Tort cu lapte

Fetele care sunteti la dieta nu cititi ! Cu tortul asta va dati dieta peste cap :)) nu o sa puteti manca doar o feliuta …este cremooos, ciocolatooos … pacatos! :))).
Reteta am preluat-o de pe blogul lui Palachinka , mi-a placut cum suna si repede am incercat-o … de cand cu tortul egiptean incerc tot tot de acolo.

 

Avem nevoie de :
Pentru blat :
2 ouă
2 linguri cu zahar
2 linguri făină
0,5 lingurita praf de copt
1, 5 lingura pudră de cacao
2 linguri apă caldă
Mixati ouale cu zahar pana aceasta se topeste. Cerneti faina, cacao şi praf de copt într-un alt castron şi adaugati-o treptat in amestecul de ou. Adaugati si apa treptat.
Coaceţi in cuptorul preincalzit la 180 ° C timp de aproximativ 15 minute într-o forma de 20 cm diametru până scobitoarea introdusa in blat iese curata. ( eu am copt intr-o forma de 24 ).Va trebui să coace 2 blaturi ( dublati compozitia si o impartiti in doua si coaceti 2 blaturi sau faceti unul mai mare si il taiati in doua).

Crema de lapte
670 ml lapte
70 g amidon de porumb
2,5 linguri de zahăr
70 g ciocolată albă
170 g margarina la temperatura camerei( eu am pus unt),
100 g zahăr pudră
Se amestecă 100 ml de lapte cu zahăr şi cu amidon de porumb. Se toarnă restul de (570 ml) de lapte într-o oală se adaugă ciocolată albă şi incalziti la foc mic pana da in clocot. Reduceti focul si adaugati amnestecul de amidon amestecand mereu . Continuaţi sa amestecati până când se ingroasa. Veţi şti că este suficient de gros, dacă, atunci când radeti partea de jos a oalei cu lingura, puteţi vedea fundul oalei. Lasati sa se raceasca. Mixati margarina cu zahărul pudră şi adaugati crema de lapte.

Glazura
140 g ciocolată cu lapte
3 linguri lapte
2,5 linguri de zahăr
100 g margarină
Pune toate ingredientele intr-un cazan dublu şi incalziti pana obtineti o crema ( eu va spun sincer am uitat sa pun laptele ). Lasă-l să se răcească si apoi mixati . Glazura mea a iesit mai deschisa la culoare pentru ca am pus jumatate cantitate ciocolata alba si jumatate cu lapte.

Asamblare: 1 foaie blat , jumătate din cremă de lapte, jumătate din glazura, apoi se repetă. Taiem a 2-a zi. Acum concluziile :). Glazura mi s-a parut cam dulce pentru gustul meu, crema de lapte excelenta , o recomand cu caldura ca umplutura si pentru foi ( iese cam 1 kg) . Blatul mi s-a parut cam putin ( a se intelege subtire ) data viitoare o sa mai fac 1 blat deasupra sau unul de pandispan si il tai in 2.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


108 comentarii la „Tort cu lapte”

  1. ha ha Amalia, eu nu sint in dieta asa ca pot citi bine merci. Am citit reteta si nu vad unde este pesmetul inclus la compozitia de blat?! Any way si mie imi place blog-ul Palachinkai…
    have a nice weekend!
    XO,Nina

  2. Nina asa am tradus din reteta originala :)), poate trebuia sa scriu doar blat , oricum nu are pesmet in compozitie, uite modific reteta :) >Te pup si we placut !

  3. Ce dieta???? Lasa, bagam o felie de tort si apoi 50 de abdomene! Si mai adaugam si 100 de genoflexiuni ca e prea caloric?
    :))
    Eu zic ca merita efortul!
    Te pup!

  4. Doamne! Amalia! Ce bunaciune de tort vad eu aici la tine…. eu ti-l fur cu totul, da mai incolo ca acum chiar am ambît sa dau cateva kg jos.
    Te pup, fata si sa mai vii cu retete d’astea de ingrasare!

