Tort cu mousse de ciocolata si capsuni



Desi am zis ca inca nu fac dulciuri cu capsuni pentru ca nu sunt prea aromate, am zis hai sa incerc poate gasesc niste capsuni bune si fac tortul minune. Ca si in filme :)), totul a pornit de la o fotografie de pe net a unei felii de tort cu zmeura.Mi-a placut atat de mult cum arata incat am zis sa incerc combinatia de fructe si ciocolata si sa vedem ce iasa… a rezultat o chestie tare buna, va scriu reteta repede pentru ca musai sa incercati si voi combinatia.

Ingrendiente:
Blat:
Reteta si ingredientele aici

Mousse 1 de ciocolata:
2 oua
4 linguri zahar
2 linguri amidon
360 ml lapte
100 gr ciocolata amaruie
15 g gelatina
60 ml apa
250 ml frisca

Mousse 2 de capsuni ( puteti incerca cu orice fruct )
300 g capsuni
4 linguri de zahar ( puneti in functie de cat de dulci sunt)
100 g ciocolata alba
500 ml frisca
15 g gelatina

Pentru sirop:
150 g capsuni
2 linguri de zahar
150 ml apa

Pentru decor:
250 ml frisca
1 plic intaritor
fructe
1 plic gelatina pentru decor

Mai avem nevoie de 250 g capsuni pentru startul din mijloc.

Incepem cu siropul; zdrobim capsunii impreuna cu zaharul, adaugam apa si le lasam sa fiarba vreo 5-6 minute.Lasam sa se raceasca.

Facem mousse-ul de ciocolata.Batem cu un tel ouale cu zaharul si amidonul, apoi adaugam treptat laptele.Intr-un pahar punem gelatina , o acoperim cu apa rece si o lasam sa se umfle. Punem craticioara cu amestecul de oua si lapte pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul , adaugam gelatina , amestecam pana se dizolva si apoi adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam sa se raceasca.

Cand este aproape rece, o punem intr-un bol si adaugam cate o lingura de frisca batuta , mixand bine dupa fiecare lingura. Obtinem o crema spumoasa ( am citit undeva , ca intotdeauna se pune frisca in amestecul cu gelatina , sa nu uitati asta ).

Taiem blatul in doua insiropam bine prima jumatate apoi turnam mousseul de ciocolata. Taiem capsunii felii mai groase, le punem peste stratul de mousse una langa alta.

Bagam totul la frigider si ne apucam de al 2-lea mousse. Merge foarte usor, zdrobim capsunii cu zahar , ii lasam sa stea 10-15 minute (puteti sa faceti asta chiar la inceput , dupa ce ati facut siropul), apoi ii mixam bine. Separat dizolvam gelatina in putina apa rece. Punem cratita cu piure-ul de capsuni la foc mic, lasam sa dea cateva clocote (vreo 4 minute) , stingem focul, adaugam gelatina, amestecam bine si apoi adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Amestecam si lasam sa se raceasca.

Cand este aproape rece, mutam piure-ul intr-un bol si adaugam lingura cu lingura frisca batuta. Mixam bine si gata si cu al 2-lea mousse.

Puteti adauga la sfarsit cateva capsuni taiate bucatele.
Scoatem tortul de la frigider, punem cu grija cel de-al 2-lea mousse apoi cealalta jumatate de blat si bagam din nou la rece cel putin 4 ore.

Asa arata a 2-a zi .

Ornam cu frisca si fructe. Poza cu sectiune din pacate nu am :( .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


41 de comentarii la „Tort cu mousse de ciocolata si capsuni”

  1. Amalia draga mea…imi vine sa musc din monitor…atat de apetisant e tortuletul tau…astept cu nerabdare reteta…ce mod placut de a petrece 1Mai…pupici

  2. Arata extraordinar tortul (ca de altfel tot ce gatesti); asteptam reteta!
    Iti urmaresc aproape zilnic blogul, vreau sa te felicit pentru retete si sa-ti multumesc totodata, pentru ca pe multe le-am incercat si toate au fost grozave.
    Off topic: scuze ca te intreb dar am curiozitatea asta de cand ti-am vazut poza: ai facut cumva scoala in Hunedoara?

  3. amalia ai o foarte mare dexteritate.tortul arata super este decorat mai frumos decat cele de la cofetarie.felicitari ai retete de nota 20.eu tot ce am incercat din retetele tale a iesit nemaipomenit.te pup.

  4. Gabi iti multumesc , poate il incerci si tu sunt sigura ca o sa le placa la copii e tare bun, sper s agasesti capsuni aromate :).

  5. Alina esti tare draguta, sper sa am timp sa gatesc si postez cat mai multe retete :), acum fiind mai cald nu prea mai stau asa mult in bucatarie :))

  6. Ieri a fost ziua mamei in Austria si am facut acest tort a iesit nemaipomenit iti multumesc pt reteta pupici

  7. Amalia, ne omori cu retele tale! Arata SUPER ! Sa fiu orice daca nu indraznesc si eu sa fac tortul asta :)
    Daca nu te superi, te trec la blogurile preferate :)

  8. ROZ_BONBON esti figura ! Sa stii ca ti-am vizitat si eu blogul si imi place atat formatul cat si retetele :). Daca ai nelamuriri la retete te rog sa-mi scrii si te ajut .

