Tort cu lapte

Fetele care sunteti la dieta nu cititi ! Cu tortul asta va dati dieta peste cap :)) nu o sa puteti manca doar o feliuta …este cremooos, ciocolatooos … pacatos! :))).
Reteta am preluat-o de pe blogul lui Palachinka , mi-a placut cum suna si repede am incercat-o … de cand cu tortul egiptean incerc tot tot de acolo.

Avem nevoie de :
Pentru blat :
2 ouă
2 linguri cu zahar
2 linguri făină
0,5 lingurita praf de copt
1, 5 lingura pudră de cacao
2 linguri apă caldă
Mixati ouale cu zahar pana aceasta se topeste. Cerneti faina, cacao şi praf de copt într-un alt castron şi adaugati-o treptat in amestecul de ou. Adaugati si apa treptat.
Coaceţi in cuptorul preincalzit la 180 ° C timp de aproximativ 15 minute într-o forma de 20 cm diametru până scobitoarea introdusa in blat iese curata. ( eu am copt intr-o forma de 24 ).Va trebui să coace 2 blaturi ( dublati compozitia si o impartiti in doua si coaceti 2 blaturi sau faceti unul mai mare si il taiati in doua).

Crema de lapte
670 ml lapte
70 g amidon de porumb
2,5 linguri de zahăr
70 g ciocolată albă
170 g margarina la temperatura camerei( eu am pus unt),
100 g zahăr pudră
Se amestecă 100 ml de lapte cu zahăr şi cu amidon de porumb. Se toarnă restul de (570 ml) de lapte într-o oală se adaugă ciocolată albă şi incalziti la foc mic pana da in clocot. Reduceti focul si adaugati amnestecul de amidon amestecand mereu . Continuaţi sa amestecati până când se ingroasa. Veţi şti că este suficient de gros, dacă, atunci când radeti partea de jos a oalei cu lingura, puteţi vedea fundul oalei. Lasati sa se raceasca. Mixati margarina cu zahărul pudră şi adaugati crema de lapte.

Glazura
140 g ciocolată cu lapte
3 linguri lapte
2,5 linguri de zahăr
100 g margarină
Pune toate ingredientele intr-un cazan dublu şi incalziti pana obtineti o crema ( eu va spun sincer am uitat sa pun laptele ). Lasă-l să se răcească si apoi mixati . Glazura mea a iesit mai deschisa la culoare pentru ca am pus jumatate cantitate ciocolata alba si jumatate cu lapte.

Asamblare: 1 foaie blat , jumătate din cremă de lapte, jumătate din glazura, apoi se repetă. Taiem a 2-a zi. Acum concluziile :). Glazura mi s-a parut cam dulce pentru gustul meu, crema de lapte excelenta , o recomand cu caldura ca umplutura si pentru foi ( iese cam 1 kg) . Blatul mi s-a parut cam putin ( a se intelege subtire ) data viitoare o sa mai fac 1 blat deasupra sau unul de pandispan si il tai in 2.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


108 comentarii la „Tort cu lapte”

  1. te rog frumos daca poti sa imi spui ce ii amidon de porub eu locuiesc ii usa de 16 ani si nu stiu ce ii amidonul de porumb mersi foarte mult

    1. Dorina nu stiu cum ii spune in engleza … corn starch ? poti sa-l inlocuiesti cu faina de grau… eventual cauta pe google poate gasesti raspuns la fetele plecate in state ( ma refer la romance ). Ma interesez si eu si daca aflu iti scriu.

  2. da Amalia, ai dreptate, corn starch e.