  5. Ar trebui sa fiu la dieta dar nu am …timp.Arata grozav bucatica aia de tort…am mancat-o cu ochii.Complimenti si pentru pariziene , le-am copiat repede ca sunt minunate.

  6. Ce bine arata feliuta aia ,mmm cred ca e delicios tortul asta!
    Crema de lapte am notat-o si cred ca o fac curand!
    Un weekend cat mai placut ,pupici!

  7. Auleu cat salivez(de parca’s Emma), arata nemaipomenit! Nici nu indraznesc sa il arat jumatatii mele, el e terminat dupa dulciuri. Ce bine ar fi daca s-ar teleporta o felie hehe.

  8. Amalia, eu tin regim… dar, tortul asta arata bine tare de tot!
    o felie as manca fara remuscari! :D
    imi place sectiunea…yam!:P

  9. Am facut si eu tortuletul asta de Florii. Este absolut DE-LI-CI-OSSSS!!! (culma e ca la blaturi am marit cantitatile, 3 oua… samd, si in final mi s-a parut ca a iesit prea gros blatul ;)) ). Oricum, multumim tare pentru reteta. Sarbatori fericite!

  10. Anki, blatul nu este asa important, cremele sunt :). ma bucur ca ti-a iesit si a fost pe gustul tau. Sper sa incerci si tortul egiptean :).

  11. buna amalia…nu vreau sa par ignoranta dar nu-mi pot da seama ce este acela amidon de porumb…si cum eu sunt in irlanda de nord nici nu stiu daca il gasesc…mi-ash dori tare mult sa-i fac tortul aceste sotului meu de ziua lui pe 26 insa exista problema cu amidonul:D daca ma poti ajuta ti-as fi recunoscatoare.o zi buna:)

  12. Serus Amalia! Tortul asta arata super bine si vrem sa il facem si noi. Totusi avem doua intrebari:

    1. cantitatile descrise sunt pentru un blat sau pentru ambele ?

    2. glazura de cacao nu iese cam tare avand in vedere ca atat ciocolata cat si margarina se vor intari?

    Mersi

  13. Bi sunt 2 blaturi, cantitatile sunt pentru un blat , iar glazura nu iese prea tare, e defapt o crema mai mult decat glazura :). Sper sa-ti reuseasca, sa-mi scrii cum ti-a iesit :).

  14. l-am facut si eu. e absolut delicios! nici nu au mai asteptat ai mei pana a doua zi, dupa o ora de stat la frigider s-au pus pe el si nu s-au mai oprit pana seara cand l-au terminat… multumesc mult pentru reteta! :)

  15. Excelenta reteta…pare a fi un vis, desi eu nu ma omor dupa torturile de / cu ciocolata.
    O intrebare totusi: de unde gasesc amidon de porumb?
    Multumesc
    G.

  16. Anonim, amidon de porumb se gaseste in orice magazin alimentar… scrie pe el "Amidon alimentar". Ai grija sa nu-l confunzi cu amoniacul :).

  17. Buna Amalia, este pentru prima oara cand vizitez blog-ul tau si iti spun cu sinceritate ca voi reveni de nenumarate ori…
    Am o singura intrebare, as dori sa incerc reteta pentru blatul de tort, deoarece este ziua de nastere a socrului meu si vreau sa ii fac o surpriza, dupa ce fac blatul cum il tai astfel incat sa nu stric nimic, sa nu se sfarame si sa fie o taietura egala? merci mult te pup

  18. Andra este un dispozitiv special de taiat torturi. Se gaseste in hypermarketuri si nu este foarte scump… sau daca ai un cutit cu lama lunga care taie bine si o mana sigura poti incerca asa :). Bafta !

  19. Amalia, eu nu inteleg un lucru: zici ca ne trebuie 2 blaturi – asta inseamna ca facem de 2 ori cantitatile mentionate, sau taiem in doua ce iese? vreau sa fac tortul asta miercuri si am citit reteta, asta ar fi ce nu inteleg! Multumesc!