  9. Amalia, am promis… am facut :)
    Chiar daca nu asa o frumusete ca a ta, seamana mai mult cu cel invelit in cioco, insa e o bunaciune !
    Repet, nu mi-a iesit asa frumos precum iti ies tie, insa daca esti curioasa , treci pe la mine sa vezi cum mi-a iesit si mie :)
    Multumesc mult de reteta , a fost delicioasa!

  10. Draga Amalia, felicitari pentru tortulet:) de cand dau tarcoale la reteta si nu stiu cu ce sa inlocuiesc adorabilele capsuni:)). Ma poti ajuta cu un sfat? Am o slabiciune pentru combinatia de moussuri ca cel de cioco cu unul de fructe. Te pup si multumesc pentru retete si poze, super.

  11. Anonim multumesc mult…cu ce sa inlocuiesti capsunile ? hmmm, un fruct aromat pai poate ai putea folosi fructe congelate … sau din ce se gasesc acum banane ( numai ca trebuie sa le stropesti cu un pic de suc de lamaie) , nectarine, pere sau ananas , piersici din compot , depinde ce iti place :).

  12. Buna, tortul arata grozav!As avea si eu o intrebare:blatul este clasicul pandispan cu cacaoa?Daca da, din cate oua a fost facut?…as vrea sa-mi dau seama cam cat de mare este, pt. a stii si cate portii ies. Multumesc & felicitari pt. site!

  13. am urgent nevoie de ajutorul tau :((
    Incerc sa fac tortul cu mousse de cioc si capsuni. Dar am probleme cu crema de cioc este ciorba, nu am avut amidon sa pun sincer nu stiu ce rol are:(
    Incepuse sa se ingroase, am oprit aragazul si am adaugat gelatina si ciocolata. Oare am pus prea mult apa peste gelatina???
    te rog sa imi spui ce sa ii fac, aproape s-a racit si nu se ingroasa.
    merci mult

  14. Simona cred ca ti-am raspuns prea tarziu, imi cer scuze am fost plecata din localitate :(. Amidonul are rol de ingrosare ca si faina e necesar la crema . Gelatina se adauga dizolvata in putina apa rece , se amesteca pana se dizolva in lichidul fierbinte, apoi se adauga ciocolata. Daca ai pus gelatina corect se poate sa se intareasca si fara amidon.

  15. Buna Ms oricum, pana la urma m-am descurcat gelatina mea nu se diluase suficient, am pus-o pe bain marie ca asa scria pe plic dar eu nu vazusem si am bagat-o la frigider si s-a ingrosat, am avut mari emotii dar pana la urma a iesit super. Nici mie nu mi-a venit sa cred ca eu l-am facut:)) Am dat-o pe spate pe soacramea care credea ca e cumparat:)) Multumim Amalia

  16. Draga Amalia, in sfarsit am reusit sa ma apuc de acest delicios tort, de cand salivez, treaba este ca am gresit ceva. La pireul de capsuni, eu am facut cu zmeura, am pus gelatina inmuiata cu apa cat scrie pe plic, deci prea multa, tu ai specificat putina apa dar eu am vazut prea tarziu(: Am lasat pireul la racit si este tot curgator, la tine arata mai inchegat. Ce sa fac????? Sunt tare necajita, probabil din cauza oboselii am omis acest fapt. HELP ME!!!
    Diana,

  17. Draga Diana cred ca deja e prea tarziu :(… acum am citi mesajul tau. Vreau sa te intreb daca ai folosit gelatina alimentara si nu din aceea pentru decor. Daca ai folosit alimentara trebuie putina apa ca sa o dizolvi ( 2-3 linguri_) iar apoi dizolvata ( grauntele se umfla si absorb apa ) trenuie rasturnata intr-un lichid fierbinte ( piure-ul de capsuni in acest caz)si amestecat bine bine cateva minute sa se dizolve de tot. Sper ca ai reusit sa salvezi ceva din tort te rog sa-mi scrii :).

  18. Am folosit gelatina granule de la dr. Oethker, dar am pus 100ml apa cum scrie pe plic. Nu asta a fost problema pana la urma ca s a inchegat, frisca a fost prea multa si n am pus 500g cum scrie ci doar 400g si a iesit fff multa crema, am si imbracat tortul pana la uram cu ea ca nu aveam ce face. Cred ca trebuia 500g capsuni si 300g frisca:)) Nu s a mai simtit gustul de fructa, a fost mai mult spuma.

  19. Buna Amalia,
    As vrea sa incerc acest tort dar nu gasesc amidon(in strainatate e mai greu),cu ce as putea sa il inlocuiesc?Si inca ceva e ok daca folosesc gelatina folie?Astept cu nerabdare raspunsul tau!Multumesc anticipat!

  20. Am revenit cu rezultatul :) este superb….doar ca am schimbat capsunii cu kiwi….mersi de ajutor…mult succes in continuoare!!! :)

  21. Un deliciu! L-am facut în weekend și a trecut ca pâinea caldă :))! Mersi de rețetă! Abia aștept să îl fac cu mure! :D

  22. Căpșun (pl. căpșuni) este planta. Fructul este căpșună (pl. căpșune). Învățați limba română înainte să copiați rețete de aiurea.

Dă-i un răspuns lui Vicky Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.