    Iar mi-e pofta de tortul asta :))))) Ahhhh nu trebuia sa intru pe pagina asta….Mi-a cerut o prietena reteta cand a vazut o poza a tortului facut de mine si cum eu n-o am scrisa pe PC am cautat-o la tine :))))

  3. Buna Amalia, am incercat si eu reteta si mi-a iesit super!!!!! Multumesc !!! Glazura nu mi-a iesit tocmai bine dar in general a fost delicios! Acum ma gandesc ce sa ma mai incerc ! :)

  4. Referitor la crema de lapte, totul a decurs bine pana la omogenizarea cremei, deoarece s-a taiat.Tu cum ai procedat?eu am adaugat treptat „budinca” in unt mixand continuu, dar spre final s-a taiat.
    Mersi !

  5. Am facut tortul ieri si azi. Inca nu stiu cat de bun e, pentru ca l-am cadorisit la o aniversare. Sper sa primesc o bucatica. Cum trebuia sa arate frumos si am citit in comentarii ca fetele au avut probleme cu glazura, am facut o glazura din 200 ml smantana de frisca incalzita pe care am rasturnat-o peste 200 g ciocolata si 30 g unt la sfarsit. Tortul il bagasem la congelator de ieri, azi l-am scos si am turnat glazura asta peste el si l-am ornat cu margarete din fondant. Caut o cale sa trimit poza. Si de abia astept sa il gust!

  6. Bună draga Amalia!
    Mă ”obligi” să fac cele mai bune torturi! Totul a iesit perfect, iar acum ”capodopera” este la frigider! Eu am facut blatul de tort – reteta de baza, tot de la tine, dar deabia in momentul cand asamblam tortul mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa fac blatul cu cacao :)) Mi-a fost teamă sa incerc sa fac blatul din reteta asta, iar pe cel mentionat l-am mai facut de cateva ori si mi-a iesit perfect de fiecare data, dar eu nu prea ”procesez” totul de la inceput, ma ia valul!
    Chiar la prima crema, cand zici sa amestecam amidonul cu zaharul cu laptele, eu am amestecat zaharul pudra cu amidonul si cu laptele, dar pana in final totul a fost ok!
    Nu o sa aiba aspectul scontat, fiind blat „alb”, dar gustul o sa fie desavarsit!

    Te pup si pe tine si pe Adrian :)

    1. Claudia intotdeauna este loc de improvizatii :)…ma bucur mult ca ti-a iesit si eu ma gandesc ce tort sa fac de ziua sotului …te pup si numai bine!

  7. La multi ani! Revin cu comentarii la aceasta reteta minunata. Intre timp am mai facut de multe ori aceasta reteta. Fac reteta de blat tripla si apoi tai blatul in trei. Folosesc pentru coptul blatului o forma din aceea cu inel detasabil. Glazura o pun pe fiecare foaie si apoi crema de lapte si in acest fel intra in blat si e delicios. Tortul il asamblez inapoi in forma cu inel iar cand pun ultima foaie deasupra presez putin si in acest fel crema de lapte ”iese” in lateral si imbraca frumos tortul fara niciun efort. Deasupra pun doar glazura si fulgi de ciocolata razuiti cu dispozitivul de curatat legume. Arata si este delicios! Vera

  8. Buna! Oare pot sa pun mascarpone in loc de unt la crema? Si in final cum ar trebui sa facem blatul ca sa nu iasa subtire?:) multumesc

  9. Mulțumesc! L-am facut deja!:)) ff bun!!! Am intampinat din pacate o problema la glazura! Mi s-a topit practic compozitia…am pus-o asa dar nu s-a facut crema!:(…cand spui cazan dublu te referi pe aburi? Poate acolo am greșit ceva…sau ca am pus unt in loc de margarina?:) multumesc

    1. Ma bucur ca ti-a iesit, cat despre glazura pe baie de abur trebuia eu sa sriu mai explicit. Insa important este ca ti-a placut tortul :)

  10. Pingback: Cum se face tortul cu lapte – Crema fina si delicioasa – România de astăzi

  11. Pingback: Cum se face tortul cu lapte – Crema fina si delicioasa – Mancare pentru tine

Lasă un răspuns la cristina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.