  20. Ooook, am incercat, dar glazura nu mi-a iesit deloc. A iesit ceva lichid, care nu s-a ingrosat absolut deloc. Nu stiu daca ii lipseste ceva, sau ce trebuia sa fac. Poza ta arata complet altfel – arata acolo ca o crema? dar mie mi-a iesit mai mult ca un… sirop. In orice caz l-am pus asa, si astept sa vad ce se intimpla pina miine dimineata, poate se intareste macar un pic. Gustul sint sigura ca o sa fie bun, caci am gustat crema de lapte, care e baza. Dar poate imi spui ce am gresit. Tu zici acolo sa lasam la racit si apoi sa mixam….cu ce? Mai trebuia adaugat ceva? Multumesc anticipat!

  21. Amalia e lichida dar apoi se intareste…mixam doar glazura , nu mai adaugam nimic… chiar sunt curioasa daca ti s-a intarit :)., sa-mi scrii!

  22. Amalia, iti spun sincer, nu mi-a trecut prin minte sa mixez glazura de una singura, chiar ma intrebam ce sa mixez :)) deci nu am mixat nimic, si am pus-o asa lichida peste crema alba. Am verificat acum si pojghita aia subtire, intradevar s-a intarit, dar aspectul e jalnic. Adica este prea subtire si se vede crema alba sub ea :) In orice caz, cred ca o sa fie bun la gust (il taiem diseara) si daca e bun, atunci il mai incerc o data curind, cu crema a doua asa cum trebuie.

  23. Amelia sa stii ca blog-ul tau cu retete este preferatul meu. Dar daca as gati asa de des si bine ca tine, cred ca m-as face cat o purcelusa. :@)

    Sa ne zici si secretul tau, cum de esti asa draguta si slabuta, in aceste conditii. :)

    Kiss

  24. Kiss multuemsc mult. Secretul e ca doar gust din mancare cand o fac si la sfarsit… daca gatesti o sa vezi ca nu mananci asa de mult. In schimb cand ma duc la mama si gateste doar ea mananc cu pofta :))…in rest multe fructe, legume.

  25. Draga Amalia, pentru ca se apropie ziua fiicei mele,as vrea sa incerc acest tort.Arata intr-un mare fel si vad ca toate fetele il lauda.Sper ca e un tort potrivit pt copilasi…fiica mea nu doreste tort de fructe :) si m-am gandit ca un pic de ciocolata, o crema de lapte n-are ce sa strice. Intrebarea mea este daca se insiropeaza blatul asta.Daca nu, nu e prea uscat?Si pt ca fiicei mele ii plac torturile mai "zemoase", mi-ai putea da o idee cu ce l-as putea insiropa ca sa nu-i stric gustul?De asemenea, daca crezi ca vreun alt tort ar fi mai potrivit astept sugestii:) Multumesc din suflet
    Moni

  26. Moni nu se insiropeaza blatul… daca e pentru copilasi ti-as recomanda tortul cu crema de lapte , sau cu mousse de ciocolata, asta mie mi se pare cam greoi :)( din cauza untului).

  27. Suuupeeerr bun tortul,l-am facut ieri pentru ziua unei prietene,a fost foarte incantata,mai ales ca a fost surpriza.Felicitari si mii de multumiri pentru toate retetele tale excelente.

  28. Buna draga Amalia,

    Am facut astazi tortul tau,nu cred ca mai avem rabdare pina miine sa-l taiam..ce am facut eu sau modificat au fost blaturile 3 la numar nu au crescut destul si avind crema destula am mai copt unul.
    Multumesc inca o data de reteta.Pupicei

  29. Pe mine una, crema asta de lapte ma da gata!
    Am modificat putin reteta:blatul folosit este cel clasic, tot de la tine luata reteta, insa cu cacao. Glazura de ciocolata am inlocuit-o cu glazura de caramel, la plic. O nebunie!
    Multumesc pentru toate retetele incercate si reusite. Sunt multe!
    Iulia

