Tort cu mere

 

Daca e weekend sa fie ceva dulce ca vremea nu ne ajuta deloc sa stam departe de bucatarie :).

Tortul cu mere cred ca este cel mai simplu tort ( poate si cel mai ieftin ) si ca sa va fie mai usor de preparat va prezint varianta simplificata a retetei.

Ingrediente:

  • 6-7 mere
  • 6 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 2 linguri apa rece
  • 6 linguri cu varf zahar + 150g pentru caramelizat
  • 1 varf cutit praf de copt

Pentru ornat :

  • 400ml frisca
  • scortisoara

Curatam merele de coaja si le scoatem samburii.

Punem 200g zahar intr-o cratita sau oala cu diametrul de aprox 26cm  si il caramelizam la foc mic apoi rasucim cratita intr-o parte si alta pentru a imbraca marginile cu zahar topit.

Incingem cuptorul la 170g C si asezam merele in cratita apoi o introducem  la cuptor 15 minute.

Intre timp facem blatul :

Batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si apa si mixam bine.

Adaugam galbenusurile, mixam, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.

Punem blatul peste merele coapte, nivelam usor si coacem inca 20min.

Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.

Scoatem tortul il lasam sa se raceasca si caldut il rasturnam pe un platou ( punem platoul peste cratita si apoi o rasturnam usor).

Il punem cu totul la rece 1 ora

Scoatem usor cratita.

Ornam cu frisca si scortisoara. Eu m-am grabit la maxim si nu a iesit asa frumos :)

Observatii:

Atentie la cantitatea de zahar caramelizata. Cu cat este mai mult, cu atat va fi mai insiropat tortul. Eu nu am pus suficient de mult pentru ca nu am vrut sa fie asa de dulce.

Si in varianta dreptunghiulara:

Tort-cu-mere-dreptunghiular

27 de comentarii la „Tort cu mere”

  1. A iesit foarte frumos si cred ca si foarte bun.O idee buna pentru acest weekend.Fuguta din nou la piata dupa mere.Asa imi trebuie daca am fost curioasa si m-am uitat ce ai mai facut bun.Mersi.

      1. vai, o bunatate, am dat reteta la toti cei pe care-i cunosc!!! multumesc si pentru apa…iar in locul gol din mijlocul merelor am pus mar ras cu scortisoara, nu am presarat deasupra scortisoara..buuuunnnn!!!

  2. Buna Amalia,

    In primul rand, vreau sa te felicit pentru site. Am incercat in nenumarate randuri sa fac tort de mere si nu am reusit.Astazi intamplator gasind site-ul tau am zis de ce sa nu incerc si reteta ta.
    Am facut reteta de tort de mere si a iesit o bunatate .De asemenea, reteta este foarte simplu de facut.
    Toate cele bune,

  3. Amalia iti multumesc pentru retele de prajituri .A facut piersicile au iesit super.Vreau sa te intreb aluatul de blat il torni peste merele fierbinti ori lasi cateva minute sa se raceasca? Multumesc.

  4. Amalia te iubesc….mi-a iesit tortul belea!!!! l-am facut pas cu pas dupa indicatiile tale si cu toate ca eram pesimista..a iesit superrr sunt incantata maxim!!!

  5. Buna! Dupa ce am introdus productia in cuptor, mi-am amintit ca deobicei ungeam tava si o tapetam cu faina atunci cand faceam pandispan. Sper sa iasa intreaga din cratita, alunecand pe zaharul acela caramelizat… Sunt f. curioasa ce va iesi. O voi servi prietenelor mele maine. Multumesc pt idee!

  6. Bună,
    Am făcut și eu tortul astăzi. Totul a ieșit bine ca rețetă, dar a rămas crud în centru… ai idee de ce?
    L-am salvat în final, i-am copt mijlocul separat :)

  7. Buna Amalia am o întrebare am văzut ca ai zis ca merele vin puse la cuptor la 170 grade dar eu vreau sa te întreb merele trebuie puse cu zaharul caramelizat ??

    1. Da, prima data caramelizam zaharul si rasucim cratita sa se intinda si pe peretii cratitei, apoi punem merele curatate si scobite de samburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.