :) si tolanita in fotoliu mananc o felie … va invit sa-l incercati si sa-l degustati (macar virtual).

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 160g zahar
  • 200g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100g ciocolata amaruie rasa

Crema:

  • 20 g gelatina
  • 1 conserva ananas (340g)
  • 120g zahar
  • 250g branza vaci
  • 500ml frisca
  • 50 ml rom brun (eu am pus esenta de rom)
  • 50g ciocolata amaruie tocata
  • 300g mure (zmeura, capsuni, visine)

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca
  • 250g mure
  • 2 nectarine
  • cateva boabe de afine
  • optional 1 plic gelatina transparenta

Pentru blat:
Batem ouale spuma cu 4 linguri apa fierbinte, zahar si putina sare cca 15 minute. Inglobam lingura cu lingura faina amestecata cu praful de copt si ciocolata toccata. Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa (d=26 cm) si o coacem la foc mic timp de 30 min. (Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta).

 

 

 

Se desprinde din forma cu grija si se lasa sa se raceasca apoi se taie pe 2 niveluri.

 

 

Pentru crema:
Scurgem ananasul de sucul din compot, apoi il tocam marunt. Se inmoaie gelatina in apa rece, iar separat se pune la incalzit sucul de ananas cu zahar. Cand este pe punctual de-a fierbe se stinge focul si se adauga gelatina. Lasam putin sa se racoreasca si il adaugam putin cate putin peste branza amestecand mereu. Punem si ananasul taiat bucatele, frisca , romul si ciocolata.
Impartim crema in 3. Asezam un inel in jurul blatului inferior, apoi punem 1/3 din crema , afinele iar 1/3 din crema, al 2-lea blat, restul de crema.
Dam la rece 4 ore si apoi il ungem cu un strat de frisca si il ornam cu fructe.

 

 

 

 

 

Reteta este preluata cu mici modificari din Secretele bucatariei.
Ca o observatie, blatul este excelent, de obicei retetele de blat din revista asta nu-mi prea reusesc, acesta este super! O sa-l folosesc cu siguranta si la alte torturi .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


44 de comentarii la „Tort Fantezie cu afine, mure si ananas”

  1. Doamne, Amalia, ce-mi faci! :)) Arata extraordinar si cred ca e extra-delicios. Deja nu mai pot… mi-e o pofta de mooor :). Multumim pentru reteta. O s-o incerc curand. Te pup, Simona.

  2. Nici eu nu mai stiu ce cuvinte de lauda sa mai gasesc… E intradevar apetisant si ma gandesc sa imi cumpar repede cele necesare sa il execut si eu. Pupici dulci!

  3. Arata foarte bine si sunt sigura ca e delicios. Afinele sunt senzationale oricum, ce sa mai zic de combinatia cu branza..Yummy!

  4. Va multumesc mult, sincer am numai cuvinte de lauda pentru acest tort, totul e bun la el :)) atat crema cat si blatul . Va pup !

  5. Amalia sa stii ca vin la tine, nu mai rezist :)) Mai iau o gura de cafea sa-mi treaca pofta :D
    Daca zic ca arata de nota 10 am sa mint :D, arata de 100 ori mai bine.

    tE-AM PUPAT

  6. tare frumos :) felicitari.frumos si inspirant. apreciez tare mult modul in care l-ai decorat si presupun ca e si foarte gustos :)

  7. NU pot sa ma abtin sa nu comentez si eu ceva! Nu are rost sa te mai laud :-)
    Voi incerca si acest tort, pentru ca am incredere in retetele pe care le postezi! Dupa ce am incercat tortul de afine, am devenit dependenta de blogul tau!
    Va recomand sa incercati cu incredere oricare reteta postata de Amalia si nu veti fi dezamagiti!
    Felicitari!

  8. Va multumesc, Iza iti intorc nota pentru retetele tale :), Alina tortul asta e mai bun decat cel cu afine! Sper sa-l incerci cat de repede… iti multumesc pentru cuvintele frumoase :) .

  9. Ama, te-ai intrecut pe tine insati cu minunatia asta! Super bine arata si pun pariu ca e si super bun! Te pup si sper sa reusim sa ne vedem si noi o data!!

  10. Ce sa mai scriu… ce fel de cuvinte sa mai gasesc.. Exelenta decoratia si ideea si, si, si… Salutari din Hamburg Cami

  11. hei toata lumea a spus cate ceva eu va spun un singur lucru FARA COMENTARII.sincer nu e nimic de comentat,Amalia ne-a obisnuit sa ne lase fara cuvinte.felicitarile mele amalia.te pup

  12. Hola Amalia, me he quedado con la boca abierta ante tu tarta…visualmente es una autentica obra de arte y seguroq que esta riquisima…me la copio y este verano cae fijo…besitos

  13. Alison imi plac foarte mult torturile cu fructe, mai ales sa le ornez … sa stii ca nu-mi programez nimic, fac tortul , il umplu cu crema si apoi incep s ama gandesc cum il ornez :).

  14. Angela multumesc pentru ca mi-ai scris,chiar ca e o veste buna! M-as daca mi-ai da un link sa pot sa citesc si eu :). Te pup !

  15. Buna. Am facut si eu duminica reteta asta dar cu mici modificari. Chiar este delicioasa!
    PS A fost primul tort pe care l-am facut vreodata :)

  16. Amalia am incercat tortul si a iesit super,super bun. Pe langa acest tort am facut si tortul masinuta pentru al surprinde pe sot, cum lui ii place o anumita marca de masina A…di, am desenat marca respectiva cu pasta de zahar, a iesit ffff. frumos. Spor la treaba in continuare si la cat mai multe retete bune.

  17. Anca ma bucur ca ti-a placut tortul … cat despre masina a mea a iesit cam din programul "rabla" :)) dar tu daca ai folosit pasta de zahar foarte bine ai facut .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.