  30. Amalia, daca pun ciocolata amaruie, oare e ok? )sau musai trebuie sa fie cu lapte). Ai scris ca iese cam dulce glazura pentru gustul tau-nici eu nu sunt adepta a "ft ft dulce", de asta m-am gandit sa incerc asa; ai idee daca schimba cu ceva reteta sau pot incerca linistita? :) Multumesc

  31. Hihi, azi am finalizat prajitura si deja e si mancata jumatate; multumesc mult de reteta, e delicioasa; am facut ieri in graba un blat ca in reteta, cu cacao si azi un blat cu ciocolata rasa(nu mai aveam cacao in casa), iar la glazura am pus ciocolata amaruie si cea alba a fost aerata(asa am gasit in zona) si a iesit totul super ok. O singura problema am intampinat-glazura a fost bine batuta si nu am reusit sa o intind prea bine (uniform) pe crema de lapte; a, si blatul l-am facut in forma cu gaura in mijloc

  32. Amalia, o reteta fantastica!

    Eu am obiceiul prost de a nu asculta tot ce scrie intr-o reteta si faza cu "asteapta 24 ore" nu a tinut haha. La inceput, imediat dupa ce am asamblat tortul, l-am gustat si nu mi s-a parut nimic deosebit. Chiar vroiam sa iti scriu atunci de suparare ahahah.

    Deci e divin! Chiar dupa cateva ore a devenit asa, este absolut deosebit!

    Data viitoare o sa schimb putin reteta, o sa fac crema nr 2 diferita (nu pt ca nu mi-a placut, ci pt ca prajitura asta are un potential urias de a deveni ceva unic).

    O sa fac o crema de pure de castane, eventual doar pure de castane amestecat cu ciocolata topita. Vad eu.

    Multumesc mult pt reteta, e deosebita, extrem de delicioasa si arata spectaculos!

  33. Buna! Am facut si eu tortul in seara asta si sunt sigura ca o sa fie super la gust. Doar ca la aspect din pacate nu a iesit ca la tine. Nu inteleg de ce trebuie mixata glazura..recunosc ca nu am mixat-o, am pus toate ingredientele in ibric la foc mic si am amestecat pana s-a omogenizat. Din pacate a ramas lichida si se vede crema alba de dedesupt. Un alt aspect e ca aceasta crema de lapte cam ''aluneca'' de pe blat. Eu am avut o forma mai mica si a trebuit sa tai blatul in 3. Astept cu interes sfaturile tala. Multumesc. Vera

  34. Emma bine ca nu mi-ai scris aseara :))… ma bucur de reusita sa-l mananci cu placere. Piureul de castane e preferatul meu, chiar ieri cautam o reteta de tort :).

  35. Vera referitor la glazura, poate de aceea trebuia mixata sa se amestece mai bine…crema de lapte spui ca ti-a iesit prea moale … sa fie oare din cauza untului ? ar trebui sa folosesti unt cat mai gras, eventual 82% grasime . Te pup si eventual daca mai incerci vreo reteta scrie-mi inainte daca ai nelamuriri :) nu as vrea sa dai gres .

  36. Multumesc frumos pentru raspuns. Ma uitam acum la pozele cu glazura ta si nu inteleg de ce arata asa ca o crema, pentru ca in momentul in care pui la incalzit bucati de ciocolata si unt se topesc si deci se lichefiaza..abia apoi dupa ce se raceste si o mixezi sa zicem ca se poate intari si sa arate asa. Sau poate trebuie topita doar ciocolata si dupa ce se raceste se amesteca cu untul neincalzit? Ma gandesc sa fac din nou aceasta reteta si vreau sa iasa perfect de aceea insist…ma gandeam sa incerc cu ciocolata amaruie data viitoare ca sa nu mai fie asa transparenta glazura.
    Multumesc din nou. Vera

  37. Vera se lichefiaza , dar apoi daca se racesc se intaresc din nou… ciocolata se intareste, margarina la fel , laptele in combinatie cu zaharul fac un fel de sirop si ca sa zic asa "inmoaie " putin glazura sa nu se crape atunci cand se raceste. Poti pune ciocolata amaruie .Abia astept sa-mi scrii cum ti-a iesit, chiar as vrea sa-ti reuseasca stiu si eu cat ma necajesc cand muncesc la ceva si nu iasa cum trebuie :). Te pup!

  38. http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01694bbbb.jpg

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01694aaa.jpg

    Prima varianta, crema nr 2 modificata pt ca am vrut mai multa :))))

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01722.jpg

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01721.jpg

    A doua varianta, din pacate nu cum vroiam eu cu crema nr 2 din pure de castane, e glazura originala din reteta :) Doar ca am folosit unt de fiecare data, nu margarina.

    Peste blaturi am stropit cu putina visinata ;)

    Pt Vera, se intarea daca bagai mixerul, a mea a iesit tare.

    Amalia, iti scriu reteta mea de tort de castane, o sa precizez si modificarile mele aduse retetei :D

    Blatul:

    140 g castane(fierte,curatate si date prin masina),
    120 g zahar pudra
    100 g ciocolata
    rom
    4 galbenusuri ou
    1 ou intreg

    Totul se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma.

    Crema:
    150 g zahar
    3 linguri lapte fierbinte cu care se oparaste zaharul
    170 g castane
    150 g unt batut spuma
    2 linguri rom

    Se amesteca

    Eu nu pun unt la crema asta, si daca nu ma insel ultima oara cand am facut crema am oparit doar cu 1 lingura de lapte si am inlocuit celalalte 2 cu rom :D

    Iese cam micut tortul, daca vrei ceva mai mare dublezi cantitatile.

    PS am mania sa modific retetele:)))

  39. off ce-mi faci :), mi-am promis sa nu mai mananc dulciuri si acum luni de dimineata vad ce ai gatit… buna ideea cu piure-ul de castane, daca imi permiti o sa copiez reteta si o sa o postez la sectiunea retete de la cititoare .
    PS Ti-as ramane indatorata daca mi-ai trimite cateva poze cu Emma de cand era puiut :).

  40. Amalia, cu cea mai mare placere, chiar te rog, e o reteta super si sper sa imi spui cum ti-a iesit!

    Poze cu Emma de cand era puiut sunt pe photobucket.

    http://s265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/Karma_Emma/EmmaFirstWalk2Sept2008/

    Aici avea vreo 14 saptamani, prima ei plimbare a fost la mare, pe plaja din Mamaia :)

    S-a cam speriat ea cand a izbit-o un val in fundulet haha dar acum daca vede orice apa (inclusiv balti) sare instant. Si lucreaza excelent la apa, aport ca la carte :)

    Sa stii ca si Emma e mare fan prajitura asta, a luat-o razna cand am terminat-o! Si ea nu a facut niciodata asa :))))

  41. Am sa incerc si eu acest tort, pentru ca de cateva zile tot salivez la poza ta, mi-am cumparat de toate, sper sa nu ma impotmolesc la mal si sa ma incurc in stiinta, am sa iti scriu dupa ce il savurez. Te pup

  42. Din pacate nu mi-a iesit blatul, nu am noroc la asa ceva, nu stiu ce s-a intimplat, cred ca nu am batut bine ouale, sau era prea multa cacao, nu m-am lasat batura si am facut un pandispan din 6 oua si cu 2 linguri de ulei care a iesit o minunatie, crema a iesit foarte buna, am mai avut o tentativa de facut crema cu unt , dar in momentul in care am pus crema in unt s-a taiat untul, iti scriu maine cum a iesit, iar crema de ciocolata a iesit foarte buna. Te pup

  43. Cristina sa-l mananci cu placere :)… daca mai ai probleme cu crema de unt adauga niste crema praf ( se gaseste in hypermarketuri crema la plic instant pentru prajituri ). O sa vezi ca se strange la loc crema taiata :).

  44. Imi poti spune te rog de ce nu mi-a iesit blatul, pare atat de simplu si totusi la mine nu a crescut nici de 2 degete, ma incurca faza cu lingurile sincer, daca am gramaj exact imi iese, poate nu erau masutare bine lingurile si nu am pus destula cacao? Ti-as fi recunoscatoare daca mai ajuta. Te pup.

  45. Buna! Am facut azi din nou reteta si mi-a iesit si glazura..secretul e sa o lasi la frigider sa se raceasca bine si apoi sa o mixexi…a iesit perfecta. Si inca ceva…eu am montat tortul intr-o forma cu fund detasabil si am pus deasupra fulgi de ciocolata cu lapte facuti de mine: ciocolata cu lapte razuita cu instrumentul de curatat coaja legumelor.Vera

  46. buna,tot eu de deranjez.crezi ca daca as face blatul din 5 oua in tava de aragaz si cu crema de lapte sa fac o rulada ,crezi ca ar iesii ceva?sper ca nu te superi ca te intreb asemenea chestii,dar cum tu esti maestrul …..nu de alta dar arata prea bine crema de lapte si cum tava mea rotunda e …. in magazin:)(deocamdata).as incerca o rulada.daca nu ce rulada imi recomanzi?cam multe intrebari stiu. ms mult ca miai raspuns ieri (mancarea de bebei)o zi faina.
    p.s. ia sa te pui sa faci un bebel,nu de alta dar sa fie si ei priviligiati cu retete de la tine,sau daca nu nu e problema,ti-l imprumut pe al meu:)
    multumesc inca o data si scuze pt ditamai comentariu

  47. Amalia, am niste intrebari:
    -ce este un cazan dublu?

    si inca ceva fff important:
    -folosim ciocolata alba de menaj sau din cea ambalata?
    -cand spui 'lasam sa se raceasca'inseamna ca o dai la frigider sau lasi doar sa ajunga la temp. camerei
    -daca dublez cant pt blat si coc doua sunt sanse mari sa iasa mai mare,nu? :)

    te rog mult sa raspunzi, ms

  48. Alina
    1 oala cu fundul mai gros
    2 cioco de menaj e suficient de buna
    3 rece adica rece nu-i musai s afie la frigider
    4 sigur iasa mai mare, poti coace 2 blaturi.
    5 tin pumnii !:)

  49. am inteles! o sa-l fac in curand si o sa-ti scriu parerea mea!
    ti-am adresat o intrebare la 'meniu pasti 2010" te rog din sufletel sa-mi raspunzi.

  50. l-am facut!!!
    este ffff bun! neaparat sa-l incercati! mi-au iesit toate..si crema si blaturile si glazura!
    pt blat eu am inmultit toate cantitatile cu 4 si mi-au iesit 2 blaturi zdravene!! la glazura am pus 200g cioco menaj dar e ceva ce nu mi-a placut: glazura nu este suficient de maronie adica nu acopera bine crema alba, nu stiu de ce!!!ma gandeam ca trebuia sa pun 1-2 linguri de cacao ca sa o innegresc!! ce zici? si atunci pt ca nu avea un aspect prea fain am ras niste cioco alba+neagra pe deasupra si am rezolvat problema! eu sunt varza rau la ornat si te intreb Amalia pt ca nu ma pricep deloc, dar deloc la capitolul ornamente: cu ce umpli spatiul ramas intre blaturi ? adica cum uniformizezi ca sa nu se vada blaturile din profil? ma intelegi?
    eu am incercat sa pun ceva crema dar nu imi place cum se vede si daca il fac pt o sarbatoare.. ceva nu merge:(
    e un tort deosebit!!!

    pupici!

  51. te rog frumos daca poti sa imi spui ce ii amidon de porub eu locuiesc ii usa de 16 ani si nu stiu ce ii amidonul de porumb mersi foarte mult

    1. Dorina nu stiu cum ii spune in engleza … corn starch ? poti sa-l inlocuiesti cu faina de grau… eventual cauta pe google poate gasesti raspuns la fetele plecate in state ( ma refer la romance ). Ma interesez si eu si daca aflu iti scriu.

  52. da Amalia, ai dreptate, corn starch e.

    Iar mi-e pofta de tortul asta :))))) Ahhhh nu trebuia sa intru pe pagina asta….Mi-a cerut o prietena reteta cand a vazut o poza a tortului facut de mine si cum eu n-o am scrisa pe PC am cautat-o la tine :))))

  53. Buna Amalia, am incercat si eu reteta si mi-a iesit super!!!!! Multumesc !!! Glazura nu mi-a iesit tocmai bine dar in general a fost delicios! Acum ma gandesc ce sa ma mai incerc ! :)

  54. Referitor la crema de lapte, totul a decurs bine pana la omogenizarea cremei, deoarece s-a taiat.Tu cum ai procedat?eu am adaugat treptat „budinca” in unt mixand continuu, dar spre final s-a taiat.
    Mersi !

  55. Am facut tortul ieri si azi. Inca nu stiu cat de bun e, pentru ca l-am cadorisit la o aniversare. Sper sa primesc o bucatica. Cum trebuia sa arate frumos si am citit in comentarii ca fetele au avut probleme cu glazura, am facut o glazura din 200 ml smantana de frisca incalzita pe care am rasturnat-o peste 200 g ciocolata si 30 g unt la sfarsit. Tortul il bagasem la congelator de ieri, azi l-am scos si am turnat glazura asta peste el si l-am ornat cu margarete din fondant. Caut o cale sa trimit poza. Si de abia astept sa il gust!

  56. Bună draga Amalia!
    Mă ”obligi” să fac cele mai bune torturi! Totul a iesit perfect, iar acum ”capodopera” este la frigider! Eu am facut blatul de tort – reteta de baza, tot de la tine, dar deabia in momentul cand asamblam tortul mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa fac blatul cu cacao :)) Mi-a fost teamă sa incerc sa fac blatul din reteta asta, iar pe cel mentionat l-am mai facut de cateva ori si mi-a iesit perfect de fiecare data, dar eu nu prea ”procesez” totul de la inceput, ma ia valul!
    Chiar la prima crema, cand zici sa amestecam amidonul cu zaharul cu laptele, eu am amestecat zaharul pudra cu amidonul si cu laptele, dar pana in final totul a fost ok!
    Nu o sa aiba aspectul scontat, fiind blat „alb”, dar gustul o sa fie desavarsit!

    Te pup si pe tine si pe Adrian :)

    1. Claudia intotdeauna este loc de improvizatii :)…ma bucur mult ca ti-a iesit si eu ma gandesc ce tort sa fac de ziua sotului …te pup si numai bine!

  57. La multi ani! Revin cu comentarii la aceasta reteta minunata. Intre timp am mai facut de multe ori aceasta reteta. Fac reteta de blat tripla si apoi tai blatul in trei. Folosesc pentru coptul blatului o forma din aceea cu inel detasabil. Glazura o pun pe fiecare foaie si apoi crema de lapte si in acest fel intra in blat si e delicios. Tortul il asamblez inapoi in forma cu inel iar cand pun ultima foaie deasupra presez putin si in acest fel crema de lapte ”iese” in lateral si imbraca frumos tortul fara niciun efort. Deasupra pun doar glazura si fulgi de ciocolata razuiti cu dispozitivul de curatat legume. Arata si este delicios! Vera

  58. Buna! Oare pot sa pun mascarpone in loc de unt la crema? Si in final cum ar trebui sa facem blatul ca sa nu iasa subtire?:) multumesc

  59. Mulțumesc! L-am facut deja!:)) ff bun!!! Am intampinat din pacate o problema la glazura! Mi s-a topit practic compozitia…am pus-o asa dar nu s-a facut crema!:(…cand spui cazan dublu te referi pe aburi? Poate acolo am greșit ceva…sau ca am pus unt in loc de margarina?:) multumesc

    1. Ma bucur ca ti-a iesit, cat despre glazura pe baie de abur trebuia eu sa sriu mai explicit. Insa important este ca ti-a placut tortul :)

  60. Pingback: Cum se face tortul cu lapte – Crema fina si delicioasa – România de astăzi

  61. Pingback: Cum se face tortul cu lapte – Crema fina si delicioasa – Mancare pentru tine

Răspunde-i lui cristina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.